واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي : امام خميني (ره) از عرفاي طراز اول جهان اسلام به شمار ميرود
مهدي مصطفوي با بيان اين مطلب در هم انديشي جايگاه عرفان و تصوف در فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور، افزود: ديوان اشعار امام (ره) مملو از ظرايف عرفاني است و به ويژه در كتابهايي چون سرالصلوه، اربعين حديث، شرح دعاي سحر و تفسير سوره حمد اين مساله به وضوح مشخص است.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، وي اظهار داشت: عرفان اصولا مكتبي است كه تفسيري مبتني بر عشق از جهان ارايه ميدهد، چگونگي رسيدن به ذات هستي را بيان كرده و تزكيه نفس را ابزار و وسيله اصلي خود اعلام ميكند.
وي تصريح كرد: امروزه اقبال و توجه جهانيان به مقوله عرفان و آثار عرفا رو به افزايش است و آثار عارفان مسلمان درغرب و كشورهاي اسلامي خوانندگان فراواني يافته است.
وي يادآور شد: عرفان كه به قول شهيد مطهري در عرصه اجتماع تصوف ناميده مي شود در كشورهاي ديگر در قالب نهادها، جمعيتها و مراكز گوناگون بروز مي يابد.
به گفته مصطفوي، بيشتر اين جمعيتها با نزديكي به انديشه اهل بيت (ع) شناخته ميشوند و تلاش دارند سلسله نسب خود را به حضرت علي (ع) برسانند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي خاطرنشان كرد: با مطالعه و پژوهش مي توان دريافت كه ما در اين زمينه با ظرفيتي بسيار قابل توجه مواجه هستيم.
وي بيان كرد: حضور گونههاي صوفيانه و طريقتهاي عرفاني از يك سو و اقبال به عرفان و مطالعه آثار عارفان برجسته از سوي ديگر بيش از هر چيزي ما را به تامل جدي در نقش و جايگاه عرفان در فرهنگ بشري وا ميدارد.
وي اظهار داشت: شايد بتوان از گذر احترام به روح تصوف و عشق ورزي به تعاليم عرفاني تعلقي عميق در نزد گروه پرشماري از مخاطبان آموزههاي عرفان اسلامي ايجاد كرد و دغدغه بهبود سرنوشت جامعه انساني را در سطحي گسترده با الهام از ارزشهاي متعالي دين مقدس اسلام در قالب عرفان و تصوف محقق ساخت.
وي افزود: از اين منظر آموزه عرفان اسلامي را ميتوان به مثابه آرماني تعريف كرد كه با اهتمامي تام بر پايه عقلانيت بر آن است كه رسالت باطني عرفان را جلوه عيني بخشد.
وي تصريح كرد: اين كوششهاي اندك اگر با تاسي به تعاليم حقيقي همراه شود مي تواند عنوان افتخار آميزي در راس تمام برنامههاي فرهنگي در سطح جهاني باشد.
ابوالحسن خلج منفرد رييس مركز مطالعات فرهنگي _ بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در اين هم انديشي گفت: در دنيايي كه از اسلام چهره خشني ارايه ميشود بايد از ظرفيتها براي نشان دادن چهره واقعي و عرفاني اسلام استفاده كنيم.
وي اظهار داشت: امروز اگر انقلاب اسلامي در دنيا دلها را تسخير كرده به اعتبار شخصيت روحاني و عرفاني امام خميني (ره) است.
وي تصريح كرد: درست است كه امام (ره) داراي شخصيت سياسي و انقلابي بود اما وجه عرفاني و نوراني ايشان بيشتر از ساير وجوه موجب گسترش انقلاب در جهان شده است.
هم انديشي جايگاه عرفان و تصوف در فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور با تاكيد بر عرفان امام خميني (ره) هم اكنون در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در حال برگزاري است.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 346]