واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كتاب «تكنولوژيهاي نوين ارتباطي» پير ارتباطات رونمايي شد هادي خانيكي: كاظم معتمدنژاد را خوب معرفي نكردهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
نشست رونمايي از جلد اول كتاب «تكنولوژيهاي نوين ارتباطي» با نام «از تلگراف و تلفن تا بيسيم و راديو» نوشتهي كاظم معتمدنژاد عصر روز گذشته (شنبه) در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدي محسنيان راد در اين نشست گفت: معتمدنژاد در طول اين 30 سال، جواهري است كه بايد از آن استفاده كرد. او نظام ارتباط جمعي ايران را تدوين كرد و اين نظام را با دقت نوشت كه براي كل رسانهها لازم است. اين نظام ارتباط جمعي كتاب نشده است؛ ولي بايد به آن توجه كرد. اين نظام ميگويد بايد چه كرد تا از اين سردرگمي رها شد.
اين استاد دانشگاه در ادامه افزود: آرزو ميكنم كتاب «تكنولوژيهاي نوين ارتباطي» ادامه يابد و مجلدهاي بعدي آن منتشر شود. امروز شور علمي 42سالهي معتمدنژاد بازگشته و او دوران جواني علمي را طي ميكند.
سپس هادي خانيكي با بيان اينكه نكوداشت بزرگان علم چند سالي است كه دوباره شروع شده است، يادآور شد: اين اقدامي بسيار شايسته است و رونمايي از آثار علمي مقدمهاي براي رويش علم است.
او همچنين گفت: ميخواهم از سه منظر دانشجويي كه در بزنگاههاي دانشجويي در اين رشته تحصيل كرده و از باب مسؤوليتهايي كه در اين ساليان داشته و همچنين به عنوان معلم دانشگاه، دربارهي اين كتاب سخن بگويم.
اين استاد دانشگاه افزود: چطور ميشود در حاليكه همهي ما اصحاب ارتباطات هستيم و در حوزهي تبليغات قرار داريم، نتوانستهايم خود را خوب عرضه كنيم. به نظر من، استاد معتمدنژاد مثل گل عطرآميزي است كه در فضاي مرطوب عطرش احساس نميشود و بايد با اين فضاي مرطوب كاري كرد.
خانيكي يادآور شد: شايد ما فرزندان خوبي نبودهايم و نتوانستهايم او را خوب معرفي كنيم. در دنيا راهي غير از اين راهي را كه در كشور ما پيموده ميشود، ميروند. در اين ميان، فروتني استاد معتمدنژاد را بايد افزود. پس ما تبليغاتي برخورد نكردهايم؛ بلكه به اندازهي كافي نتوانستهايم تواناييهايمان را نشان دهيم.
او در ادامه متذكر شد: كتاب «تكنولوژيهاي نوين ارتباطي» در حوزهي مطالعهي راهبردي مركز رسانه جاي ميگيرد. اين كتاب درصدد توصيف و تبيين تحولات ارتباطات، ميان دو انقلاب الكترونيك است. به عنوان معلم دانشگاه، امروز يكي از منابع كارم را پيدا كردهام.
او افزود: كتاب روند جامعنگري بر مطالعات و تحولات ارتباطات دارد. استاد معتمدنژاد در اين اثر ارتباطات را در يك زمينهي اجتماعي، فرهنگي و سياسي مورد مطالعه قرار داده و اين اثر بازتابي از انديشههاي مؤلف است. علاوه بر بهروز بودن اين اثر، شاخصهي ديگر آن، چندضلعي بودن است كه اين موضوع، آن را شايستهي مرجع بودن قرار داده است.
خانيكي در پايان گفت: اميدوارم فضاهاي مرطوب هرچه كمتر رطوبت داشته باشند، تا اين بوها به مشام برسند. علاوه بر بهروزبودن معتمدنژاد، بايد به صبوري و بردباري او نيز اشاره كرد؛ من اين سؤال را دارم كه چرا او 23 سال چيزي را منتشر نكرد؟
مهدي فرقاني نيز در اين نشست در سخناني يادآور شد: از شيوهي تأليف اين كتاب توسط استاد معتمدنژاد ميتوان دو درس گرفت؛ يكي اينكه با مراجعهي مستقيم به كتابهاي او و استفادهي مستقيم از محتواي اين منابع و ديگر اينكه با شيوهي تأليف كتاب او كه با تأخير كتاب منتشر ميكند، متوجه وسواس علمي او ميشويم. كمتر كتابي از او وجود دارد كه سالها قبل درسش را نگفته باشد و به چالش نكشيده باشد؛ ما بايد از اين شيوه بسياري از چيزها را ياد بگيريم.
وي همچنين عنوان كرد: براي تأليف كتاب دو شيوه وجود دارد؛ يكي اينكه كتابي را بنويسيم و بعد برويم آن را درس دهيم و ديگري شيوهي دكتر معتمدنژاد است كه كتابهاي او چند سال سبك و سنگين شده، در موردش بحث شده، بهروز شده و در نهايت منتشر شده است. اين درسي است كه به ما نشان ميدهد نبايد كار تأليف كتاب را سرسري بگيريم.
اين استاد دانشگاه گفت: دكتر معتمدنژاد بسياري از اولين منابع را در عرصهي ارتباطات عرضه كرد كه تكنيكهاي روزنامهنگاري را آموزش ميدهند؛ اما اينكه نقش مكاتب روزنامهنگاري در تحولات جهاني بررسي شود، كار بيبديل استاد معتمدنژاد است. كمتر استادي را داريم كه به حوزهي وسيعي پرداخته و در همهي حوزهها نقش برتر را داشته باشد. از طرف ديگر، دروسي كه او در دورهي تكميلي ارتباطات آورد، در تازهترين مباحث روز جهاني پيشگام بود؛ در بعد حرفهيي و عملي تدوين نظام جامع حقوقي رسانهها، آموزههاي روزنامهنگاري حرفهيي كه او ارائه كرد، و همچنين در تدريس و تحقيق، تأليف و مطالعه پيشگام بود.
فرقاني متذكر شد: ما در حضور استاد معتمدنژاد، هم در كلاسها و سخنرانيهايش، بسياري چيزها آموختيم و او هم در دانش، هم در روش و بينش بسيار الگو و سرمشق بوده است. پابهپاي تحولات زمان حركت كرده و آنها را وارد ادبيات رسانهيي ما كرده است. بسياري از اصطلاحاتي را كه روزنامهنگاران ما امروز با آن سخن ميگويند، معتمدنژاد وارد كرده است؛ امنيت شغلي، استقلال روزنامهنگاري، ميثاق اصول اخلاق حرفهيي، روزنامهنگاري مدافعهگر، روزنامهنگاري انقلابي و ديگر اصطلاحات، همه از طريق او وارد دنياي روزنامهنگاري ما شده است.
وي همچنين عنوان كرد: مطالعات تاريخي دكتر معتمدنژاد در تاريخ متوقف نشده؛ به امروز آمده و به آينده پل زده است. تأليفات او به نسبت تدريسش بسياركم است؛ اما مطمئنم دهها كتاب منتشرنشده دارد. ما كه شاگردان جوانتر او هستيم، گاهي خسته ميشويم؛ اما مقاومت و صبوري او باعث ميشود كه ما دلگرم شويم.
در پايان، جلد اول كتاب «تكنولوژيهاي نوين ارتباطي» توسط كاظم معتمدنژاد - پير علم ارتباطات ايران - رونمايي شد و او در سخناني گفت: يكي از دلايل نسبي موفقيت من، همكلاسيهاي خوبم بودند كه اينها باعث شدند معلم كوچكي باشم. پيش از اين كتاب، چند سال پيش در دانشگاه علامه طباطبايي، قرار شد «حقوق ماهوارهيي پخش مستقيم تلويزيون» را تأليف كنيم. چند ماه روي آن كار كرديم و قرار شد اين كتاب منتشر شود؛ ولي فكر كرديم انتشار آن در ايران هنوز زود است، و به اين دليل فكر كرديم اول كتاب «تكنولوژيهاي نوين ارتباطي» را منتشر كنيم.
او در ادامه افزود: تأليف اين كتاب در سال 83 به پايان رسيد؛ ولي نداشتن بودجه، چاپ آن را به تعويق انداخت.
اين استاد ارتباطات از انتشار آثاري جديدش در حوزه ارتباطات خبر داد و گفت: جلد سوم «وسايل ارتباط جمعي»، «ارتباطات بينالمللي»، كتاب «حقوق ارتباطات» و جلد دوم «حقوق حرفهيي روزنامهنگاري» از جمله آثاري هستند كه بيشترشان مراحل نهايي چاپ را سپري ميكنند و به زودي منتشر خواهند شد.
در پايان اين نشست به عنوان نخستين جلسه از سلسله برنامههاي «زرين قلم» فرهنگسراي رسانه، هديهاي به رسم يادبود به كاظم معتمدنژاد اهدا شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]