واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: هاشمي رفسنجاني: ادامه استراتژي هوشمندانه امام راحل عامل تداوم حاكميت اسلامي است
جام جم آنلاين: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به شكلگيري قيام 15خرداد به استراتژي هوشمندانه امام كه به دو اصل حاكميت اسلام و حضور مردم مبتني است اشاره كرد و گفت: ادامه حاكميت اسلامي تنها بايد با توسل به اين دو اصل صورت پذيريد و اتخاذ رويكردي غير اين اسلامي و منصفانه نيست.
به گزارش مهر ، آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و امام جمعه موقت تهران صبح امروز يكشنبه 12 خرداد ماه در "همايش 15 خرداد 1342 زمينه ها و بسترها" ابراز اميدواري كرد بررسي بسترها و زمينه هاي 15 خرداد كه از سوي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي طراحي و اجرا شده ادامه يافته و اين حادثه مهم با منابعي كه هنوز به طور زنده در دسترس است متناسب با ادبيات زمانه مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد.
وي افزود: مسئله 15 خرداد داراي ريشه ها، بسترها و اثرات فوري و بدون فاصله اي است كه تا امروز مشاهده مي شود و من به عنوان يكي از گواهان اين رويداد بايد نكاتي را در اين رابطه متذكرشوم. اين حادثه از نظر ميداني نخستين تبلور استراتژي امام در نهضت وي بود كه در دوره معاصر صورت گرفت و جواب داد و ما بايد از آن حراست كنيم.
آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت: امام با تجربه خود از صدر مشروطه ناظر تاريخ ايران و جهان بود و با هوش كم نظير خود راه درست را انتخاب كردند كه اين راه يكي حاكميت اسلام بود كه در بند بند وجود مردم ايران مشاهده مي شود و ديگري حضور مردم در صحنه بود كه با جمع اين دو، مشكلات حل و راه انتخابي به نتيجه رسيد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: امام منتظر فرصتي براي عملي كردن استراتزي خود بود و بعد از تبعيد رضاخان و به كار آمدن محمد رضا پهلوي توسط خارجي ها اين خانواده تضعيف و رو به متلاشي شدن بود. در آن احوال بود كه مركزيت كشور دچار ضعف شد و بسيار از بخشها در تصرف خارجي ها بود، مردم و مذهبي ها دل پرخوني داشتند به طوري كه مجموعه اين عوامل باعث شد تلاطمي در كشور ايجاد شود.
وي اين تلاطم را همزمان با رشد گروه هاي سياسي دانست كه اواخر دهه 20 با اوج حضور سياسي احزاب مختلف بود نشان از به نتيجه رسيدن خيز اول بود.
آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت: خارجي ها نفت را در دست گرفتند و شاه را تقويت كردند به طوري كه كودتاي 28 مرداد ماه با حضور مردم به نفع شاه تمام شد و پس از رفتن مصدق دربار قدم به قدم با روايت آمريكا و انگليس مثل اختاپوس برشريانهاي كشور دست اندازي كردند و همچنين با تأسيس ساواك روزگاري بدي را برسر مخالفان رژيم و نيروهاي بالقوه انقلابي رقم زدند.
وي جريانات سالهاي 33 تا 40 را به نفع شاه توصيف كرد كه به رغم برسر كار آمدن دكتر اميني كه خاندان قاجار بود و لخوشي از پهلويها نداشت باز هم به نتيجه نرسيد.
امام جمع موقف تهران تصريح كرد: در اين ميان روحانيت در حال شكل گرفتن بود و چون تربيت موسي در خانواد فرعون روحانيت در شرايط خفقان ايران شكل گرفت. در آن زمان آيت الله بروجردي با تدبير روحانيت را تقويت كرد و پس از درگذشت ايشان 40 روز عزاداري در قم شكل گرفت كه با وجود دسته جات مختلف قدرت روحانيت، اسلام و تشيع به نمايش در آمد و اين 40 روز خيلي چيزاها را به دنيا فهماند. از سوي ديگر رژيم خواست كفه نجف را نسبت به قم سنگين تر كرده و در قم تفرقه افكني كند كه موفق به اين كار نشد.
وي افزود: سياستهاي تضعيف روحانيت و تقويت دربار پيگيري مي شد كه اين بار با حضور شاه و در باغ سبز نشان دادن به اقشار مختلف مردم ادامه يافت و پس از برگزاري رفراندوم دروغين، شاه به مخالفت و دشمني با روحانيت ادامه داد و از عبارات بسيار نامناسبي براي اشاره به روحانيت استفاده مي كرد و بسياري از اين عبارات در قم و در مقابل حرم حضرت معصومه (س) ايراد مي شد.
آيت الله هاشمي اظهار داشت: در اين ميان امام وارد ميدان شدند و حرفهاي نادرست شاه را در بيانيه ها پاسخ داده و طلبه ها حرفهاي امام را به سراسر كشور مي رساندند. نخستين نشان از وسعت حضور مردم در سال 42 مشاهده شد كه درگيري ها مشاجرات به خيابانها كشيده شد .
وي يادآور شد: اولين درگيري سال 42 در مدرسه فيضيه رخ داد كه رويدادي بسيار سخت و دردناك و نشانه شقاوت رژيم بود. پس از آن خدمت امام رفتيم و امما تنها دو سه جمله ايراد كرده و فرمودند اين آغاز حركت به سمت پيروزي است و رژيم با دستان خود گور خود را مي كند. امام همچنين بيانيه چند خطي را هم نوشتند كه ما آن را منتشركرديم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه اظهارات خود يادآور شد: بعد از 20 روز كه روحانيت براي تعطيلات به شهرهاي خود رفته بودند با ذكر واقعه مدرسه فيضيه همه ايران را به عزاخانه تبديل كردند. اما در اين ميان رژيم كه خواستار متلاشي شدن حوزه بود به رغم معافيت سربازي طلبه ها آنها را براي سربازي به باغ شاه برد و من از نخستين طلبه هايي بودم كه به رغم معافيت براي سربازي به باغ شاه رفتم.
وي جريان سربازي در باغ شاه را تأثير گذار ذكر كرد و يادآور شد كه امام در اين رابطه فرموندند بگذاريد فضاي محدود و بسته ارتش آگاه شوند.
آيت الله هاشمي رفسنجاني درسخنان خود درباره قيام 15 خرداد و روزي كه امام بازداشت شدند گفت: سروصداي مردم از خيابانها در داخل باغ شاه شنيده مي شد و اين فاجعه اوج قساوت و خشونت رژيم بود كه حركت خودجوش مردم را ظرف چند ساعت به خاك و خون كشيد. پس از اين واقعه همان رعبي در دل مردم ايجاد شد كه رژيم خواستار آن بود اما صحنه هايي از اين دست تا سال 56 كه آگاهي مردم و سازمان دهي آنها بيشتر شده بود تكرار نشد.
وي گفت: پس از قيام 15 خرداد همان آدم ها به فكر تشكيلات زيرزميني و اطلاع رساني و افشاگري افتادند و اين دوره طولاني آگاهي مردم را افزايش داد و مردم در اولين فرصت واقعيت حضور خود را نشان داده و انقلاب پيروز شد.
وي تأكيد كرد : استراتژي امام جواب داد، امام راه درست را انتخاب كرده بود و ما نيز اگر اين استراتژي امام را از دست بدهيم اشتباه كرده ايم، ادامه حاكميت اسلامي بايد با حضور و اتكا به مردم صورت پذيرد و رويكردي غير از اين اسلامي و منصفانه نيست.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]