واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لنكراني: 40درصدسيگاريها،قليان راجايگزين آن كردند سالانه80هزارنفردركشورقرباني سيگارميشوند پارسال70ميلياردتومان ازمحل ماليات سيگاردراختياروزارتخانه قرارگرفت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
وزير بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر مصرف دخانيات در كشور حدود 50 ميليارد نخ در سال است كه از اين ميزان حدود 12 تا 13 ميليارد نخ سيگار توليد داخل و مابقي توليدات خارجي است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر كامران باقري لنكراني در حاشيه مراسم روز جهاني «بدون دخانيات» با اشاره به 10 درصد سهم وزارت بهداشت و سازمان تربيت بدني از محل فروش سيگار، به خبرنگاران گفت: در سال گذشته در مجموع 70 ميليارد تومان از اين محل در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفت. به طور كلي وزارت بهداشت به اين موضوع به عنوان محلي براي كسب درآمد نگاه نمي كند بلكه اين امر به عنوان يك نماد براي نشان دادن عوارض مصرف سيگار است كه فرد سيگاري بايد از جيب خود براي حل عوارض سيگار كمك كند. اين در حالي است كه ساليانه حدود پنج برابر اين مبلغ صرف درمان مستقيم افراد سيگاري مي شود.
لنكراني گفت: در حال حاضر با فرهنگ سازي و همكاري نيروي انتظامي و مجامع صنفي، حدود 90 درصد مكانهايي كه قليان عرضه مي كردند به طور داوطلبانه نسبت به جمع آوري قليانها اقدام كردند. تنها يك يا دو استان از مشكلات اقتصادي آن ابراز نگراني كردند كه دولت به آنها فرصت داد تا نسبت به جايگزين قليان اقدام كنند. اين فرصت تنها به مكانهايي داده شد كه از قبل مجوز ارائه قليان را داشتند.
وي با بيان اينكه در تهران با همكاري حدود 300 واحد صنفي كه از قبل مجوز ارائه قليان را داشتند، توزيع قليان حذف شد، گفت: وزارت بهداشت سعي دارد با همكاري خوب مجامع صنفي، حذف ارائه قليان در اماكن عمومي را به نتيجه مناسبي برساند.
به گفته لنكراني ، حدود 40 درصد از افرادي كه دخانيات مصرف مي كنند، سيگار را تبديل به قليان كردند. در مجموع استفادهكنندگان از مواد دخاني افزايش پيدا نكرده اند اما با اين تغيير استفاده از سيگار به قليان مواجه هستيم.
وزير بهداشت با بيان اينكه آمارها نشان مي دهد تمايل به سيگار كشيدن در بين غيرسيگاري ها حدود 40 درصد كاهش يافته با ابراز نارضايتي از افزايش استعمال سيگار در نسل جوان گفت: اميدواريم با حركتهاي نمادين و اطلاع رساني بيشتر و با استفاده از ساير اهرم ها بتوان موج حركت ضد سيگار را تقويت كرد.
وي گفت: طبق قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات، عرضه دخانيات به افراد زير 18 سال ممنوع است. براي عرضه دخانيات داشتن پروانه ويژه لازم است. همچنين استعمال دخانيات در كليه اماكن عمومي حتي فضاهاي حمل و نقل عمومي ممنوع است. در اين زمينه سال گذشته آيين نامه اي به تصويب دولت رسيد و تلاش اين آيين نامه بر آن است كه مفاد قانون را اجرايي كند.
به گزارش ايسنا، وزير بهداشت با اشاره به همكاري آموزش و پرورش مناسب در مبارزه با استعمال دخانيات گفت: امروزه اطلاعات نسل جوان نسبت به مصرف مواد دخاني بهتر از گذشته است. آموزش و پرورش مفاد آموزشي مناسبي را در اين زمينه تهيه و در بعضي مقاطع تحصيلي توزيع مي كند. اين در حالي است كه هنوز تا نقطه آرماني فاصله زيادي داريم. اميدواريم با همكاري تمام ارگانهاي ذيربط به نقطهاي برسيم كه ديگر افراد سيگاري نداشته باشيم.
وي با اشاره به تصويب قانون ماليات سيگار در سال 85 به منظور افزايش قيمت سيگار گفت: با حمايت مجلس در سال 85 قانون ماليات بر سيگار تصويب شد. با تصويب اين قانون، 20 درصد ماليات براي سيگار وارداتي و 10 درصد براي سيگار توليد داخل در نظر گرفته شد. همچنين در اين قانون ذكرشده كه ساليانه حداقل 10 درصد بايد به ماليات سيگار اضافه شود. امسال نيز 3 تا 20 درصد ماليات بر سيگار خارجي و 3 تا 10 درصد به سيگار توليد داخل افزوده شد.
وي در رابطه با سيگارهاي قاچاق و نرخ پايين آنها در بازار گفت: به اين منظور فعال تر شدن ستاد مبارزه با قاچاق در آييننامه در نظر گرفته شده است.
لنكراني گفت: در سال 86 از محل 20 درصد ماليات سيگار وارداتي و 10 درصد ماليات سيگار داخلي، حدود 70 ميليارد تومان در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفت كه حدود نيمي از اين مبلغ صرف خريد تجهيزات و ساختن مراكز بهداشتي - درماني به ويژه در روستاها و نيمي ديگر صرف توسعه شبكه ها و برنامه هاي نرم افزاري شد.
وزير بهداشت با بيان اينكه ساليانه حدود 80 هزار نفر بر اثر استعمال سيگار جان خود را از دست مي دهند، گفت: حدود 160 هزار نفر دچار ناتواني هاي مزمن از سيگار مي شوند كه كليه اين موارد مخارج سنگيني را بر نظام درمان تحميل مي كند.
به گفته لنكراني، برآوردها حاكي از آن است كه هزينه 50 ميليارد نخ مصرفي سيگار و هزينه هايي كه براي جمعيت مرگ و مير و بيماري هاي ناشي از مصرف سيگار به كار گرفته مي شود به حدي است كه مي تواند مشكل مسكن كشور را به طور كامل حل كند.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]