تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846441918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مذاكره با خارجي ها براي توسعه پارس جنوبي


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مذاكره با خارجي ها براي توسعه پارس جنوبي
مديرعامل شركت ملي نفت ايران در گفت و گويي تفصيلي از ظرفيت سازي براي ارتقاي توان توليد نفت در كشور خبر داد و برنامه‌ها و تحولات بخش نفت و گاز ايران در سال87، برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز را تشريح كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس: سيف‌الله جشن ساز مديرعامل شركت ملي نفت ايران، استراتژي وزارت نفت در سال 87، برنامه پنجم توسعه و سند چشم‌انداز بيست ساله كشور را افزايش توان توليد بيان مي‌كند و از آن به عنوان يك مولفه اصلي قدرت بين‌المللي براي ايران ياد مي‌كند.

* افزايش توليد محور برنامه

جشن ساز درباره برنامه افزايش توليد نفت خام گفت: طبق مصوبه مجلس، برنامه افزايش توليد نفت خام روزانه 4 ميليون و 100 هزار بشكه است و از اول فروردين سال جاري تاكنون حدود 4 ميليون و 180 هزار بشكه نفت خام توليد شده كه 80 هزار بشكه بيش از تعهد دولت و بيانگر پتانسيل توليدي صنعت نفت است.

* افزايش توليد از ميادين دارخوين، هنگام و سلمان

وي گفت: روزانه 60 هزار بشكه تا نيمه مهر ماه سال جاري برنامه افزايش توليد نفت خام از ميدان «دارخوين» در دستور كار قرار دارد كه از 100هزار بشكه كنوني به 160 هزار بشكه توليد در روز افزايش مي‌يابد.
وي همچنين گفت: هم اكنون از ميدان «هنگام» 16 هزار بشكه نفت توليد مي شود و توليد زودهنگام از اين ميدان تا پايان آبان ماه عملياتي مي‌شود.
جشن ساز همچنين درباره ميدان «سلمان» نيز گفت: توليد از اين ميدان كه با كشور امارات مشترك است تا پايان آبان امسال عملياتي خواهد شد.

* ميدان نفتي ‌آزادگان

مدير عامل شركت ملي نفت درخصوص توسعه ميدان آزادگان كه از اهميت استراتژيكي برخوردار است، گفت: در حال حاضر از اين ميدان 20 هزار بشكه نفت توليد مي‌شود و تا پايان سال نيز 30 هزار بشكه به توليد آن افزوده مي‌شود.
جشن ساز اجراي پروژه توسعه آزادگان را طبق برنامه خواند گفت: توليد از آزادگان از جمله برنامه‌هاي افزايش توليد نفت خام در كشور است كه طبق برنامه زمان‌بندي پيش مي‌رود و اجراي آن نيز قطعي است.
وي تصريح كرد: هم اكنون برنامه توسعه ميدان آزادگان در هيات مديره شركت ملي نفت در دست اقدام است و كار در بعد توليد زودهنگام به خوبي پيشرفت دارد.
معاون وزير نفت در ادامه گفت: شركت متن كه مجري توسعه ميدان‌ آزادگان است به انجام زيرساخت‌ها از قبيل، جاده‌، مخابرات، آب، برق و ساخت تاسيسات و تجهيزات مريوط به 30 چاه (لوكيشن)‌ كه 90 ميليارد تومان هزينه آن است و طي چهار ماه آينده به اتمام مي‌رسد، پرداخته است.
جشن ساز يكي از اقدامات مهم در اين پروژه‌ را احداث جاده دانست و گفت: منطقه‌اي كه پروژه در آن اجرا مي‌شود همان «هورالهويزه» قديم است و قرار است به وضعيت قبلي بازگردد و آبگيري شود و تلاش ما احداث ابنيه لازم در اين پروژه قبل از آبگيري «هورالهويزه» است زيرا هزينه كار كردن در آب ده برابر فعاليت در خشكي است و تمام هزينه‌هاي اين پروژه‌ توسط وزارت نفت پرداخت مي‌شود.
وي گفت: هم اكنون بيش از 400 مليارد تومان طرح در منطقه در دست اجرا، طراحي و مناقصه قراردارد.
وي همچنين از ادامه مذاكرات با شركت ژاپني اينپكس خبر داد و گفت: مذاكرات با اين شركت به منظور حفظ سهم آنان در ميدان آزادگان ادامه دارد و مديران آن هفته قبل نيز مجددا به تهران آمدند تا براي حفظ ده درصدي سهم خود (تامين منابع مالي پروژه توسعه ميدان آزادگان) مذاكره كنند.

