واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس فدراسيون جهاني تكواندو: آستينهاي خود را بالا زدهام؛ نگران نيستم قضاوتها و داوريهاي منصفانه، كليد آينده تكواندو
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني
"چوي چانگ وون"، رييس مو "جوگندمي" فدراسيون جهاني تكواندو WTF در تازه ترين گفتوگوي خود با خبرنگار رسمي اين فدراسيون، نگاهي اجمالي به عملكرد فدراسيون تحت مديريت خود و آينده تكواندو داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هرگاه اين رييس 60 ساله تكواندو جهان درباره موضوعي خاص به بحث ميپرداخت، چهره جدي و مصمم وي قابل مشاهده بود. اين موضوع خاص "قضاوتها و داوريهاي منصفانه" در تكواندو بود.
چوي در اين خصوص گفت: « قضاوتها وداوريها منصفانه در هر ورزش نياز است اما در بسياري از ورزشها مشكلاتي براي اين نوع قضاوتها وجود دارد كه تكواندو از اين قاعده مستثني نيست.»
وي افزود: من و فدراسيون جهاني تكواندو تمام تلاش خود را صرف پايان اين نوع مباحث بحثبرانگيز تا قبل از بازيهاي المپيك پكن كردهايم. به عنوان بخشي از اين تلاشها، مديريت تكواندو جهان كمپ آموزشي گزينش داوران را 29 جولاي 2007 در جنجو كره برگزار كرد. در اين دوره 187 داور بينالمللي از 57 كشور جهان به مدت يك هفته حضور داشتند و در نهايت 54 داور نيز انتخاب شدند. اين داوران در مسابقات جهاني كسب سهميه المپيك در منچستر و درادامه پنج رويداد كسب سهميه قارهاي، قضاوت كردند.
رييس فدراسيون جهاني تكواندو خاطرنشان كرد: پس از انجام ارزيابيهاي لازم از طريق آزمونهاي عملي، WTF در نهايت 29 داور و سه داور رزرو براي قضاوت در المپيك گزينش شدند. در تمامي شش تورنمنت برگزار شده براي كسب سهميه المپيك، تنها دو مورد اعتراض را شاهد بوديم. در ادامه فدراسيون جهاني تكواندو، ميزبان سمينارهاي جداگانهاي در ماههاي ژوئن و جولاي خواهد بود تا مربيان و داوران حاضر در المپيك را آموزش دهد.
رييس كميته بازيهاي جوانمردانه كره جنوبي (KFPC) خاطرنشان كرد: فدراسيون جهاني تكواندو از اوايل سال گذشته، شرايط استفاده از هوگوها و تجهيزات الكترونيكي را در مسابقات بينالمللي فراهم كرد. اين تجهيزات الكترونيكي شامل كلاه محافظ سر و هوگوهايي با حسگر هستند كه توسط ورزشكاران پوشيده ميشوند و به اين وسيله علاوه بر حفظ ايمني، ضربات وارده در حين مسابقه را نشان ميدهند.
وي ادامه داد: معرفي سيستم محافظ الكترونيكي را دقيقا پس از المپيك 2004 آتن آغاز كردم و اين سيستم تاكنون 80 تا 90 درصد رضايت خاطر را فراهم آورده است. اين موضوع در دستور كار ما قرار دارد و در نظر داريم تا از اين تجهيزات در بازيهاي المپيك 2012 لندن استفاده كنيم. قضاوتها و داوريهاي منصفانه كليد آينده تكواندو به عنوان ورزشي المپيكي است.
دكتر چو در ادامه گفتوگوي خود با سايت رسمي WTF اظهار كرد: از هنگامي كه تكواندو به عنوان ورزش رزمي كه خواستگاه آن كره است، در بازيهاي المپيك 2000 سيدني به رشته ورزشي رسمي المپيك تبديل شد، تكواندو رشد قابل توجهي را در سطح جهان داشته است. اينك 188 كشور عضو فدراسيون جهاني تكواندو هستند كه جزو ده ورزش برتر المپيك قرار دارد و به لحاظ تعداد شركت كننده، تكواندو در بين پنج تيم اول المپيك جاي گرفته است. تخمين زده ميشود حدود هفتاد ميليون نفر در سراسر جهان به تمرينات تكواندو ميپردازند.
دلمشغوليها درخصوص خروج از جمع رشتههاي المپيكي بر موفقيتهاي آتي تكواندو سايه انداخته است. سال آينده، كميته بينالمللي المپيك، 25 رشته ورزشي را از جمع 26 رشته حال حاضر گزينش خواهد كرد. به اين ترتيب خطر كمتري براي قرار نداشتن تكواندو در جمع رشتههاي ورزشي المپيك 2016 وجود دارد.
وي همچنين با ابراز اميدواري براي حضور تكواندو در پارالمپيك، خاطرنشان كرد: قصد داريم تا تكواندو را به عنوان ورزشي رسمي در پارالمپيك به ثبت برسانيم. براي بقا به عنوان يك ورزش واقعي المپيكي، تصور ميكنم تكواندو بايد به اين مسابقات تعلق داشته باشد اما، يك پيش نياز، لازم داريم. دوبارميزباني مسابقات جهاني. بنابراين نخستين دوره مسابقات پومسه پارالمپيك در ماه ژوئن 2009 همزمان با جام جهاني تيمي تكواندو در باكو آذربايجان برگزار خواهد شد و دومين دوره را در سال 2010 برگزار خواهيم كرد. بايد نيازها را تامين كنيم و به اين ترتيب اعتقاد دارم تكواندو حداقل در المپيك 2016 حضور خواهد داشت.
چو با اشاره به اينكه موفقيت تكواندو در المپيك ميتواند دليلي براي حضور اين ورزش در پارالمپيك باشد، خاطرنشان كرد: يكصد و بيست و هشت ورزشكار از شصت و چهار كشور جهان در تكواندو المپيك پكن به رقابت ميپردازند. اين ممكن است بيشترين تعداد ورزشكار در يك ورزش المپيكي باشد. از آنجا كه تكواندو در مسايل مالي و داوريها عملكرد شفافي داشته است، مانع جدي براي دفاع از جايگاه المپيكي وجود ندارد.
رييس WTF در بخش ديگري از اين گفتوگو به موضوع "گروه سربازان صلح تكواندو" اشاره كرد و گفت: در حال حاضر هشت كشور سوريه، پاكستان، مراكش، عراق، گواتمالا، عربستان سعودي، بوتان و كاستاريكا رسما از WTF درخواست كردهاند تا تيم خود را به اين كشورها اعزام كند. علاوه بر اين در راستاي برنامههاي همبستگي، مربياني را به كشورهاي مختلف اعزام خواهيم كرد.
امروز تكواندو ورزشي نيست كه صرفا محدود به كره باشد بلكه تكواندو ورزشي است كه همه در سراسر جهان از آن لذت ميبرند. علاوه بر اينكه ما بايد بيشترين مدال تكواندو را به عنوان ورزش سنتي خود كسب كنيم. نياز داريم تا آن را به نهايت جذابيت رسانده و ورزشكاراني با استعداد بالاتر تربيت كنيم تا با داوريهاي منصفانه، بتوانند مدال كسب كنند. "تكواندو هديهاي از كره به همه جهان است.»
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]