واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "تور دوچرخه سواري آذربايجان "، 23 سال طلايه داري در عرصه ورزش بين المللي
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): بيست و سومين دوره تور دوچرخه سواري بين المللي آذربايجان در حالي برگزار شد كه 75 دوچرخه سوار از شش تيم خارجي و هفت تيم داخلي در آن حضور داشتند
گرجستان ، نيوزلند، ازبكستان ،قزاقستان ، ارمنستان و تركيه تيم هاي خارجي و منتخب آذربايجان غربي و اردبيل ، مركزي ، اميد آذربايجان شرقي ،دانشگاه آزاد، مس كرمان ، پيكان تهران و پتروشيمي تبريز تيم هاي داخلي حاضر دراين رقابتها بودند.
اين دوره در 9 مرحله به مسافت يكهزار و 93 كيلومتر در استان هاي سطح آذربايجان شرقي ، غربي و اردبيل برگزار شد.
در پايان اين مسابقات ، در مجموع تيمي ، تيم پتروشيمي تبريز ، در مجموع انفرادي حسين عسگري از پتروشيمي تبريز، در مجموع امتيازي مهدي سهرابي از مس كرمان و در قسمت كوهستان حسين عسگري از پتروشيمي تبريز به عناوين برتر دست يافتند.
عبور از مسيرهاي سرسبز و استقبال مردم از دوچرخه سواران از ويژگي هاي تور آذربايجان محسوب مي شود كه در صورت تامين و جبران برخي نواقص مي تواند به يكي از بهترين تورهاي بين المللي تبديل شود.
حضور دوچرخه سواران قدرتمند تيم هاي ازبكستان ، قزاقستان و تركيه و تيم هاي داخلي پيكان تهران ، مس كرمان و پتروشيمي تبريز با عناوين جهاني ، برد بين المللي اين تور را مشهودتر كرد.
عدم پوشش زنده تلويزيوني اين رويداد از مهمترين ايرادهاي وارد بر آن بود كه تاكنون حتي گامي در جهت رفع آن برداشته نشده است .
در تورهاي با درجه پايين ساير كشورها پوشش زنده تلويزيوني در راس برنامه تور قرار مي گيرد و توجه ويژه اي به آن مي شود.
نبود اسپانسرهاي مالي ، هتل هاي ستاره دار و نه پنج ستاره و اسكان دوچرخه سواران در مسافرخانه ها و كم بودن ميزان جوايز از ديگركاستي هاي اين تور بود.
پوشش خبري اين تور نسبت به دوره هاي قبل از كيفيت بالايي برخوردار بود تا حدي كه گزارش لحظه به لحظه از جريان برگزاري تور درسايت هاي مرتبط وجود داشت .
تامين امنيت جاده هاي برگزاري تور از طريق پليس راه ، برگزاري به موقع و بدون تاخير تور و حضور كميته پزشكي به همراه تور از ديگر محاسن تور بود.
"جواد شهلايي "مدير بيست و سومين تور دوچرخه سواري بين المللي آذربايجان اين مسابقات را متمايز از ساير تورهاي كشور دانست و گفت : برگزاري اين تور يك هفته بعد از تور رياست جمهوري و افزايش حضور تيم هاي خارجي نسبت به دوره هاي قبل از وجوه تمايز اين تور نسبت به ساير تورهاي كشور است .
وي افزود: بيش از يك ميليارد ريال صرف هزينه تور امسال شد و گراني هتل و مواد مصرفي دوچرخه سواران از عوامل اصلي افزايش هزينه هاي تور بود.
به گفته وي ، جوايز اين مسابقات طبق جدول جوايز UCI بود و كمتر از ساير مسابقات و تورها با درجه 2/2 نبود.
مديركل تربيت بدني استان گفت : وجود نواقص در برگزاري تور طبيعي است و منتقدين نبايد در بازگويي مشكلات از كاه كوه بسازند.
"كريم ماهوتچي "نماينده فدراسيون دوچرخه سواري نيز گفت : برخلاف تورهاي سال هاي گذشته جوايز امسال همزمان با مراسم اختتام اهدا شد و اين از ويژگي هاي اين دوره بود.
سرپرست تيم پتروشيمي تبريز نيز از بالا بودن بار فني تور دوچرخه سواري آذربايجان به دليل حضور قدرتمند تيم هاي داخلي و خارجي در آن خبر داد.
