تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826456743




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرگردان ميان واقعيت و آمار


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سرگردان ميان واقعيت و آمار


نهادها- بنيامين صدر:
گسترش دامنه اوقات فراغت در فصل تابستان هرسال موجب مي‌شود برخي دستگاه‌ها و نهادهاي متولي براي گذران اين روزها به فكر برنامه ريزي‌هاي مقطعي بيفتند.

اين در حالي است كه نتايج بررسي‌ها حكايت از آن دارد كه تنها 40 درصد جوانان كشور، سازمان‌هاي مسئول اوقات فراغت را مي‌شناسند و 60 درصد ديگر شناختي از اين دستگاه‌ها ندارند.

شايد به همين دليل است كه بالاترين ميزان رضايت جوانان از عملكرد دستگاه‌هاي مسئول 35درصد است و نارضايتي65 درصد جامعه جوان كشور از دستگاه‌ها و سازمان‌هاي مسئول در امور خود حكايت مي‌كند. اين بررسي بيانگر آن است كه 60 درصد جوانان ايراني فعاليت‌هاي زمان فراغتشان را موجب شادابي و نشاط مي‌دانند و 40 درصد نظر مخالف دارند.

نتايج اين تحقيق همچنين نشان مي‌دهد كه حدود 70 درصد جوانان نيز معتقدند، اوقات فراغتشان تنها سرگرم‌كننده وفاقد هرگونه هيجان است.رفتن به گردش مهم‌ترين برنامه جذاب براي جوانان در گذراندن اوقات فراغت است به گونه‌اي كه 88 درصد آنان در زمان فراغت به گردش مي‌روند.

براي همين به سراغ عليرضا مختاري، يك مقام مسئول در سازمان ملي جوانان رفتيم تا از او درباره آخرين وضعيت ساماندهي امور جوانان ايراني بپرسيم، او مي‌گويد: معمولاً با آغازخردادماه مشكلات و برنامه‌ريزي‌هاي اوقات فراغت مطرح مي‌شود و هميشه در اين مورد كمبود‌ها و گلايه‌هايي وجود دارد.

مديركل ستاد ساماندهي امور جوانان درباره اقدامات اين ستاد براي ساماندهي اوقات فراغت ادامه مي‌دهد: مطابق برنامه‌هايي كه پيش از اين به تصويب شوراي‌عالي جوانان رسيده، ما از آذرماه سال گذشته از دستگاه‌هاي مرتبط خواستيم برنامه‌هاي مورد نظر خود را اعلام كنند.

به گفته او، ما نبايد يك دستگاه خاص را متولي اوقات فراغت بدانيم، بلكه بايد براي آن مديريت ويژه‌اي در نظر بگيريم كه اين موضوع نيز نيازمند ايجاد حساسيت است به ‌طوري كه اگر مسئله اول نباشد در كنار ازدواج و اشتغال مسئله سوم باشد.

مختاري، در پاسخ به اينكه ستاد ساماندهي امور جوانان، چگونه از دستگاه‌هاي مرتبط با جوانان پاسخ مي‌خواهد، مي‌گويد: در سال‌هاي گذشته ارزيابي چنداني صورت نمي‌گرفت و نظارت ضعيف بود؛ اما امسال جدي‌تر اين موضوع را پيگيري مي‌كنيم و منتظر هستيم تا نيمه خردادماه همگي سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مربوط به امور جوانان برنامه‌هاي خود را اعلام كنند. هرچند كه خيلي از سازمان‌ها در چارچوب برنامه‌هاي از پيش تعيين شده حركت نمي‌كنند.

او درباره دليل اين اتفاق نيز مي‌گويد:دستگاه‌ها از برنامه‌هاي سازمان ملي جوانان پيروي‌ نمي‌كنند و در پاسخ مي‌گويند چرا بايد از برنامه‌هاي شما پيروي كنيم در حالي‌كه از اعتبارات خودمان استفاده مي‌كنيم. درحال حاضر حدود 70 درصد برنامه‌هاي اوقات فراغت جوانان از سوي خانواده‌ها تعيين مي‌شود.

هرچند كه شوراي‌عالي جوانان از ششم مرداد 1371 با هدف اهتمام به مسائل جوانان، ايجاد هماهنگي بين بخش‌هاي مرتبط و تلاش براي تعيين سياست‌هاي ناكارآمد وكلي حوزه جوانان تشكيل شد، اما تاكنون نتوانسته چشم‌انداز جامع و روشني براي حل مسائل مربوط به جوانان ترسيم كند. در اين بين سازمان ملي جوانان به‌عنوان مسئول دبيرخانه شوراي‌عالي جوانان نيز باتوجه به منابع اختصاص يافته به دستگاه‌هاي مسئول جوانان نتوانسته سياستگذاري، برنامه ريزي و نظارت دقيقي داشته باشد.

تشويق به ازدواج بدون پشتوانه

افزايش نرخ بيكاري و مشكلات ناشي از تورم 19 درصدي پيامدهاي ناخوشايند اجتماعي همچون گريز جوانان به ويژه پسران از ازدواج و ميل به تجرد را در پي داشته است. از سوي ديگر فراهم كردن زمينه‌هاي حداقلي براي ازدواج همچون ارائه انواع و اقسام وام‌ها كه البته براي دريافت آن بايد از هفت خوان رستم گذشت، سبب شده كه بنيان خانواده متزلزل شده و با در گرفتن بادي فروبريزد كه از خانواده اين دست مي‌توان به كمك هاي صندوق مهر امام رضا(ع) درباره ازدواج و افزايش تسهيلات آن اشاره كرد.