* توليد نفت به 4 ميليون و 300 هزار بشكه تا پايان سال

معاون وزير نفت درباره اجراي طرح‌هاي افزايش توليد خاطرنشان كرد: با اجراي طرح‌هاي افزايش توليد، ميزان توليد نفت خام تا پايان سال جاري روزانه به 4 ميليون و 280 هزار بشكه به طور قطع و به صورت تقريبي به 4 ميليون و 300 هزار بشكه مي رسد.

*اهميت ويژه افزايش ضريب بازيافت از ميادين

جشن ساز با اشاره به اهميت ويژه بالا بردن ضريب بازيافت از ميادين مختلف نفتي كشور گفت: در حال حاضر ضريب بازيافت از ميزان نفت درجا و مياديني كه فعال هستند به طور متوسط 27 درصد است و با انجام طرح‌هايي كه در دست اجرا است اين ميزان بايد افزايش يابد.
وي تزريق گاز، تزريق آب، حفاري چند شاخه‌اي و اجراي پروژه عظيم بازيافت ثانويه را از جمله طرح‌هايي برشمرد كه بسته به نوع ميدان بايد براي افزايش ضريب بازيافت ميادين در حوزه نفت اجرا شود.

مدير عامل شركت ملي نفت درباره اجراي طرح افزايش ضريب بازيافت ميادين با تزريق گاز گفت: هم اكنون در چند حوزه اين طرح اجرا مي‌شود و پروژه‌اي كه امسال اجرايي خواهد شد، تزريق گاز به ميدان «آغاجاري» است كه به طور قطع اجرا خواهد شد.

جشن ساز تاكيد كرد: در حال حاضر روزانه 50 ميليون متر مكعب گاز به ميدان آغاجاري تزريق مي‌شود كه بيشترين ميزان تزريق گاز به يك ميدان نفتي در كشور به شمار مي‌رود.
وي ابراز اميدواري كرد با اجراي اين طرح حداقل در كوتاه مدت، توليد كنوني ميدان آغاجاري تثبيت شود.

مدير عامل شركت ملي نفت افزود: توسعه و افزايش توليد از ميدان آغاجاري در برنامه بلند مدت قرار دارد و هم اكنون از اين ميدان روزانه 154 هزار بشكه نفت خام استحصال مي‌شود.

* قديمي‌ترين ميدان نفتي احيا مي‌شود

جشن ساز با اشاره به صدسالگي توليد نفت در ايران و با تاكيد براينكه در حال حاضر هيچ ميدان نفتي متروكه نداريم، گفت: قديمي‌ترين ميدان نفتي كشور «مسجد سليمان» است كه روزانه حدود 5 هزار بشكه نفت از آن توليد مي‌شود و پروژه توسعه اين ميدان نيز توسط شركت «متن» با همكاري يك شركت چيني به منظور افزايش توليد بين 25 تا 20 هزار بشكه در روز در حال اجراست.

* ميزان ذخيره نفت خام

مدير عامل شركت ملي نفت ايران در ادامه اين گفت و گو از بازاريابي براي نفت ميادين سروش و نوروز خبر داد و گفت: در فصلي كه قرار داريم، زمان كاهش مصرف نفت است و بر اين اساس بازاريابي نيز كاهش يافته است. هم اكنون بيش از 30 ميليون بشكه روي آب وجود دارد كه بازاريابي آن براي فروش از سوي امور بين‌الملل در حال پيگيري است.

نفت مزبور از ميادين سروش و نوروز است كه نفت سنگين است و بازار خاص خود را دارد.

* مذاكرات جديد

جشن ساز درباره مذاكرات خارجي جديد در دست اقدام براي توسعه ميادين نفت و گاز گفت: هم اكنون با شركت‌هاي ايتاليايي اديسون و LN و شركت اتريشي OMV در زمينه توسعه فاز 12 پارس جنوبي، درحال مذاكره هستيم.

وي افزود: با شركت «شل» نيز براي توسعه فاز 13 پارس جنوبي و با تركيه نيز براي توسعه فازهاي 23 و 22 پارس جنوبي در حال گفتگو هستيم.

* حضور گاز پروم پررنگ‌تر مي‌شود

تفاهمنامه‌اي با شركت روي گاز پروم براي توسعه چند ميدان از جمله آزادگان شمالي و پارس جنوبي به صورت مشترك امضا كرده‌ايم كه در حال پيگيري است.

* گردش مالي 9 ميليارد دلاري در سال 87

مدير عامل شركت ملي نفت همچنين گفت: در سال جاري در حوزه شركت ملي نفت خارج از شركت‌هاي پالايش و گاز 9 ميليارد دلار گردش مالي در سال 87 خواهيم داشت.

معاون وزير نفت در ادامه اين گفت‌وگو صنعت نفت كشورمان را داراي ويژگي‌هاي منحصر به فردي عنوان كرد و گفت: بر اساس مفاد سياست‌هاي كلان نظام صنعت نفت بخش پيشتاز در توسعه اقتصادي ملي محسوب مي‌شود.