"كاظم خاتون آبادي " گفت :حضور تيم هاي خارجي لاسساي تركيه ،قزاقستان ، نيوزلند، ازبكستان و تيم هاي داخلي پيكان ، مس و دانشگاه آزاد سطح كيفي اين دوره از مسابقات را بالا برد.
وي اظهار داشت : تور آذربايجان با استفاده از فناوري روز دنيا و تزريق اعتبارهاي مالي و حمايت اسپانسرها و فدراسيون و پتانسيل بالاي دوچرخه سواري در ايران مي تواند در سطح دنيا در جايگاه بالاتري قرار گيرد.
خاتون آبادي كه تيم تحت سرپرستي وي در ماه هاي اول سال جاري ميلادي و سال گذشته ميلادي عنوان بهترين باشگاه دوچرخه سواري آسيا رااز آن خود كرد و به عنوان اولين تيم ايراني درتور چين حضور خواهد يافت ،گفت :حضور دوچرخه سواران خارجي در اين تور و آشنايي آنها با رشته دوچرخه سواري درايران و آذربايجان علاو بر اينكه ميل حضور دوچرخه سواران خارجي براي ركاب زدن درايران و استان را افزايش مي دهد در دوچرخه سواران استان نيز انگيزه ايجاد مي كند.
سرگروه تيم دوچرخه سواري پتروشيمي تبريز گفت : توان دوچرخه سواران حاضر در بيست و سومين تور بين المللي آذربايجان در حد بالايي قرار داشت .
"قادر ميزباني "افزود: بيشتر دوچرخه سواران حاضر درتور آذربايجان توانستند با موفقيت مسيرهاي سخت و كوهستاني را پشت سر بگذارند و اين نشان از بالا بودن توان و قدرت بدني آنها داشت .
وي اظهار داشت : دقت درانتخاب مسير و كوهستاني بودن بيشتر مسيرهاي انتخاب شده در اين دوره شباهت اين تور با تورهاي بين المللي را افزايش داد.
وي گفت : اسكان دوچرخه سواران در مسافرخانه هاي نامناسب و كم بودن امكانات در برخي از شهرهاي مسير از ايرادهاي وارد بر اين تور بود كه از طرف بيشتر دوچرخه سواران بيان شد.
نماينده فدراسيون بين المللي دوچرخه سواري نيز نحوه برگزاري تور آذربايجان در آسيا را بي همتا خواند.
" آمارجيت سينگ گيل " كه از مرحله چهارم كار نظـارت بر تور را به عنوان نماينده UCI بر عهده داشت ، گفت : هماهنگي بين كميته هاي برگزاري اين تور در آسيا نظير ندارد.
وي اظهار داشت :البته تور آذربايجان همچون ساير تورها داراي نواقصي است و مسوولين برگزاركننده بايد در صدد رفع آن باشند.
"آمارجيت " افزود: از نظر فني و تكنيكي هيچ مشكلي وجود نداشت و تامين امنيت دوچرخه سواران در جاده ها و راهها بدون نقص بود.
وي بااشاره به پتاسيل بالا و قدمت 23 ساله تور اظهار داشت :اين تور هنوز جاي رشد دارد و درصورت افزايش ميزان جوايز، بهبود وضعيت اسكان و حضور قدرتمند تيم هاي خارجي مي تواند به يكي از تورهاي معتبر بين المللي تبديل شود.
سرپرست فني تور دوچرخه سواري بين المللي آذربايجان گفت : مشكل خاص فني در برگزاري تور بيست و سوم به وجود نيامد.
"اصغر خداياري "افزود:هيچ مشكل فني دربرگزاري تور به وجود نيامد واظهارات نماينده فدراسيون بين المللي و دوچرخه سواران خارجي حاضر در اين تور را دليلي بر اين دانست .
برخي از دوچرخه سواران داخلي و خارجي شركت كننده دراين تور از تغذيه و خوابگاه به عنوان مشكل اصلي اين تور ياد كردند.
"نئوزات كرال " تركيه اي گفت :درصورت جبران اين دو مشكل ، تور آذربايجان با توجه به مردم ورزش دوست آن مي تواند درسطح تورهاي معتبر بين المللي قرار گيرد.
دوچرخه سواران تيم پيكان نيز از تبعيض در پذيرايي و نحوه اسكان تيم ها در اين تور رضايت نداشتند و خواستار جبران آن از سوي مسوولين شدند.