از محل اين صندوق 4 ميليون تومان به‌صورت نقد براي خريد كالا به زوجين پرداخت مي‌ شود و اين ميزان شايد فقط براي آغاز تشكيل خانواده در شهرهاي كوچك جوابگو باشد، بنابراين ايجاد تسهيلات مولد و هميشگي امري ضروري است كه بايد به‌صورت اساسي به آن پرداخت. برگزاري كارگاه هاي آموزشي ازدواج ويژه جوانان و خانواده‌ها، تشكيل كميته ساماندهي ازدواج در برخي شهرستان‌ها، برنامه ريزي و پيگيري اجراي برنامه‌هاي اوقات فراغت جوانان، توليد، پخش و پوشش رسانه اي برنامه هاي مرتبط با جوانان، برخي از عناوين مصوبات و اقدامات ستادهاي استاني ساماندهي امور جوانان است.

از سوي ديگر نبود شفافيت و سرگرداني اعتبارات ساماندهي امور جوانان مهم‌ترين مشكلاتي است كه دستگاه‌ها و سازمان‌هاي مسئول در قبال جوانان با آن سالهاست كه دست به گريبانند. با توجه به جمعيت جوانان كشور و اهميت مسائل آنان، هم اكنون سياستگذاري و برنامه ريزي امور فرابخشي جوانان و تقسيم كار ملي با حضور دستگاه‌ها در ستاد ملي ساماندهي امور جوانان صورت مي گيرد كه چندان نتوانسته موفق باشد.

با اين حال حجت‌الاسلام حاج علي اكبري، رئيس سازمان ملي جوانان اولويت اصلي برنامه اين سازمان را در سال‌جاري ازدواج جوانان مي‌داند و مي‌گويد: در سال‌جاري بايد بتوانيم تصميمات و برنامه‌هايي كه در نظر گرفته شده را به مرحله اجرا دربياوريم.به گفته او سازمان‌ها و دستگاه‌هاي عضو ستاد ساماندهي امور جوانان كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، كميته امداد و نيروي مقاومت بسيح فعال‌ترين آنها هستند بايد ارائه گزارش را جدي‌تري دنبال كنند، ضمن اينكه اين گزارش‌ها بايد سبب شود دستگاه‌ها به همگرايي برسند. برگزاري دوره‌هاي آموزشي پيش از شروع زندگي مشترك در كانون‌هاي بسيج سراسر كشور و ارائه گواهينامه‌ به دختران زير پوشش كميته امداد كه مبنايي براي گرفتن جهيزيه هم هست از فعاليت‌هاي ستاد ساماندهي امور جوانان است.

تحليل روند بيكاري نشان مي‌دهد كه هم اكنون نزديك به 80 درصد جمعيت ايران در سن فعاليت (18 تا ۶۴سالگي) به سر مي‌برند كه اين بيانگر اهميت و لزوم كارآفريني است. اما آنچه اهميت بيشتري دارد، كيفيت و امنيت كار شاغلان است و اينكه آنان با چه درآمدي، كار مي‌كنند و آنچه نامش را كار گذاشته‌ايم شغلي واقعي است يا مشغوليت و كار كاذب. آيا خيل عظيم متقاضيان اشتغال واسطه‌اي در بخش خدمات در جامعه‌اي مصرفي و نه صنعتي و مولد، در فرهنگ كاري خود سرعت و دقت را نيز مي‌آموزند و مي‌توانند ترسيمگر كارآفريني مولد باشند؟

در همين حال و براساس گزارش سازمان ملي جوانان، بالاترين ميزان رضايت جوانان از عملكرد دستگاه‌هاي ذي ربط، تنها 33درصد بوده كه اين وضعيت از نارضايتي نزديك به 70درصد جامعه جوان كشور از دستگاه‌ها و سازمان‌هاي مسئول در امور خود حكايت مي‌كند. همچنين در اين گزارش رسمي درخصوص بررسي وضعيت زندگي جوانان ايراني آمده است كه 50 درصد جوانان از وضعيت مالي خود راضي هستند، در حالي كه 55 درصد آنان از شغل خود ناراضي‌اند. با توجه به خلأ‌ها و نارسايي‌هاي موجود و نيز فرصت‌ها و قابليت‌هاي جوانان مستعد ايراني بايد انتظار داشت كه شوراي‌عالي جوانان و به تبع آن سازمان ملي جوانان به‌عنوان متولي اصلي حوزه جوانان به امر ارزيابي دستگاه‌ها و بهينه كردن نقش دستگاه‌هاي اجرايي كشور دقيق تربپردازد كه اين كار تنها منوط به ارائه برنامه‌هاي منسجم و هماهنگ با ضمانت اجرايي است كه با توجه به شرايط و ظرفيت‌هاي موجود طراحي شده باشد.

بايد پذيرفت كه با توجه به چالش‌هاي موجود در كشور در حوزه جوانان بايد اراده ملي براي كارآمدي دستگاه‌ها و نهادهاي مسئول ايجاد شود كه بخشي از آن بر عهده سازمان‌هاي غيردولتي و در گرو گسترش و توانمند‌سازي‌ تشكل‌هاي مردم نهاد قرار دارد و بخش ديگر بر عهده دستگاه‌هاي دولتي و اجرايي كشور كه تنها به ارائه عدد و آمار اكتفا نكنند و در حوزه سياستگذاري و اجرا واقعي‌تر رفتار كنند.

تاريخ درج: 11 خرداد 1387 ساعت 09:05 تاريخ تاييد: 11 خرداد 1387 ساعت 11:01 تاريخ به روز رساني: 11 خرداد 1387 ساعت 10:57
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 420]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن