واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بيانيه مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم به مناسبت پانزده خرداد بازخواني آرمانهاي بلند امام خميني در سالروز رحلتش ضروري است
گروه سياسي: مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم در بيانيهاي آورده است: در سالروز رحلت امام خميني ضرورت ميكند آرمان بلند آن رهبر فقيه بازخواني شود و در يك ارزيابي دريابيم كه چقدر با آرمانها همسو و در چه موضعي از آنها دور شدهايم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران به نقل از روابط عمومي مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم، اين مجمع به مناسبت پانزده خرداد ماه و نوزدهمين سالگرد رحلت امام خميني (ره) بيانيهاي صادر كرد.
در اين بيانيه آمده است: چهاردهم و پانزدهم خرداد يادآور دو حادثه بزرگ در تاريخ ملت ايران است، سرآغاز حركتي مردمي در برابر حكومت استبدادي شاه و رحلت معمار بزرگ انقلاب و مؤسس جمهوري اسلامي، حضرت آيتالله العظمي امام خميني(ره) كه ملت ايران و كثيري از مسلمانان و مستضعفان جهان را به ماتم نشانيد.
شايد كمتر رهبري در زمان حيات خود مانند ايشان در دلها راه يافته و رفتن او ملتي را اينچنين داغدار ساخته باشد. امام خميني در سيره و سلوك و در تواضع و فروتني، خود را همانند آحاد مردم ميدانست و بر اساس بنيان فكري، فلسفي، فقهي و عرفاني خويش، اساس نظام اسلامي را بر راي مردم و جمهوريت قرار داد.
گفتمان امام در اداره كشور، راه قانون و انديشه ميزانبودن رأي مردم و در حوزه انديشه دوركردن انديشه ديني از تحجر بود.
سلوك و زندگي امام سرمشق مردمگرايي و مردمسالاري و راه امام به سوي عزت و سربلندي ايران بود، از اينرو شايسته است انديشه بلند آن يار سفركرده در كانون توجهات فكري و سياسي مديران قرار گيرد و در عمل به آن ملتزم شوند.
امام خميني اولين مرجع ديني بزرگي بود كه در تاريخ ايران پيش از رسيدن به قدرت و پس از آن به شعار جمهوريت وفادار ماند و با اتصاف آن به پسوند اسلامي ساختار نظام را بنيان نهاد. نقش آراي مردم از موارد مطرح در قانون شد و اظهار كردند، امور كشور بايد با اتكاي به آراي مردم و از راه انتخابات يا از طريق همهپرسي انجام شود.
در اين سال روزهاي تاريخي ضرورت دارد كه وضع موجود جامعه با آنچه كه امام خميني از پانزدهم خرداد تا ايام وفاتشان مطرح و دنبال ميكرد، مقايسه شود و ببينيم آيا به آن آرمان نزديك شدهايم و يا از آن فاصله گرفتهايم.
در ادامه اين بيانيه با طرح برخي انتقادات درباره نوع نگرش به دستاوردهاي دموكراتيك انقلاب و ملت آمده است كه اين امر مسئوليت و حساسيت دفاع و تبيين انديشه، راه و رويكرد مردمسالارانه امام را دوچندان ميكند و انجام اين مسئوليت البته با هزينههاي فراوان همراه است؛ زيرا آنچه پا نهادن بر اصليترين آموزههاي مردمسالارانه امام خميني(ره)، حذف ياران و همراهان با سابقه او از ميدان رقابت سياسي، تحريف توصيهها و وصاياي راهگشا و توهين به خاندان و بازماندگان شريفش خوانده شده جلوههايي از اين هزينههاي سنگين ملي است كه به وقوع پيوست و صداي اعتراض و انتقاد طيف وسيعي از نيروهاي انقلابي و اصلاحطلب و منصف و دوستداران و ياران نزديك او را برانگيخت.
علت رحلت جانگذاز و مظلومانه يار امام حضرت آيتالله توسلي كه از نزديكترين كسان به امام و آئينه زنده تفكر او بود، نمونهاي تأمل برانگيز و تأسفانگيز در راه دفاع از حريم انديشه و راه امام بود.
اين بيانيه افزوده است: سالگرد رحلت امام (ره) فرصت مناسبي است تا برخي از نارساييهاي كه موجب دوري از سيره امام ميشود را متذكر شويم.
نويسندگان بيانيه با ابراز عقيده نسبت به آنچه آن را فاصلهگرفتن از آرمان امام خواندهاند، همچنين آنچه را برخوردهاي جناحي با مسئله مديريت خواندهاند موجب بروز خطر براي كشور دانستهاند.
صادركنندگان بيانيه همچنين با انتقاد از وضع اقتصادي از برخي سياستهاي خارجي هم انتقاد كرده و آوردهاند: بنابراين در سالروز رحلت امام خميني ضرورت ميكند آرمان بلند آن رهبر فقيه بازخواني شود و در يك ارزيابي دريابيم كه چقدر با آرمانها همسو و در چه موضعي از آنها دور شدهايم.
به اميد تحقق آرمانهاي آن بزرگوار.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]