واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ضرورت فعاليت هاي ورزشي در دوره هاي مختلف زندگي
كارشناس تربيت بدني، ورزش را از ملزومات اصلي زندگي و جامعه بشري توصيف كرد .
دكتر سيد مجتبي شيرازي در گفتگوي اختصاصي با پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر گفت : همانطور كه بدن انسان براي حفظ بقا نيازمند مواد غذايي است ، ورزش نيز ابزاري است كه از يك طرف سبب عملكرد مطلوب بافت ها و ارگان هاي بدن و از طرف ديگر موجب رشد و سالم سازي آنها با ايجاد افزايش قابليت هاي رواني مي شود.
شيرازي افزود: به عبارت ديگر مي توان گفت: ورزش غذاي حركتي اندام هاي بدن است ، بنابراين جذب مواد مختلف تغذيه كننده جسم است و فعاليتهاي ورزشي ضامن تقويت آن.
وي گفت : اكنون اين سوال پيش مي آيد،كه آيا ورزش به عنوان ابزار كاربردي متعلق به طبقه خاصي از جامعه است ؟ اگر ما ورزش را به عنوان انجام فعاليتهاي بدن بدانيم ،مي توانيم اجراي آن را در بين طبقات سني و جنسي مختلف جامعه ببينيم و بگوييم ورزش متعلق به طبقه خاص نيست، بلكه اقشار مختلف جامعه در شرايط سني متفاوت در موقعيت هاي مختلف قادر به انجام آن هستند .
اين كارشناس روان شناسي ورزشي در باره چگونگي انجام فعاليتهاي ورزشي تاكيد كرد : بايد پذيرفت كه انجام فعاليت هاي ورزشي از ابتداي تولد كودك آغاز مي شود و د ر برخي افراد تا واپسين لحظات زندگي نيز ادامه خواهد داشت، ولي متاسفانه در بسياري از افراد، فعاليت هاي ورزشي با رشد سني و شروع زندگي فعال متوقف مي شود.
دكترسيد مجتبي شيرازي همچنين گفت :در مرحله كودكي فعاليتهاي ورزشي كودك به صورت بازي ظهور مي كند، پس تجلي ورزش در كودكان به شكل فعاليتهاي شناخته شده ،اجراي بازيهايي هستند كه ضامن رشد جسماني و رواني و افزايش مهارت ، سرعت عمل ، نيرو ، توان پايداري ، استقامت ، واكنش و ثبات روحي كودك است .
شيرازي افزود : مرحله دوم مرحله نوجواني و جواني است كه در آن اجراي ورزش جهت و مسير مشخص پيدا مي كند و يك جوان با هدفمندي ، ورزش مورد علاقه خود را در ارتباط با نيازهاي احساس شده انتخاب مي كند و به اجرا در مي آورد.
وي گفت : البته دسترسي به امكانات و برخورداري از موقعيت ها از نكات مهم اقدام به ورزش كردن در بين افراد اين طبقه محسوب مي شود و در اين مرحله از زندگي است كه مسئولان ورزش جامعه با گسترش ورزش در دوران آموزش ابتدايي ، متوسطه و دانشگاهي مي توانند موجب شكوفايي توانمندي جوانان شوند و اثر تربيتي آن را نيز در جامعه بهبود ببخشند.
شيرازي تاكيد كرد : در اين مرحله است كه بايد ورزش را در وسيع ترين ابعاد آن گسترش داد و اين مهم با دو هدف ، ابتدا براي سالم سازي جامعه و افزايش توانمندي هاي افراد جوان براي راه اندازي ماشين توسعه و ترقي جامعه و ديگري توان رقابت با جوامع پيشرفته صورت مي پذيرد.
وي افزود : براي دستيابي به اين مهم از يك طرف بايد به ورزش پايه در دوران آموزش ابتدايي و متوسطه توجه خاص و سرمايه گذاري هاي لازم انجام شود و از طرف ديگر يك پل ارتباطي ورزشي بين آموزش متوسطه و آموزش عالي يعني دانشگاه ها براي تعميم و گسترش آن برقرار كنيم ؛ زيرا بازده سرمايه گذاري هاي گذشته در اين مقطع تجلي پيدا مي كند و موجب بوجود آمدن نسلي مقتدر با قابليت هاي فراوان مي شود.
اين استاد دانشگاه تربيت معلم افزود : مرحله سوم مرحله ميانسالي و سالمندي است،زيرا ورزش فقط انحصار به مرحله كودكي ، نوجواني يا جواني ندارد و حتي در مرحله ميانسالي و سالمندي نيز ورزش بايد انجام شود.
دكتر سيد مجتبي شيرازي افزود : در اين مرحله، اجراي ورزش هم با اهداف مشخص صورت مي گيرد ؛ توجه بيشتر به عملكرد سالم بدن ، جستجو و دسترسي به شادابي جسمي و روحي ،همچنين دوري از يكنواختي زندگي استرس آور روزانه ، ايجاد و برقراري روابط اجتماعي جديد ، دريافت احساس عدم فرسودگي و همواره مفيد و موثر بودن،عوامل مختلفي هستند كه در طبقه ميانسالي و سالمندي ديده مي شود .
دكتر شيرازي ،در پايان تاكيد كرد :اجراي ورزش بايد به عنوان يكي از ضرورتهاي اجتناب ناپذير و ابزاري براي شكوفايي و قدرتمندي و ثبات عمومي جامعه در نظر گرفته شود كه البته وجود اين عوامل ، مسير پيشرفت جامعه را هموار مي كند و مي تواند عرضه كننده اقوام و نسل هاي موفق باشد.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]