واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره بينالمللي تئاتر فجر امسال براي نخستينبار در استانها نيز برگزار مي شود
دبير بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر اعلام كرد: در صورت امكان و براي نخستين بار امسال بخشهايي از اين جشنواره در برخي استانهاي كشور نيز برگزار شود.
"حسين مسافر آستانه" در سفر به زاهدان روز يكشنبه درنشست مطبوعاتي با خبرنگاران گفت: چنانچه در برنامهريزيها به نتيجه برسيم برخي بخشهاي جشنواره بينالمللي تئاتر فجر امسال را در برخي استانهاي كشور كه شرايط لازم را داشته و مسوولان آنها نيز همكاري كنند، برگزار خواهيم كرد.
وي اظهار داشت: امكان دارد بخشهايي مانند مرور آثار هنري و تجربههاي نوين در ديگر استانهاي كشور نيز به غير از تهران قابل اجرا باشد.
آستانه بيان كرد: به طور قطع امكان برگزاري اين جشنواره در همه استان هاي كشور مقدور نيست اما هر استاني كه شرايط مهياتري براي اجرا داشته باشد براي برگزاري جشنواره مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي برگزاري بخشهايي از جشنواره يادشده در استانهاي كشور به غير از تهران را در معرفي بيشتر ظرفيتها و توانمنديهاي استانها و همچنين گستردگي فعاليتهاي هنري به لحاظ مواجهه با مخاطبان، مهم توصيف كرد.
دبير جشنواره بينالمللي تئاتر فجر دوره بيست و هفتم در خصوص رويكرد هاي كلي اين دوره از جشنواره گفت: اساس برگزاري اين جشنواره همانند دوره هاي گذشته خواهد بود اما بخش تجربههاي نوين نيز با توجه به شعار نوآوري و شكوفايي امسال به اين جشنواره افزوده شده است كه فعاليتهاي دانشجويي و غيردانشجويي حاوي نوآوري را شامل ميشود.
وي بيان كرد: سعي ميشود نقاط قوت دورههاي قبل اين جشنواره توسعه يافته و نقاط ضعف احتمالي نيز به نقطه قوت تبديل شود.
مسافر آستانه گفت : براي برگزاري هرچه بهتر جشنواره تئاتر فجر امسال رايزني با پيشكسوتان اين هنر و همچنين جوانان و نيروهاي خلاق در اين رشته هنري آغاز شده است و جمع بندي نقطه نظرات و جزييات بيشتر جشنواره در آينده طي يك فراخوان اطلاع رساني خواهد شد.
وي فرصت برگزاري جشنواره بينالمللي تئاتر فجر امسال را ويژه توصيف كرد و افزود: بدون همكاري و همراهي همه شركتكنندگان در جشنواره هيچ كدام از برنامههاي آن بخوبي اجرا نخواهد شد.
وي حضور گروههاي هنري كشور در جشنواره تئاتر فجر را يك افتخار و فرصت براي آنها دانست و گفت: رقابت بين گروههاي هنري قبل از جشنواره انجام مي شود و بهترينها به جشنواره راه مييابند و ما نيز بايد بهترين گروههاي هنري شناخته شده را حفظ كنيم.
آستانه افزود: در شرايط كنوني، زيان رقابتهايي كه بين گروههاي برتر در جشنواره انجام ميشود بسيار زياد است.
وي گفت: اين زيانها روح هنرمندان را آزار ميدهد در صورتي كه صرف حضور هنرمندان در جشنواره بايد يك افتخار تلقي شود نه دريافت جايزه، زيرا آنان توانستهاند با طي مراحل مختلف به جشنواره راه يابند.
وي بهنقل از برگزاركنندگان جشنواره سال گذشته بيان كرد: اعتباربرگزاري جشنواره تئاتر فجر در سال گذشته حدود ۱۰ميليارد ريال بوده كه حدود چهار ميليارد ريال آن از سوي شهرداري تهران تخصيص يافته بود.
آستانه اظهار داشت: امسال از اعتبار تخصيصي شهرداري بيبهره هستيم و تنها با شش ميليارد ريال اختصاص يافته از سوي وزارت ارشاد، جشنواره برگزار خواهد شد و بايد با همين وضعيت ايده آلهايمان را محقق كنيم.
وي همچنين در خصوص وضعيت تئاتر كشور و آينده پيشروي آن نيز گفت: سرمايه گذاريهايي كه تاكنون در اين بخش انجام شده بسيار كمتر از ظرفيتها و تعداد نيروهاي موجود بوده است.
وي به نقش بسيار سازنده تئاتر در زيرساخت فرهنگي و هنري كشور اشاره كرد و اظهارداشت: تئاتر محل توليد انديشه، فكر و خلاقيت است و يك سرمايهگذاري بزرگ براي كشور محسوب ميشود.
آستانه گفت: هم اينك در تئاتر تهران از امكانات ۴۰سال پيش استفاده مي شود و امكان كار براي بسياري از استعدادهاي تئاتر كشور فراهم نيست درحالي كه در سالهاي اخير نگاه دنيا بويژه اروپا به تئاتر ايران بسيار جدي شده است.
دبير بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر اضافه كرد: اكنون ديگر كشورهاي دنيا به چشم حقارت به تئاتر ايران نگاه نميكنند زيرا تفكر، انديشه و خلاقيت را در تئاتر ما ديدهاند و برخي هنرمندان در حالي در دنيا نامآور و شناخته شدهاند كه هنوز در كشور كسي آنان را نميشناسد.
بيست و هفتمين دوره جشنواره بينالمللي تئاتر فجر بهمن ماه امسال برگزار ميشود. ك/۳
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]