واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دومين سمينار مهندسي صنايع دانشگاه تبريز عنوان شد ارتقاي بهرهوري مسئله اساسي عصر حاضر
خبرگزاري فارس: در دومين سمينار مهندسي صنايع دانشگاه تبريز بر ارتقاي بهرهوري به عنوان مسئله عصر امروز تاكيد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، دبير اجرايي دومين سمينار مهندسي صنايع دانشگاه تبريز امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاري دومين سمينار مهندسي صنايع دانشگاه تبريز با عنوان بهره وري فرد، صنعت و جامعه كه با حضور استادان ، مديران صنعتي و دانشجويان دانشگاه هاي تبريز در تالار شهيد شفايي دانشگاه تبريز برگزار شد،ارتقاي دانش و تعميق آگاهي دانشجويان مهندسي صنايع، ايجاد بستر لازم براي پژوهش هاي دانشگاهي، جلب توجه صاحبان صنايع به مفهوم بهره وري، فراهم كردن ارتباط ميان صنعت و دانشگاه و همسوسازي دانسته هاي دانشجويان با نيازهاي صنعت جهت تامين نيازهاي متقابل را از جمله اهداف برگزاري اين سمينار اعلام كرد.
سيامك افلاطونيان افزود: بيان مفهوم بهره وري و اهميت آن براي فرد، صنعت و جامعه، بيان راهكارهاي علمي بهبود بهره وري براي فرد، صنعت و جامعه و بررسي الگوهاي اجرا شده در زمينه ارتقاء و بهبود بهره وري در صنعت از ديگر محورهاي اصلي اين سمينار است.
وي اضافه كرد: تحليل رواني و بهره وري، بهره وري در صنعت ، بهره وري و توسعه ، نقش مسئوليت هاي اجتماعي سازمان ها در توسعه اقتصادي، اصول و ادبيات توليد در سطح و كلاس جهاني با مفاهيم و شاخص هاي بهره وري، بهره وري و تكنيك هاي مهندسي صنايع ، بهره وري عوامل و منابع آن ، بهره وري و تفكر سيستمي، بهره وري نيروي انساني ، مديريت بهره وري فراگير و بهره وري و سازمان هاي فراگير از جمله موضوعات و مقالات ارائه شده در اين سمينار دو روزه است.
عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت معلم تهران در اين سمينار بهبود كمي و كيفي و بهينه سازي استفاده از منابع را از جمله مفاهيم اساسي توسعه ياد كرد و اظهار داشت: همه مديران و رهبران جامعه به دنبال توسعه هستند چرا كه براي زندگي و سربلندي هر ملتي توسعه لازم و ضروري است.
براساس اين گزارش، محمد علي سبحان الهي استاندار سابق استان آذربايجان شرقي فراواني كالا ، خدمات و محصولات ، نداشتن مشكل كالا و خدمات به لحاظ كمي و كيفي ، رعايت و بالابردن استاندارد زندگي و داشتن حق انتخاب و نداشتن تبعيض را از جمله ويژگي هاي مهم جامعه توسعه يافته عنوان كرد و گفت: اگر بخواهيم به جامعه توسعه يافته قدم بگذاريم بايد از بهره وري شروع كنيم.
وي جايگاه رشد اقتصادي در برنامه چهارم توسعه را 8 درصد ذكر كرد و افزود: از اين ميزان رشد اقتصادي 5/2 درصد از بهرهوري و بقيه از منابع جديد تامين خواهد شد.
استاندار سابق آذربايجان شرقي جايگاه موجود بهره وري در كشورمان را بسيار نگران كننده دانست و تصريح كرد: برطبق آمار اول توسعه كه در سال 84 اعلام شده است از 5/2درصد، تنها 57 درصد يعني يك چهارم رشد اقتصادي ناشي از بهره وري بوده است.