وي تصريح كرد: صنعت نفت ايجاد كننده فرصت‌هاي جديد براي مديريت كلان كشور، ارتقا‌ء دهنده سطح امنيت ملي و يكي از مهمترين عوامل در افزايش توان راهبردي كشور است و به همين دليل تمام سياست‌ها، قوانين و موضوعاتي كه با توليد مستمر نفت و گاز كشور ارتباط دارند، مي‌تواند مستقيما بسياري از توانمندي‌هاي كشور را تحت تاثير مثبت يا منفي خود قرار دهند.

وي افزود: بدون ترديد هيچ بخشي از صنعت يا اقتصاد كشور ويژگي‌هاي انحصاري صنعت نفت را ندارد.صنعت نفت داراي تنوع گسترده حوزه كاري و تخصصي است.
از تمام تخصص‌هاي موجود در دنيا از انرژي اتمي تا برق، مكانيك، ابزار دقيق، ساختمان، زمين‌شناسي و ... در صنعت نفت كاربرد دارد.

جشن ساز ادامه داد: لرزه‌نگاري و عمليات اكتشافي، مطالعه برنامه‌ريزي و توسعه ميادين نفتي گازي، توليد و انتقال نفت خام به پايانه‌ها و پالايشگاه‌ها، ذخيره سازي نفت، بازاريابي بين‌المللي نفت و فرآورده‌ها، صادرات نفت خام، توليد مايعات گازي، توليد گاز، انتقال و توزيع گاز، صادرات گاز، فرآورش و پالايش نفت در پالايشگاه‌ها، توزيع فرآورده هاي نفتي و صنايع گسترده پتروشيمي از جمله حوزه‌هاي كاري صنعت نفت است كه در جاي ديگر نمي‌توان آن را يافت.

معاون وزير نفت توليد نفت را اصلي‌ترين و با ثبات‌ترين منبع درآمد ارزي كشور دانست و گفت: در كشور با بيش از 97 درصد انرژي اوليه مورد نياز داخلي از نفت و گاز تامين مي‌شود و درآمد حاصل از صادرات نفت خام اساسي‌ترين نقش را در اقتصاد ايران ايفا مي‌كند.بيش از 80 درصد درآمدهاي ارزي از فروش نفت خام عايد كشور مي‌شود.

وي تاكيد كرد: درآمدهاي ريالي ناشي از فروش ارز حاصله نيز از نفت بيشترين سهم را به خود اختصاص داده است.

* فعاليت شبانه روزي

جشن ساز همچنين گفت: صنعت نفت داراي حوزه‌هاي گسترده در خشكي و دريا در داخل و خارج از كشور است. جمع تاسيسات موجود صنعت كشور صدها ميليارد دلار است.

وي تصريح كرد: سه‌شيفت كاري صنعت نفت 24 ساعته است و كاركنان به صورت سه‌شيفت در آن مشغول به كار هستند و خط توليد آن مستمر است.اداره صدها كارخانه بزرگ و پيچيده و هزاران حلقه چاه نفتي و گازي در دست صنعت نفت بيانگر اهميت و گستردگي و ويژگي‌ خاص اين صنعت به شمار مي‌رود.

* امكانات و فرصت‌هاي شركت ملي نفت در سال‌هاي آينده

مدير عامل شركت ملي نفت تاكيد كرد: امكانات و فرصت‌هاي كم نظيري در اختيار صنعت نفت كشور قرار دارد، كه طي سال‌هاي آينده حوزه خليج فارس مهمترين تامين‌كننده انرژي فسيلي جهان خواهد بود و تا سه قرن آينده اين نوع انرژي بدون جايگزيني مناسب بوده و همچنان نقش بالاي خود در اقتصاد جهاني را حفظ خواهد كرد.

جشن ساز افزود: كشور ما داراي ذخاير فراوان نفت و گاز و پتانسيل‌هاي مهمي براي اكتشاف گاز است.
وي اضافه كرد: رشد جهاني مصرف نفت، روند افزايش قيمت‌هاي نفت و گاز را نشان مي‌دهد كه يك فرصت بسيار گرانقدر و تاريخي در اختيار كشور ما قرار مي دهد.

وي با اشاره به تحليلي كه SPE سال گذشته در آمريكا انجام داد، وضعيت صد ميدان نفتي بزرگ دنيا را رسم كرده و مشخص شده كه همه آنها از پيك توليد گذشته و در سراشيبي قرار دارند و معناي آن رو به كاهش رفتن كل ذخاير نفتي جهان است و ايران در اين ميان نسبت به ساير كشورها از وضعيت بهتري برخوردار است و اين موضوع نشانگر يك مؤلفه قدرت قوي براي ايران خواهد بود.

* سند چشم انداز و صنعت نفت

جشن ساز در ادامه با تاكيد بر اهميت نفت در سند چشم انداز بيست ساله گفت: يكي از برنامه‌هاي اين است كه ايران رتبه دوم صنعت نفت را در منطقه را دارا باشد و اگر ارزش حرارتي مورد نظر قرار گيرد ايران رتبه اول انرژ‌هاي فسيلي در ايران را دارد به طوري كه ارزش حرارتي نفت موجود ما به علاوه ارزش حرارتي نفت و گاز موجود مساوي با عددي است كه از ارزش حرارتي انرژي‌هاي عربستان بيشتر است.

وي گفت: دولت نهم فرصت‌هايي تاريخي در كشور ايجاد كرده زيرا دولت معتقد به اتكاي به توان داخلي است. در اختيار گرفتن اين فرصت در صنعت نفت نيازمند كمك توجه و حمايت است تا در راستاي سياست‌هاي دولت مبني بر تكيه براي آن داخلي قرار گيرند اما كسي متوجه اين موضوع نيست و به جاي حمايت مدام به آن «مافيا» مي‌گويند و كمك نمي‌كنند تا طرح دولت پيش برود.

مدير عامل شركت ملي نفت اضافه كرد: اگر اين صنعت مورد توجه و حمايت جدي قرار گيرد هم افزايي در اين صنعت ايجاد مي شود. نوآوري‌هايي كه در آن روزانه ايجاد مي‌شود ما را در دنيا در اين صنعت ارتقا مي‌دهد ولي متأسفانه يك تفكري در كشور وجود دارد كه مدام مي‌خواهد صنعت نفت را بكوبد. صنعت نفت بايد در جهت رسيدن به اهداف چشم انداز بيست ساله حمايت تشويق و تنگناها و مشكلات آن برطرف شود.

* موقعيت خاص ايران با تجربه صد ساله

جشن ساز همچنين با اشاره به تاريخ صد ساله نفت در كشور گفت: ايران موقعيت ويژه‌اي در تاريخ صنعت نفت دنيا دارد و اولين توليدكننده نفت در خاورميانه است كه 107 سال دراين زمينه سابقه دارد و اكتشاف آن به سال 1901 ميلادي باز مي‌گردد و 100 سال پيش نيز توليد نفت در ايران آغاز شده است.

كشوري با صد سال تجربه گرانبها جايگاه با اهميتي درجهان دارد. چين با 30 سال سابقه وارد اين صنعت شده و برخي ديگر از كشورها با سابقه‌اي كمتر در اين صنعت فعاليت دارند. اين تجربيات گرانقدر بايد براي افزايش سطح صنعت نفت در دنيا مورد توجه قرار گيرد.

* ارتقاي توان توليد و قدرت چانه زني

مدير عامل شركت ملي نفت در ادامه خاطر نشان كرد: كسب جايگاه اول فناوري نفت و گاز در منطقه، حفظ رده دوم توليدكننده نفت اوپك، گسترش فعاليت اقتصادي، با در نظر گرفتن مزيت نسبي در صنعت نفت و گاز و پتروشيمي و افزايش ظرفيت توليد صيانت شده نفت از اهداف مهم سهم چشم انداز بيست ساله در صنعت نفت است كه با افزايش توان توليد قدرت چانه زني ايران در سطوح بين المللي افزايش مي يابد.

وي طرح موضوع كاهش توليد نفت خام كشور براي فشار آوردن به قدرتها عنوان كرد و گفت: معناي آن كاهش ظرفيت توان توليد نيست. افزايش توان توليد يكي از مؤلفه‌هاي قدرت محسوب مي شود.

* تربيت نيروي انساني چالش جهاني صنعت نفت

جشن ساز معتقد است: توان تربيت نيروي انساني متخصص در كشور وجود دارد كه اگر مورد حمايت و توجه جدي قرار گيرد مي‌توان تمام كشورهاي منطقه را از اين نظر تحت پوشش قرار داد.

در حال حاضر با گسترش فعاليت هاي نفت و گاز در دنيا كمبود نيروي انساني يكي از معضلات آن به شمار مي رود كه اگر با برنامه ريزي و لحاظ آن در برنامه پنج ساله كشور ما مي‌توانيم سالانه مهندس نفت، حفار و.... تربيت كنيم.

وي گفت: سال گذشته حدود 5 هزارنيروي متخصص در رده كارشناسي در صنعت نفت جذب شدند كه اين ميزان جذب در سال هاي گذشته متفاوت بوده است.

وي صدور دانش فني را از اهداف بلند مدت نفت عنوان كرد و گفت: يكي از اهداف ما صدور دانش و خدمات فني در سطح بين المللي است و اين توان در صنعت نفت وجود دارد كه در اين زمينه بايد مورد حمايت قرار گيريم.
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن