واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير بهداشت عنوان كرد:افزايش تعداد مقالات ما را سرگرم نكند/ كمبود اعتبارات نبايد مانع رشد علمي شود
وزير بهداشت با تأكيد بر اين نكته كه كمبود اعتبارات نبايد در مقابل حركت پرشتاب علمي كشور قرار گيرد، گفت: كمبود اعتبار پژوهشي وجود دارد اما با همين منابع محدود نيز مي توان به فعاليت هاي بهتري اقدام و در افق هاي نوآوري حركت كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در نشست معاونين پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور در دانشگاه علوم پزشكي تهران بر لزوم ارتباط بيشتر با مباني معرفتي، توسعه علوم بين رشته اي و اثرگذاري علوم انساني در پزشكي تأكيد كرد و افزود: معاونين پژوهشي فضاي لازم را براي ايده پردازي در حوزه سلامت براي نخبگان و انديشمندان دانشگاههاي علوم پزشكي فراهم بياورند.
وزير بهداشت از ابلاغ آئين نامه ارتقاء اعضاي هيئت علمي در روزهاي آينده به دانشگاههاي علوم پزشكي خبر داد و گفت: با توجه به اينكه نياز بود با برخي از دستگاهها در زمينه آئين نامه ارتقاء اعضاي هيئت علمي تعامل وجود داشته باشد، اين كار به اتمام رسيده و به زودي به نتيجه مي رسد.
وي با اشاره به نيازمندي كشور به عرصه هاي پژوهشي جديد در حيطه شاخصهاي سلامت يادآور شد: بسياري از شاخص هاي سلامت در كشور ما رشد داشته اما هنوز دسترسي به اين شاخصها براي تمامي مردم كشور از يكساني و همگوني برخوردار نيست و اينكه چگونه عدالت در دسترسي به اين شاخصها براي همه فراهم شود بايد با ديد نوآورانه حل شود و نيازمند پژوهش هاي جدي در اين زمينه است.
لنكراني بر تقويت علوم پايه و توجه به نقش اين علوم در توسعه علمي كشور تأكيد و خاطرنشان كرد: در اين ميان بايد توجه داشته باشيم كه به صورت واقعي به علوم پايه بپردازيم و در اين زمينه تنها به جمع آوري داده ها و نمونه هاي متعدد و پردازش آن توسط ديگران اكتفا نكنيم.
وي افزود: مراكز تحقيقاتي كه تعداد زيادي مقاله به چاپ مي رسانند اما هيچ كدام از اين مقالات به استفاده تحليلي، مداخله اي و كاربردي نيانجامد، دچار ضعف نگاه مسئله محور به علوم پايه هستند چرا كه علوم پايه نوآوري مبنايي به همراه دارد اما بايد در اين زمينه به مشكلات كشور نيز توجه كرد.
وزير بهداشت از دانشگاههاي علوم پزشكي كه با وجود دارا بودن دانشجويان دوره هاي تحصيلات تكميلي خود را نيازمند نيروهايي خارج از دانشگاه براي رفع مشكلات مي دانند، انتقاد كرد و افزود: ما در وزارت بهداشت قصد نداريم كه خود را با افزايش تعداد مقالات و طرحهاي پژوهشي سرگرم كنيم و در نهايت متوجه شويم كه ميان آنچه در مقالات اتفاق افتاده و عالم خارج ارتباطي وجود نداشته است.
وي گفت: تحقيقات مبتني بر سلامت نيازمند پيگيري جدي تري است و در ايجاد و توسعه مراكز تحقيقاتي تجهيز صرف آن نبايد مدنظر قرار گيرد بلكه معاونت هاي پژوهشي بايد فضايي را ايجاد كنند كه با انگيزه كافي، مراكز تحقيقاتي را به سوي حل مشكلات جاري سوق دهند.
لنكراني وجود باور حل مشكل و اثرگذاري در نظام سلامت را وظيفه معاونين پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي برشمرد و گفت: ما كشوري هستيم كه با تهديد مواجه ايم و از رشد علمي ما هيچ حمايتي صورت نمي گيرد.
وي بر لزوم تأكيد بر نگرش دولت اسلامي در بخش تحقيقات اشاره كرد و گفت: ما در پايان دهه سوم انقلاب اسلامي به سوي نوآوري و شكوفايي گام برداشته ايم و آرمانگرايي اسلامي نيز بايد در همه فعاليتها اعم از فعاليتهاي پژوهشي اثرگذار باشد.
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]