واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هشدار ايران به آژانس مبني بر تجديدنظر در همكاريها
سياستخارجي- گروه سياسي:
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به انتشار گزارش اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره برنامه هستهاي ايران تأكيد كرد:
آژانس بايد به گونهاي عمل كند كه ايران مجبور نشود در مورد روند همكاري با آن تجديدنظر كند.
به گزارش خبرنگار همشهري، سيد محمدعلي حسيني كه روز گذشته در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن ميگفت با بيان اينكه مدتهاست برخي كشورها اعتبار آژانس را هدف قرار دادهاند، خاطرنشان كرد: گزارش محمد البرادعي با وجود اينكه نشان ميدهد تحت فشار سياسي برخي كشورها نوشته شده است، اما هيچ نكته منفي مستندي كه بتواند مطلبي عليه فعاليتهاي هستهاي ايران را ثابت كند، در بر ندارد.
علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز چند روز پيش تصريح كرده بود چنانچه آژانس مسير فريبكاري را در قبال ايران دنبال كند، مجلس حد و مرزهاي جديدي را در مسير همكاري با اين نهاد تعريف خواهد كرد.
البرادعي در گزارش 6 خردادماه خود كه بهوضوح ردپاي اعمال فشار آمريكا در آن ديده ميشود، با تمسك به ادعاهاي مطرحشده از جانب غرب درباره برنامه هستهاي ايران نسبت به ابعاد فعاليتهاي ايران ابراز نگراني كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه ديروز همچنين تأكيد كرد كه آژانس در گزارش خود اذعان كرده كه هيچ اطلاعاتي مبني بر طراحي واقعي يا توليد قطعات سلاح هستهاي كه در مدارك ادعايي غرب به آنها اشاره شده است را در اختيار ندارد.
حسيني همچنين خاطرنشان كرد كه آژانس تأييد كرده كه هيچ فعاليت هستهاي را در تأسيسات كلاهدوز و پارچين مشاهده نكرده است.البرادعي در گزارش خود نسبت به ادعاي ارتباط سازمانهاي نظامي ايران و برنامه هستهاي اين كشور ابراز نگراني كرده است.
دستيار ويژه وزير امور خارجه با تصريح به اينكه اين گزارش تأييد ميكند تمامي مواد هستهاي در تأسيسات مرتبط تحت نظارت كامل آژانس قرار دارد، گفت: بازگذاشتن موضوع سند اورانيوم فلزي در اين گزارش كه از موضوعهاي 6 گانه مطرحشده بود و آژانس هم پس از پاسخگويي كامل ايران مختومه شدن آنرا رسما اعلام كرد، يكي ديگر از نكات منفي گزارش 6 خرداد البرادعي است.
حسيني همچنين در واكنش به طرح دوباره موضوع نپذيرفتن پروتكل الحاقي به انپيتي از جانب ايران اظهار داشت: ايران پروتكل الحاقي را 2سال و نيم بهصورت داوطلبانه اجرا كرد كه در مقابل آمريكا و همپيمانان آن موضوع هستهاي ايران را به شوراي امنيت ارجاع دادند؛ اكنون نيز 120 كشور اين پروتكل را اجرا نميكنند و آژانس نبايد در اين زمينه استثنا قائل شود.
وي در ادامه درباره موضوع ادعاهاي مطرحشده از جانب غرب كه پس از پايان همكاريهاي ايران و آژانس در چارچوب پاسخگويي به ابهامهاي اين نهاد، مطرح شد، خاطرنشان كرد: ايران در فوريه 2008 (بهمن و اسفند گذشته) از بررسي مطالعات ادعايي خودداري كرد، چون سؤالهاي 6 گانه آژانس حلوفصل شد و در آنجا اعلام شد براي يكبار همه مطالعات ادعايي ارائه شود و ايران هم پس از بررسي ارزيابي خود را ارائه كرد.
وي افزود: در فاصله پاسخ ايران و نوشتن گزارش البرادعي در ماه مارس، آژانس اعلام كرد تحت فشار برخي كشورها قرار دارد و ايران هم براي كمك به آژانس توضيحاتي را در مورد اسنادي كه بهصورت اضافي ارائه شده بود، ارائه كرد كه آژانس در حال ارزيابي آنهاست و در گزارش اخير هم به اين موضوع اشاره شده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه سپس با بيان اينكه در گزارش تصريح شده كه آژانس اطلاعاتي در مورد وقوع ادعاهاي مطرحشده ندارد و عمده اسناد ادعايي هم به شكل الكترونيك بوده و اين نهاد مجاز به ارائه آن به ايران نبوده است، ادامه داد: اينها سؤالات بزرگي است كه نشان ميدهد موضوع مطالعات ادعايي هيچ پايه و اساسي ندارد و ساختگي است.
وزارت خارجه در حال پيگيري پرونده تاجيك است
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در مورد وضعيت استرداد نصرتالله تاجيك، ديپلمات سابق ايران به آمريكا كه هماكنون تحت نظر پليس انگليس قرار دارد، گفت: وزارت امور خارجه با جديت و از نزديك در تهران و لندن در حال پيگيري اين موضوع است كه اميدواريم به نتيجه مطلوب برسد.
وي افزود: گفتوگوهايي نيز با طرف انگليسي داشتهايم و تأكيد كرديم كه نبايد روند قضائي اين پرونده تحتتأثير فشارهاي سياسي قرار گيرد. فرايند استرداد تاجيك به آمريكا كه از جانب دادگاه انگليس به خاطر اقدام عليه منافع واشنگتن مجرم شناخته شده است، از 8 خرداد آغاز شده و تا 28 روز پس از تاريخ مذكور اين استرداد بايد انجام شود.
تاريخ درج: 12 خرداد 1387 ساعت 23:18 تاريخ تاييد: 13 خرداد 1387 ساعت 00:49 تاريخ به روز رساني: 12 خرداد 1387 ساعت 23:28
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]