واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حسيني: ايران از هيچ كانديدايي در آمريكا حمايت نميكند برخي كشورها حيثيت آژانس را هدف قرار دادهاند درمورد بسته 1+5 به صورت رسمي چيزي دريافت نكردهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، گزارش اخير البرادعي را تحت فشار سياسي برخي كشورهاي بهانهجو و ناآرام توصيف كرد كه با وجود اين مسئله هيچ نكتهي منفي مستندي كه بتواند مطلبي را عليه فعاليتهاي صلحآميز ايران نشان دهد در آن وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد محمدعلي حسيني صبح يكشنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران رسانههاي داخلي و خارجي با تسليت سالگرد ارتحال ملكوتي امام (ره) و گراميداشت قيام 15 خرداد و تبريك آغاز به كار مجلس هشتم با اشاره به گزارش اخير البرادعي، مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي با تاكيد بر اين كه در مورد اين گزارش از آژانس توقعات بيشتري داشتيم و اگر فشارهاي مستمر برخي كشورهاي شناخته شده نبود آژانس ميتوانست گزارش بهتري ارايه كند به نحوي كه هيچ روزنهاي براي سوء استفادهي سياسي و مغرضانهي برخي كشورها باقي نماند، يادآور شد: برخي از اين كشورها اعتبار و حيثيت آژانس را هدف قرار دادهاند و بنابراين پايداري، عزم و ارادهي جدي آژانس است كه ميتواند جايگاه و اعتبار اصلي اين نهاد را حفظ كند.
وي در مورد نكات مثبت اين گزارش، گفت: اين گزارش تاييد ميكند تمام مواد هستهيي در كارخانهي غنيسازي سوخت نطنز و نيز آبشارهاي نصب شده تحت نظارت و كنترل كامل آژانس قرار دارند و از مارس 2007 تاكنون 14 بازرسي سرزده از تاسيسات غنيسازي انجام شده است.
به گفتهي سخنگوي وزارت امور خارجهي كشور همچنين آژانس تاييد ميكند كه هيچ علامتي در مورد فعاليتهاي مرتبط با بازفراوري در تاسيسات ايران وجود ندارد و تمام يو اف 6 توليد شده در كارخانهي اصفهان تحت نظارت و مهر و موم آژانس است و در ماههاي مارس و آوريل 2008 اطلاعات بازنگري شدهي طراحي براي كارخانهي آزمايشي غنيسازي سوخت نطنز به آژانس داده شده است.
او با اشاره به بحث مطالعات ادعايي در مورد فعاليتهاي هستهيي كشورمان، خاطرنشان كرد: آژانس هيچ اطلاعاتي در مورد طراحي واقعي و يا توليد قطعات سلاح هستهيي در ايران ندارد و آژانس تاييد كرده هيچ فعاليت هستهيي نظامي در سايتهاي كلاهدوز و پارچين رديابي نكرده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان، توصيههاي مطرح شده در گزارش آژانس را مربوط به درخواست آژانس براي تجديدنظر در مورد تعليق اجراي كد 1/3 ترتيبات فرعي، تعليق غنيسازي و اجراي پروتكل الحاقي عنوان كرد.
حسيني همچنين نكات منفي اين گزارش را در مورد باز گذاشتن موضوع سند اورانيوم فلزي كه جزء موضوعات شش گانهي مداليته بوده و آژانس رسما آن را مختومه اعلام كرده بود و نيز مطالعات ادعايي عنوان و خاطرنشان كرد: در اين گزارش آمده است ايران از بررسي مطالعات ادعايي در فوريهي 2008 خودداري كرده كه اين به دليل حل و فصل شدن مسائل شش گانه در چارچوب مداليته بوده و ما براي يكبار اعلام كرديم كه هر چه در دست دارند در مورد مطالعات ادعايي ارايه دهند تا ما ارزيابي خود را ارايه كنيم كه اين كار را كرديم.
وي افزود: قبل از گزارش ماه مارس آژانس و در فاصلهي پاسخ ما و اين گزارش آژانس مدعي شد از سوي برخي كشورها تحت فشار قرار دارد چرا كه ادعاهاي جديدي مطرح شده است؛ بنابراين ايران براي كمك به آژانس و خارج كردن اين نهاد از فشار برخي كشورها توضيحاتي در مورد اسناد اضافي مطرح كرد.
او ادامه داد: آژانس تاييد ميكند عمدهي اطلاعات مربوط به اسناد ادعايي را در قالب الكترونيك دريافت كرده و مجاز نبوده كه نسخهاي از آن را به ايران تحويل دهد. حال اين سوال مطرح ميشود كه چرا اسناد نبايد تحويل داده شود؟ و چه كساني در كار فني و تخصصي آژانس دخالت ميكنند؟
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، تصريح كرد: مجموعهي موضوعات مطرح در مورد مطالعات ادعايي نشان ميدهد كه فعاليتهاي ما كاملا صلحآميز و مسالمتآميز است و اين مطالعات اصالتي ندارد و بيپايه و اساس است.
حسيني در ادامه بستهي پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران را زمينهي مناسبي براي تصميم و حركت دستهجمعي پيرامون مهمترين محورهاي مورد توجه جامعهي بينالملل برشمرد و گفت: عمدهي مسائل منطقهيي و بينالملل در پرتو مذاكرات و همفكري ميتواند حل و فصل شود و در اين بسته زمينههاي سياسي، امنيتي و اقتصادي و همكاريهاي كلان هستهيي مهمترين مباني مطرح شدهاند كه كاملا متقن و عادلانهاند كه حقوق ملت و حق حاكميت كشورها را به رسميت بشناسد.
به گزارش ايسنا، سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران در مورد ادعاهاي هاينونن درباره سند اورانيوم فلزي، گفت: اين موضوع بين ايران و آژانس حل و فصل شده و آژانس آن را در چارچوب طرح مداليته كتبا و رسما به ايران اعلام كرده است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد ادعاهاي هوشيار زيباري، وزير امور خارجهي عراق مبني بر در ايران بودن صدر، گفت: در اين خصوص پاسخ جديدي ندارم.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، سفر نوري مالكي را مورد اشاره قرار داد و گفت: مقدمات سفر در حال فراهم شدن است. روابط خوب و دوستانهي دو كشور ميطلبد كه هرازگاهي شاهد سفر مقامات دو كشور در سطوح مختلف باشيم.
حسيني اظهار اميدواري كرد: مقدمات سفر آماده و سفر به سرعت انجام گيرد.
وي مطالب مورد بحث در اين سفر را مسائل منطقهيي و ارتقاء روابط دو كشور در ابعاد مختلف عنوان كرد.
خبرنگاري از سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در مورد دستور بوش به سيا براي ايجاد بيثباتي در ايران پرسيد كه وي در پاسخ، گفت: سياست دولت آمريكا سياست جديدي نيست و آنها بارها اين طرحها را آزمودهاند اما ماهيت عملكرد و سياستهاي خصمانهي دولت آمريكا عليه ملت ايران را بيش از گذشته نشان ميدهد و قطعا محكوم است.
به گفتهي حسيني ايران از بازپسگيري بلنديهاي جولان توسط سوريه از رژيم صهيونيستي حمايت ميكند و اظهارات مطرح شده از جانب سردمداران رژيم صهيونيستي در اينباره مواضع متناقضي است كه بيانگر اختلافات و مشكلات داخلي بين مسوولان اين رژيم و سردرگمي آنهاست.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، سپس با تاكيد بر اين كه ايران از تلاشهايي كه در جهت وحدت گروههاي مختلف اسلامي و وحدت مسلمين و كشورهاي اسلامي باشد حمايت ميكند، در پاسخ به سوالي درباره حل مسائل لبنان، گفت: ايران در اين خصوص پيشگام بوده و از هر اقدامي در جهت وحدت اين گروهها حمايت ميكرد و در مورد قضيهي فلسطين نيز داراي همين موضوع اصولي است و معتقد است كه كشورهاي اسلامي بايد از ظرفيت خود براي وحدت ملي و گروههاي مختلف فلسطيني استفاده كنند.
وي با انتقاد از برخي اقداماتي كه در كشورهاي غربي براي تحريك گروهها و پيروان مذاهب مختلف عليه يكديگر صورت ميگيرد، گفت: معتقديم كساني كه در اين جهت حركت ميكنند وابسته به افرادي هستند كه گفتوگوي بين اديان و تفاهم بين آنها را برنميتابند و تلاش ميكنند از فضاي موجود استفاده كنند.
او ادامه داد: معتقديم اتحاديهي اروپا و مسوولان اروپايي در يك تصميم منسجم بايد بر عليه كساني كه اين اقدامات را عليه مقدسات ديني انجام ميدهند تدابيري را به مرحلهي اجرا بگذارد.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، در پاسخ به سوال ديگري در مورد سفر رييسجمهور به ايتاليا و درخواست ديدار با پاپ و رييسجمهور اين كشور، گفت: سفر دكتر احمدينژاد اساسا براي حضور در اجلاس فائوست و در صورتي كه مقامات عاليرتبهي اين كشور بخواهند ديداري با ايشان داشته باشند ميتوانيم بر اساس روابط خوب دو كشور مورد توجه قرار دهيم.
خبرنگاري از حسيني در مورد پيشنهاد سولانا و بستهي پيشنهادي 1 + 5 و احتمال طرح تعليق غنيسازي پرسيد كه وي در پاسخ، گفت: اجازه بدهيد خود سولانا پيشنهادش را به تهران بياورد. در مورد بسته چيزي به صورت رسمي دريافت نكردهايم.
وي در پاسخ به سوال همين خبرنگار در مورد اعترافات اخير ژنرال عبدالقدير خان، اظهار كرد: اين اعترافات نياز به توضيح ندارد. آن چه كه مطرح شده اين بوده كه اعترافات قبلي تحت فشار برخي مسائل مطرح شده كه الان به كلي منكر است.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، افزود: اين مسئله در روند فعاليتهاي ما تاثيري نداشته و نميگذارد.
حسيني با رد حمايت ايران از كانديداتوري اوباما در آمريكا، اظهار كرد: مسئلهي تغيير در آمريكا يكي از شعارهايي است كه در اين كشور مطرح است و بسياري از سياستمداران و گروههاي مردمي به آن پرداختهاند.
وي افزود: ما از هيچ كانديدايي حمايت نميكنيم و معتقديم سياستها و رفتارهاي عملي رييسجمهور آمريكا است كه مشخص ميكند سياست اين كشور در آينده و بعد از انتخابات چگونه است.
حسيني با تاكيد بر مالكيت و حاكميت قطعي و انكارناپذير ايران بر جزاير سه گانهي ايراني در خليجفارس در پاسخ به ادعاهاي يكي از مقامات اماراتي، گفت: بارها اعلام كردهايم كه آمادگي داريم درباره سوء تفاهم موجود پيرامون برخي از مسائل اداري جزيرهي ابوموسي مذاكره و گفتوگو كنيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان، تاكيد كرد: نبايد اجازه داد دشمنان روابط دو كشور (ايران و امارات) از اين سوء تفاهم استفاده كنند و به نيات شوم خود دست يابند. با وجود اين سوء تفاهم روابط دو كشور در سطح خوبي است كه البته برخي در تلاشند از روزنهاي به اين روابط آسيب بزنند.
وي شايعهي تغيير سخنگوي وزارت امور خارجه را نيز رد كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، در مورد پيگيري وضعيت نصرالله تاجيك سفير پيشين ايران در اردن نيز، گفت: مسئلهي تاجيك با جديت و از نزديك در تهران و لندن پيگيري ميشود كه اميدواريم به نتيجهي مطلوب برسد. گفتوگوهايي نيز با طرف انگليسي داشتيم و تاكيد كرديم كه نبايد روند قضايي تحت تاثير فشارهاي سياسي قرار گيرد.
حسيني با تاكيد بر تمركز اصلي تصميمات در موضوع هستهيي در شوراي عالي امنيت ملي ادامهي اين روند را در همين نهاد عنوان كرد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان، سفر آيتالله هاشمي رفسنجاني به عربستان را نيز در چارچوب دعوت مسوولان عربستاني و براي شركت در اجلاسي از علما و انديشمندان الهي عنوان كرد.
وي سپس در پاسخ به سوالي در مورد موضع ايران در قبال تهديدات غرب، گفت: ما تهديدات جديدي دريافت نكردهايم و برخي اظهارات و مواضع دو سه كشور شناخته شدهي غربي است كه بعد از گزارش آژانس مطرح شده و همواره اگر روزنه و فرصتي پيدا كنند به آن ميپردازند و آن را بزرگنمايي ميكنند و اگر دستشان كوتاه باشد مطالبي را ميسازند و در تبليغات خود بهره ميگيرند.
خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان در مورد توافقنامهي امنيتي آمريكا و عراق پرسيد كه وي با تاكيد بر تصميمگيري ملت عراق، انديشمندان و نمايندگان منتخب مردم عراق در مورد آيندهي خود، تصريح كرد: آنچه كه مورد توجه ايران است مخالفت با سياستهاي نيروهاي آمريكايي است كه حاكميت ملي و تماميت ارضي عراق را خدشهدار ميكند.
حسيني دعوت از ميشل سليمان، رييسجمهور جديد لبنان و نيز دعوت وي از دكتر احمدينژاد براي سفر به لبنان را در دستور كار برنامهي همكاريهاي مشترك دو كشور عنوان كرد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان، با تاكيد بر اين كه موضعگيريهايي كه برخي كشورها نظير مصر در مورد سياستهاي ايران ارايه ميدهند اگر صحت داشته باشد منطبق با سياستهاي منطقهيي ايران نيست؛ در پاسخ به ادعاهاي مصر مبني بر دخالت ايران در مسائل سودان، گفت: ايران در همهي مراحل در كشورهايي كه ناآرام بودند تلاش كرده از ظرفيت بالاي خود استفاده و بخش عمدهاي از مسائل و اختلافات را حل و فصل كند.
او در مورد كمك يك ميليارد دلاري ايران به عراق نيز، گفت: اين كمك براي بازسازي عراق با مشاركت شركتهاي ايراني اجرايي ميشود و بخشي از صدور خدمات فني و مهندسي مورد توجه مسوولان ايران است.
به گفتهي حسيني بحث غرامت جنگي از عراق نيز در دستور كار مذاكرات دوجانبه بوده و مغفول نشده است.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان، گزارش 16 نهاد اطلاعاتي آمريكا را تاييد نظراتي عنوان كرد كه در گزارش آژانس بوده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان، در پاسخ به آخرين سوال مطرح شده درباره استرداد اعضاي گروه عبدالمالك ريگي از پاكستان، گفت: گفتوگوهايي در اين خصوص به صورت مفصل و در سطوح مختلف با پاكستاني داشتهايم و مشخصات كامل و جرايم آنها را دادهايم كه مسوولان پاكستاني وعدههاي مساعدي را مبني بر استرداد آنها دادهاند كه اميدواريم به زودي صورت پذيرد.
وي در پايان از آزاد شدن محمولهي توقيف شدهي تجهيزات نيروگاه بوشهر در آذربايجان خبر داد كه به مقصد حمل شده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]