"مهدي سهرابي " دوچرخه سوار تيم پيكان از ناداوري ، تبعيض ، تغذيه نامناسب و خوابگاه هاي نامناسب در اين تور ابراز گله كرد و گفت : اسكان دوچرخه سواران خارجي و پتروشيمي تبريز در هتل و بقيه در خوابگاه هاي نامناسب تربيت بدني ، تغذيه نامناسب و دربرخي موارد ناداوري در دادن امتياز، از درجه تور كاسته و بين المللي بودن آن را زير سووال مي برد.
وي پرداخت جوايز با تاخير زماني يك سال و كاهش مقدار مبالغ آن را از ديگر عوامل افت درجه تور از نظر دوچرخه سواران دانست امامديركل تربيت بدني گفت : جوايز بعد از تاييد نتايج توسط كميته داوري و دوپينگ و به طور كامل پرداخت مي شود.
با نگاه آماري به 23 دوره برگزاري اين رقابت ها مشاهده مي شود كه تيم هاي داخلي همپاي تيم هاي خارجي و در برخي سال ها بالاتر از آنها ظاهر شدند و سال به سال نيز راه رشد و ترقي را طي كرده اند.
دراولين دوره اين رقابت ها كه در سال 1365 و در اوج جنگ و با حضور تيم هاي داخلي برگزار شد تيم آذربايجان شرقي الف در مجموع تيم اول شد و "محمدرضا باجول " از تيم اصفهان در مجموع انفرادي در صدر ايستاد.
در دوره هاي دوم تا بيست و سوم و در مجموع تيمي و انفرادي ، تيم ها و نفرات زير به عناوين نخست دست يافتند:
مرحله سال مجموع تيمي مجموع انفرادي
..............................................................
دوم 1366 آذربايجان شرقي محمدرضا باجول از اصفهان سوم 1367 تهران محمدرضا باجول از اصفهان چهارم 1368 آذربايجان شرقي حسين محمودي از آذربايجان شرقي
پنجم 1369 كرمان حسين محمودي از آذربايجان شرقي
ششم 1370 سوريه تامر آورال از تركيه
هفتم 1371 آذربايجان شرقي حسن شريف زاده از آذربايجان شرقي
هشتم 1372 تهران كاستا كولوف از تركمنستان نهم 1373 تركمنستان ديميتري كاتماكف از تركمنستان دهم 1374 قزاقستان يوري چك اف از قرقيزستان يازدهم 1375 قزاقستان بلوزف از قزاقستان دوازدهم 1376 قزاقستان آندره ميزوروف از قزاقستان سيزدهم 1377 فجر تبريز احد كاظمي از فجر تبريز چهاردهم 1378 فجر تبريز احد كاظمي از فجر تبريز پانزدهم 1379 فجر تبريز قادر ميزباني از فجر تبريز شانزدهم 1380 آذربايجان شرقي احد كاظمي از آذربايجان شرقي
هفدهم 1381 بورسا تركيه قادر ميزباني از تركيه هجدهم 1382 ايران الف احد كاظمي از پتروشيمي تبريز نوزدهم 1383 پيكان الكس كاسيلف از قزاقستان
بيستم 1384 تايوان قادر ميزباني از تايوان
بيست و يكم 1385 پتروشيمي تبريز قادر ميزباني از پتروشيمي تبريز
بيست و دوم 1386 آذربايجان شرقي رشاد عباسف از جمهوري آذربايجان
بيست و سوم 1387 پتروشيمي تبريز حسين عسگري از پتروشيمي تبريز
در جمع 23 دوره و در مجموع انفرادي قادر ميزباني و احد كاظمي هركدام با چهار،محمدرضا باجول با سه و حسين محمودي با دو بار قهرماني در رده هاي اول تا چهارم قرار دارند.
در مجموع تيمي نيز تيم هاي آذربايجان شرقي با 11 بار، تيم هاي تهران و قزاقستان هر كدام با سه بار در رده هاي اول تا سوم جاي دارند.
با بررسي آمار مشخص مي شود حضور تيم هاي خارجي قدرتمند در تورهاي دوچرخه ـ سواري داخل ، علاوه برايجاد انگيزه در دوچرخه سواران تلاش براي بين المللي شدن را نيز در بين آنان افزايش مي دهد. ك /4
543/586/7233
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]