تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دين را پناهگاه و عدالت را اسلحه خود قرار ده تا از هر بدى نجات پيدا كنى و بر هر دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855205155




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - كودك‌آزاري و كنوانسيون حقوق كودك


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جامعه - كودك‌آزاري و كنوانسيون حقوق كودك
جامعه - كودك‌آزاري و كنوانسيون حقوق كودك

سهيلا آژيراك: كودكان از آسيب‌پذيرترين اقشار جامعه هستند و كودك‌آزاري از فجيع‌ترين آسيب‌هاي اجتماعي در سطح جهان است، به‌رغم تلاش‌هاي گوناگون بين‌المللي در جهت حمايت از حقوق كودكان، همچنان شاهد رفتارهاي نامقعول و غيرمنطقي با آنها هستيم. طبق كنوانسيون حقوق كودك، كودك كسي است كه هنوز سن 18 سالگي را تمام نكرده است. در اين قانون افراد زير شش سال را خردسال، شش تا 12 سال را كودك و 12 تا 18 سال را نوجوان مي‌نامند.خردسالان بيشتر مورد آزار قرار مي‌گيرند و آسيب‌پذيرترند به دليل آنكه قادر به دفاع از خود نيستند و زبان گويايي براي بيان دردهايشان ندارند. قربانيان بعدي كودك‌آزاري كودكان شش تا 12 سال و در نهايت نوجوانان هستند. نوع آزارها با توجه به سن و جنسيت افراد متفاوت است به‌طوري كه كودكان بيشتر مورد بدرفتاري جسمي قرار مي‌گيرند و نوجوانان در معرض سوءاستفاده جنسي هستند. اغلب دختران مورد سوءاستفاده جنسي و عاطفي قرار مي‌گيرند و پسران در معرض استثمار اقتصادي و آزارهاي جسمي قرار دارند. با اين حال بررسي پديده كودك‌آزاري به طرزي علمي و دقيق دشوار است، زيرا به علت خصوصي و خانوادگي بودن مسئله، نمي‌توان آمار صحيحي در مورد آن ارائه داد.

تعريف كودك‌آزاري
درباره كودك‌آزاري تعاريف متعددي ارائه شده است. كودك‌آزاري رفتاري است كه در دامنه سني زير 18 سال از سوي بزرگسال بر كودكان اعمال شده و به سلامت جسمي، رواني و عاطفي كودكان آسيب برساند و اين اصل با تعريف پيمان جهاني حقوق كودك همخواني دارد، در حالي‌كه عامه مردم تنها تنبيه بدني و جسمي را مصداق بدرفتاري با كودك مي‌دانند.
انواع كودك‌آزاري
1-‌ كودك‌آزاري جسمي: رفتارهايي كه به جسم كودك آسيب مي‌رساند، مانند: كتك زدن، سوزاندن، گاز گرفتن، لگدزدن، شكستن و...
2-‌ كودك‌آزاري عاطفي: تحقير و توهين، تبعيض، رفتار خشونت‌آميز، انتظارات نامناسب از كودك و محروميت‌هاي عاطفي كودك‌آزاري عاطفي تلقي مي‌شوند. بدرفتاري عاطفي توسط والدين يا اجتماع انجام مي‌گيرد، معمولا با بدرفتاري جسمي و كلامي همراه است و تاثيرهاي زيانباري در كاركردهاي روان‌شناختي، رفتار و رشد كودك دارد. اين كودك‌آزاري پنهان باعث مي‌شود كودكان آزارديده به افرادي مضطرب، پرخاشگر، عصباني، افسرده و انزواطلب تبديل شده و تمايلي براي مشاركت در كارهاي گروهي نداشته و از اعتمادبه‌نفس پاييني برخوردار باشند و به انجام رفتارهاي بزهكارانه تمايل نشان دهند.
3- كودك آزاري جنسي: هرگونه تماس بين فرد بزرگسال و كودك براي تحريك جنسي و ارضاي تمايلات جنسي خويش قبل از رسيدن كودك به سن قانوني شامل كودك‌آزاري جنسي مي‌شود. سوءاستفاده جنسي از كودكان توهين‌آميزترين نوع بدرفتاري است زيرا علاوه بر وارد آمدن صدمات جسمي به كودك باعث مي‌شود چنين كودكاني در آينده از نظر ايجاد روابط اجتماعي سالم با دشواري‌هايي مواجه شوند.
«گزارش ملي مركز كودك‌آزاري و بي‌توجهي آمريكا در سال 1981 حاكي است، آزارهاي جنسي در سنين پايين داراي فراواني كمتري است، اما آخرين گزارش‌هاي مربوط به كودك‌آزاري جنسي، نشان مي‌دهد كه بيش از نيمي از قربانيان كودك‌آزاري جنسي را كودكان كمتر از 12 سال تشكيل مي‌دهد.»
علل كودك‌آزاري
1- كودكاني كه ممكن است بيشتر مورد آزار قرار گيرند عبارتنداز: بچه‌هاي بيش‌فعال، كودكان سازش‌ناپذير، وابسته و تحريك‌پذير، كودكاني كه داراي عقب‌ماندگي ذهني يا معلوليت جسمي‌اند، كودكاني كه داراي ظاهر فيزيكي نامطلوبند، فرزندخوانده‌ها، كودكان ناخواسته يا نامشروع و كودكاني كه در خانواده‌هاي پرجمعيت متولد مي‌شوند.
2- مشكلات خانوادگي، جدايي والدين، ازدواج مجدد يا چندهمسري، اختلالات رواني والدين، افسردگي پس از زايمان، انحطاط اخلاقي والدين و اعتياد به موادمخدر و الكل، رفتارهاي تبعيض‌آميز ميان يكي از فرزندان يا فرزند دختر و پسر، انتظارات غيرواقعي و تصور اشتباه از توانايي‌هاي كودك و...
ناآگاهي و فقدان مهارت‌هاي كافي والدين، تا حدي كه به جاي درمان با تنبيه سعي در حل رفتارهايي مانند شب‌ادراري و مشكلات يادگيري دارند.
3 – مشكلات اقتصادي، بيكاري، تورم و فقر يكي از عوامل اصلي ايجاد پديده كودك‌آزاري مي‌باشد. در اين نوع كودك‌آزاري به دليل فقر اقتصادي خانواده‌ها فرزندانشان را به‌جاي رفتن به مدرسه براي تامين نيازهاي اوليه زندگي در محيط‌هاي غيرفرهنگي به صورت كارگران ارزان‌قيمت به كار مي‌گمارند كه از توان آنها خارج است؛ يا صبح تا غروب در پايانه‌ها، خيابان‌هاي اصلي و فرعي ترازو به دست به اصرار بخواهند مردم را وزن كنند، يا براي فروش شاخه‌گلي، بسته آدامسي و... در ميان انبوه ماشين‌ها و آدم‌ها سرگردان بمانند.
كودك‌آزاري پديده‌اي است كه در همه طبقات و گروه‌هاي اجتماعي وجود دارد ولي از نظر اقتصادي – اجتماعي در طبقه متوسط به پايين بيشتر ديده مي‌شود. البته خانواده‌هاي كم‌درآمد ذاتا بدرفتار نيستند، بلكه شرايطي را در زندگي تجربه مي‌كنند كه خودبه‌خود آثار و پيامدهاي آن متوجه كودكان اين خانواده‌ها مي‌شود.
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن