واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همايش بينالمللي امام خميني(ره) و قلمرو دين- 3 تاجيك: امام (ره) سياست و اخلاق را با هم آميخت
خبرگزاري فارس: محمدرضا تاجيك گفت: امام فلسفه غرب را دگرگون كرد و كلمات غليظ مثل ايسمها و دقيق مثل اخلاق را در يكديگر آميخت و از اينجاست كه با چهره واقعي سياست اخلاقي آشنا ميشويم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمدرضا تاجيك طي سخناني با عنوان "امام و رهايي دانشهاي تحت انقياد" در همايش بينالمللي "امام خميني وقلمرو دين" كه از بعد از ظهر امروز در مركز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما برگزار شد، گفت: امام خميني (ره) تنها حوادث زمانه خود را آفريد بلكه به حوادث زمانه نيز روح داد.
وي در ادامه افزود: امام نسبت به فلسفه غرب اجازه داده تمام منظرها اجازه توليد پيدا كنند. امام فلسفه غرب را دگرگون كرد و كلمات غليظ مثل ايسمها و دقيق مثل اخلاق را در يكديگر آميخت و از اينجاست كه با چهره واقعي سياست اخلاقي آشنا ميشويم و اين جاست كه اختلاط عرفان و سياست را شاهد هستيم.
رئيس سابق مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري در ادامه افزود: تفكر امام (ره) امكاني را فراهم ميكند كه سياست از چنبره ابر سياست و فراسياست و همچنين از تمام شئوني كه مانع ميشود تا تفكرات ديگر ظهور يابند رهايي يابد. امام عرصهاي را فراهم مي كنند تا انسانهاي آزاد بدون رانت به اظهار نظر بپردازند.
تاجيك اظهار داشت: امام در عصر سكولاريزم سكوت را شكست و پژواك دين را در دنيا گستراند تا گفتمان دين با مردم سخن بگويد. امام خود را اسير چهارچوبهاي دوانگارهها نكرد و اين دنيايي را در منظر جهانيان آغاز كرد.
وي افزود: انقلاب ديني و فرهنگي ايشان مجالي فراهم ميكند تا انديشههاي ديگر ظهور كند و انقلاب امام (ره) چهره متفاوتي از قدرت را به منصه ظهور ميگذارد. فوكو انقلاب ايران را يك انقلاب پستمدرن ميداند زيرا كه همه اجزا را همبستر كرد بر عليه قدرت مسلط .
تاجيك در بخش ديگري از سخنان خود گفت: امام (ره) نشان داد كه اين انگاره ذهن ايرانيان كه "حرف مرد يكي است" صحيح نيست، چون چنين انديشهاي موجب عدم متحرك و قفل شدن به تاريخ ميشود و تصميمات بايد مبتني بر مقتضيان زمان و مكان باشد.
اين صاحب نظر مسائل سياسي افزود: امام از اين هنر برخوردار بود كه ميتوانست از مفاهيم، مصاديق بديع و تازه ايجاد كند و به تعبير انديشمندي امام (ره) به گونهاي ميانديشد كه گويا اصلا غرب وجود ندارد، نه اينكه امام انديشه غرب را نمي شناخت بلكه به غناي دروني گفتمان ديني پي برد. بر عكس بسياري از روشنفكران كه دين را از منظر بيروني مثل سوسياليسم و .. ميبينند اما هنر امام (ره) اين بود كه اين گفتمان را از درون بجوشاند و آن چنان پروراند كه همه گفتمانهاي زمانه ذيل آن قرار گرفت.
محمدرضا تاجيك افزود: اگر گفتمانهاي آن روز مردم بود، همه سخنان امام (ره) را كوخنشينان وپابرهنگان تشكيل ميداد به همين خاطر گفتمان امام (ره) بر ذهنها تاثيرگذار شده و از سر و جان به سمت او حركت ميكردند.
وي اظهار داشت: در زمانه خود نيز محتاج بازگشت به امام هستيم و بايد امام (ره) را از حصارهاي تنگ و باريك قرائتهاي سياسي آلوده شده به قدرت رهايي بخشيم و اين رهايي يعني رهايي تمام انديشههاي تحت انقياد.
تاجيك در پايان اظهار اميدواري كرد كه اين بازگشت توسط كساني كه به امام و راهش عشق ميورزند و راه رهايي جامعه را بازگشت به آموزهها و آموختههاي امام (ره) ميدانند گشوده شود.
انتهاي پيام/
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]