سبحان الهي نبودن انتقاد به بهره وري به عنوان راه حل ، سياست زدگي ، فراهم نبودن زيرساخت هاي فرهنگي، عدم حمايت و مشاركت جدي از مديران ارشد، نبود ثبات اقتصادي، وجود درآمدهاي نفتي، رشد مصرف گرايي ، وجود الگوهاي ضدبهره وري، فساد مالي ، گرايش به سمت فعاليت هاي كم زحمت، افت فرهنگ كاري، خواب سرمايه، عدم آشنايي به راه ها و تكنيك هاي ارتقاي بهره وري و زودبازده نبودن بعضي از فرآيندهاي بهبود را از جمله موانع سر راه بهره وري اعلام كرد.
وي درك درست از بهره وري ، پايداري توسعه سياسي، اقتصادي و اجتماعي، توجه به نيروي انساني ، دانايي و دانش محوري، بكاربردن عقلانيت، علاقه به تغيير، حاكميت علم و منطق، داشتن انگيزه قوي، تعادل بين بهبود و بهره وري، مبارزه با الگوي ضد بهره وري ، جلوگيري از رانت خواري و پول شوئي و اعتقاد به اعتقادات مردم را از جمله راه حل هاي موثر براي توسعه بهرهوري اعلام كرد و افزود: داشتن برنامه ، استراتژي بهبود بهره وري ، جلوگيري از بزرگ شدن دولت، آموزش هاي خصوصي، تقويت الگوهاي رفتاري بهره وري ، لحاظ كردن مسئوليت هاي اجتماعي، تاكيد بر روي فرآيند و بررسي بخش هايي كه بهره وري را پايين نگاه مي دارند از ديگر عوامل موثر بر توسعه بهره وري به شمار مي رود.
مدير گروه مهندسي صنايع دانشكده فني مهندسي مكانيك دانشگاه تبريز هم در اين سمينار رونق اقتصادي ، ثبات قيمت ها ، افزايش كيفيت و مرغوبيت كالاها، ايجاد اشتغال، افزايش توليد و خدمات، افزايش امنيت و سطح رفاه عمومي جامعه را از جمله عوامل موثر بر ارتقاء بهره وري ذكر كرد و گفت: به اين مهم جز با تقويت نهادهاي متولي در امر ارتقاي بهره وري نمي توان دست يافت.
محمدرضا شبگرد افزود: ما اكنون در زمانهاي به سر مي بريم كه در سياست، اقتصاد و فرهنگ جهاني افزودن بر منابع زايندگي و كاستن از عوامل فرسودگي به طور جدي موضوعيت يافته است.
استاد دانشگاه تبريز يادآور شد: نمي توان با استحصال بي رويه از منابع و سرمايه هاي در دسترس به آينده اي مطمئن دست يافت و نبايد از عوامل گوناگوني كه در تمامي سطوح منطقه اي ، ملي بين المللي كه موجب فرسايش سرمايه و توانايي مي گردد غفلت نمود و از اين روست كه ارتقاي بهره وري مسئله مهم زمانه ما است.
شبگرد با بيان اينكه برگزاري چنين همايش هاي بستر مناسبي جهت افزايش دانايي و آگاهي محققان و دانشجويان را در ارتباط با ارتقاء بهره وري در سطح دانشگاه ، صنعت و جامعه فراهم مي كند، افزود: به همين دليل است كه مي بايست مهندسي صنايع به عنوان متولي امر ارتقاء بهره وري در نظام آموزشي كشور بيش از پيش مورد توجه و حمايت قرار گيرد.
براساس اين گزارش، همزمان با برگزاري اين سمينار ، نمايشگاه كاريكاتور با موضوع بهره وري در ساختمان امور دانشجويي دانشگاه تبريز گشايش يافت.
اين گزارش مي افزايد، اين سمينار از سوي انجمن علمي دانشجويان مهندسي صنايع دانشگاه تبريز برگزار شد.
انتهاي پيام/ع
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]