واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست هفتگي سخنگوي وزارت خارجه-2 بسته پيشنهادي ايران فرصتي براي حل مسايل بينالمللي از طريق مذاكره است
خبرگزاري فارس: سيد محمدعلي حسيني گفت: بسته پيشنهادي ايران فرصت بسيار مناسبي براي يك حركت دستهجمعي جهت حل مهمترين مسايل مورد توجه جامعه بينالمللي از طريق مذاكره است.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، سيد محمدعلي حسيني سخنگوي وزارت خارجه كشورمان پيش از ظهر امروز يكشنبه در نشست خبري خود با خبرنگاران، برخي نكات مثبت گزارش محمدالبرادعي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره برنامه هستهاي ايران را مورد اشاره قرار داد و گفت: اين گزارش تاييد ميكند كه همه مواد هستهاي در كارخانه غنيسازي سوخت نطنز و آبشارهاي نصب شده تحت نظارت و كنترل كامل آژانس قرا دارند و از مارس 2007 تاكنون نيز 14 بازرسي سرزده از تاسيسات غنيسازي انجام شده است.
وي افزود: اين گزارش همچنين تاييد ميكند كه هيج علامتي در مورد فعاليتهاي مرتبط با بازفرآوري در تاسيسات ايران وجود ندارد و اين نكتهاي است كه آژانس براي ششمين بار مورد تاكيد قرار ميدهد و عليرغم تاكيدات مكرر در اين خصوص شاهد اين هستيم كه در قطعنامههاي ضد ايراني و غيرقانوني شوراي امنيت به اين مساله نيز اشاره شده و اين نشان ميدهد كه آن قطعنامهها جنبه سياسي و مغرضانه دارد.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: مضاف بر اين آژانس تاييد ميكند كه تمام UF6 توليد شده در كارخانه اصفهان تحت نظارت و مهر و موم اين نهاد قرار دارد و در ماههاي مارس و آوريل 2008 ايران اطلاعات بازنگري شده طراحي براي كارخانه آزمايشي غنيسازي و كارخانه سوخت نطنز را به آژانس ارائه داده است و آژانس نيز قادر است تضمين نمايد كه تمام اقدامات پادماني لازم نظير نظارت و مهر و موم قبل از تزريق UF6 به سانتريفيوژهاي نصب شده جديد در حال اجرا است.
در مورد سوخت نيروگاه بوشهر هم آژانس تاييد ميكند كه از فوريه 2008 تمامي سوخت تحت مهر و موم آژانس نگهداري مي شود.
حسيني با بيان اينكه آژانس هيچ اطلاعاتي در خصوص طراحي واقعي و يا توليد قطعات سلاح هستهاي توسط ايران ندارد، گفت: آژانس مجدداً تاكيد كرد كه هيچ فعاليت هستهاي را در سايتهاي نظامي كلاهدوز و پارچين رديابي نكرده است و بار ديگر و براي دوازدهمين بار متوالي تاكيد كرده كه هيچ انحرافي در برنامه هستهاي ايران مشاهده نكرده است. علاوه بر اين ايران دسترسي به مواد هستهاي اظهار شده و گزارش حسابرسي آن را فراهم كرده و آژانس استفاه واقعي از مواد هستهاي را در ارتباط با مطالعات ادعايي كسب نكرده است.
وي به توصيههاي البرادعي در گزارش اخير اشاره كرد و يادآور شد: يكي از درخواستها از ايران در مورد تعليق اجراي كد 1/3 ترتيبات فني اصلاح شده است كه از نظر آژانس ايران بايد در اين زمينه تجديد نظر كند اما ما در مورد اين مساله نيز قبلا توضيح دادهايم كه به تعليق درآوردن اجراي اين كد به دليل صدور يكي از قطعنامههاي غيرقانوني شوراي امنيت بود كه جمهوري اسلامي هم در مقابل، اين تصميم را اتخاذ كرد.
حسيني با بيان اينكه آژانس اشاره كرده كه ايران غنيسازي را تعليق نكرده است، تصريح كرد: ما اين خواسته را يك خواسته فراقانوني و غيرحقوقي ميدانيم.
وي با بيان اينكه غنيسازي جزو حقوق قطعي تمامي كشورهاي عضو معاهده NPT است، افزود: مطالبه براي توقف يا صرفنظر كردن از حق غنيسازي برخلاف منشور ملل متحد است و هيچ قانوني، كشور عضوي را از موضوع غنيسازي منع نكرده است.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به ديگر توصيه آژانس مبني بر اينكه ايران پروتكل الحاقي را اجرا نكرده است، خاطرنشان كرد: اجراي پروتكل الحاقي به صورت داوطلبانه به مدت دو سال و نيم از سوي ايران انجام شد، اما در مقابل اين اقدام اعتمادساز و حسن نييت جمهوري اسلامي آمريكا و برخي كشورهاي همپيمان او موضوع هستهاي كشورمان را به شوراي امنيت ارجاع دادند و علاوه بر اين 120 كشور نيز آن را اجرا نميكنند بنابراين آژانس نبايد در اين موضوع استثنايي قائل شود.
وي مصوبه مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص را مورد اشاره قرار داد و افزود: به خاطر بدعهدي بعضي كشورها اقدامات داوطلبانه را با همكاري مجلس شوراي اسلامي متوقف كرديم.
حسيني در ادامه به نكات منفي گزارش البرادعي اشاره كرد و گفت: موضوع سند اورانيوم فلزي يكي از موضوعات ششگانه مداليته بود كه كاملاً به آن پرداختيم و آژانس نيز رسماً و كتباً مختومه شدن آن را به ما اعلام كرده است.
حسيني افزود: در اين رابطه ما معتقديم كه آژانس بر اساس تعهدات خود عمل نكرد و نبايد فرصتي را براي برخي كشورهاي بهانهجو و ناآرام ايجاد كند كه بتواند مسير تداوم فشار بر آژانس يا كشورمان را ادامه دهند.
وي در خصوص مطالعاتي ادعايي هم گفت: ايران از بررسي مطالعات ادعايي در فوريه 2008 خودداري كرد به اين دليل كه در چارچوب طرح اقدام و مداليته مسائل 6 گانه حل و فصل شده و در آنجا به آژانس هم اعلام شد كه براي يك بار هر چه در خصوص مطالعات ادعايي دارند به كشورمان ارائه دهند، لذا ما آن موارد را بررسي كرديم و ارزيابي خود را ارائه داديم. قبل از گزارش ماه مارس و در فاصله پاسخ ما و نوشتن گزارش، آژانس مدعي شد تحت فشار شديدي از سوي برخي كشورها قرار دارد لذا جمهوري اسلامي براي كمك به آژانس و براي خارج كردن اين نهاد بينالمللي از فشار يكي دو كشور، توضيحاتي را در مورد اسناد اضافي ارائه داد و ارزيابي خود را در اين خصوص مطرح كرديم كه آژانس در حال ارزيابي آن است و اين نكته هم در گزارش مديركل مورد اشاره قرار داده شده است.
وي تاكيد كرد كه ايران اين همراهي را با آژانس داشته و به تعهدات خود عمل كرده است.
سخنگوي وزارت خارجه خاطرنشان كرد: در مورد مطالعات ادعايي مدعي بودند كه ايران فعاليتي غيرمسالمتآميز دارد اما بر اساس آنچه كه مطرح كرديم و نكاتي كه مورد تاكيد آژانس بود نشان ميدهد كه اين فعاليتها كاملاً صلحآميز است و هيچ گونه انحرافي ندارد.
حسيني همچنين در خصوص مطالعات ادعايي توضيح داد: نكاتي كه آژانس مطرح كرده مبني بر اينكه اطلاعاتي در خصوص طراحي واقعي يا ساخت قطعات سلاح هستهاي ندارد و آژانس استفاده واقعي از مواد هستهاي در مورد مطالعات ادعايي را شناسايي نكرده و عمده اطلاعات مربوط به اسناد ادعايي را در قالب الكترونيك دريافت كرده و مجاز نبود كه نسخهاي از آن را به ايران تحويل دهد، جاي سوال دارد كه چه كساني در كار فني و تخصصي آژانس دخالت ميكنند.
وي تاكيد كرد: مجموعه مطالبي كه در مورد موضوعات ادعايي مطرح شده نشان ميدهد كه فعاليتهاي ما كاملاً مسالمتآميز است و مطالعات ادعايي هيچ گونه اصالتي ندارد و كاملاً بيپايه و اساس است.
حسيني در ادامه با اشاره به بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران نيز بار ديگر تاكيد كرد كه اين يك فرصت و زمينه بسيار مناسبي براي يك تصميم و حركت دستهجمعي پيرامون مهمترين محورهايي است كه مورد توجه جامعهبينالمللي و منطقه است كه ميتواند مسائل بينالمللي و منطقهاي را در پرتو مذاكرات و همفكري حل و فصل كنند و زمينههاي سياسي، امنيتي، اقتصادي و همكاريهاي كلان هستهاي مهمترين اين محورها هستند.
وي تاكيد كرد: مباني اين بسته كاملاً مقتن و عادلانه است و حقوق ملتها و حق حاكميت كشورها را به رسميت ميشناسد.
ادامه دارد ... .
انتهاي پيام/
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]