واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فرهنگ و هنر از نگاه امام خميني(ره)/4 رحيمپورازغدي: امام(ره) برخورد ذاتي با مقوله هنر نداشت
خبرگزاري فارس: حسن رحيمپور ازغدي گفت: جمله «ما با سينما مخالف نيستيم، بلكه با فحشا مخالف هستيم» تعريف جامعي از ديدگاه امام(ره) را از هنر ارائه ميدهد كه نشان ميدهد ايشان برخورد ذاتي با مقوله هنر نكرده است.
به گزارش خبرنگار فارس، حسن رحيمپور ازغدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي عصر ديروز در مسجد دانشگاه امام صادق (ع) در جمع دانشجويان اين دانشگاه درباره هنر در انديشه امام خميني سخن گفت. وي در سخنان خود از پيامها و بيانات امام خميني در مقاطع و مناسبتهاي مختلف استفاده كرد.
پورازغدي گفت: امام معتقد بود كه هنرمندان بايد پيروزيها و حماسهها را در معرض مردم و جهانيان بگذارند و از پيروزمندان براي بشريت الگو بسازند.
وي همچنين از لابلاي پيامهاي امام خميني به مناسبت 22 بهمن و حج به بخشي از رسالتهاي هنرمندان اشاره كرد و گفت: هنرمند كسي است كه هنر و استعدادش را در تقويت صحيح و تهذيب جامعه به كار ببرد و وضعيت تمامي قشرها را در نظر بگيرد.
پورازغدي همچنين با اشاره به اينكه در نيم قرن اخير جامعه ايراني گرفتار نشريات و فيلمهايي بوده كه آشنايي درستي از مباني و معارف اسلامي نداشته، گفت: كساني ميتوانند در زمينه علوم انساني نظريهپردازي كنند كه سابقه 25 يا 30 سال فعاليت در حوزه علوم و معارف ديني داشته باشند.
به گفته وي، كساني در اوايل انقلاب ادعا ميكردند كه ميخواهند مقابل هنر غرب بايستند و ميرفتند فيلمي درباره شفا پيداكردن كوري يك زائر امام رضا ميساختند و اسم ْآن را سينماي ديني ميگذاشتند، در حالي كه اين معارف را نداشتند.
پورازغدي همچنين به دو نظريه مختلف درباره تمدن اسلامي اشاره كرد.
وي گفت: يكي از اين ديدگاهها اين است كه ميگويد اگر مشروب را از غرب بگيريم با همان تمدن اسلامي روبرو هستيم و اين ديدگاه متعلق به مهدي بازرگان و ليبرالها است.
به گفته وي، اين ديدگاه از اول انقلاب وجود داشته و بسيار خطرناك است و ارزشهاي انقلاب را تهديد ميكند.
پورازغدي گفت: ديدگاه ديگر اين است كه ميگويد همه چيز را بايد از بيخ عوض كرد و ما نميدانيم اين بيخ كجاست.
به گفته وي، طرفداران اين ديدگاه تعريفي از تمدن اسلامي ارائه ميدهند كه جز يأس از ايجاد تمدن اسلامي نتيجه ديگري براي بشر ندارد.
وي گفت: طرفدارن اين ديدگاه تمام استدلالهاي عقلي و نقلي را زير سؤال ميبرد.
پورازغدي افزود: جمله «ما با سينما مخالف نيستيم، بلكه با فحشا مخالف هستيم» تعريف جامعي از ديدگاه امام از هنر را ارائه ميدهد كه نشان ميدهد او برخورد ذاتي با مقوله هنر نكرده است.
به گفته وي، مفاهيم هنري، مفاهيم اعتباري هستند و اساساً مفاهيم اعتباري ذات ندارند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: امام معتقد بود سينمايي كه در فرهنگ قبل از انقلاب رشد كرده عملاً مساوي با فحشا شده است.
پورازغدي به اهميت هنر در انديشه امام خميني اشاره كرد و گفت: امام در اولين هفته جنگ بعد از پايان جنگ پيامي داد كه تمام آن به هنر انقلابي اختصاص داشت.
وي گفت: امام خطاب به هنرمندان ميگفت اين جنگ تمام شد ولي جنگ شما شروع شد.
پورازغدي هم خطاب به دانشجويان دانشگاه امام صادق گفت: شما بايد عمليات والفجر 1، 2 و 3 را در حوزههاي روابط بينالملل، حقوق، اقتصاد و سياست راه بيندازيد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]