تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816749801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست - دعوت از احزاب براي وحدت حول ديدگاه‌هاي امام


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - دعوت از احزاب براي وحدت حول ديدگاه‌هاي امام
سياست - دعوت از احزاب براي وحدت حول ديدگاه‌هاي امام

در آستانه نوزدهمين سالگرد ارتحال ملكوتي رهبر كبير انقلاب اسلامي گردهمايي خانه احزاب ايران صبح روز پنج‌شنبه با حضور احزاب، گروه‌ها، ‌مجامع ‌سياسي و جمعي از اعضاي كانون وكلا و سخنراني حجت‌الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني در حسينيه جماران برگزار شد. نوه امام راحل در اين همايش طي سخناني با سپاس از حضور اعضاي خانه احزاب و كانون وكلاي دادگستري در حسينيه جماران گفت: حزب نوعي افتراق به صورت نهفته در مفهوم خود دارد، اما آنچه مهم است پرداختن به مبحث وحدت در ميان احزاب است. وي اشاره سخنرانان همايش را به هدف نهايي وحدت بسيار مهم و اساسي دانست و با طرح اين پرسش كه بزنگاهي كه وحدت احزاب در آن بايد شكل بگيرد چيست؟ اظهار داشت: وحدت مثل هر امر ديگري داراي چهار علت غايي،‌ فاعلي، مادي و صوري است و اگر اين چهار علت جمع شوند وحدت شكل مي‌گيرد. فرزند يادگار امام با بيان اينكه «احزاب در جامعه ما در سه علت فاعلي، غايي و مادي به‌راحتي مي‌توانند به وحدت برسند»، گفت: علت غايي نوعا در بستر نيروهاي انقلاب واحد است. علل فاعلي هم افراد فعالي هستند كه دست به دست هم مي‌دهند و براي اعتلاي اسلام و كشور تلاش مي‌كنند. وي ادامه داد: مشكل اصلي علت صوري است. آن چيزي كه در مسائل اجتماعي به صورت واحد در دسترس نيست و تعدد دارد و معمولا به آن توجه نمي‌شود تعدد علل صوري است. سيدحسن خميني خاطرنشان ساخت: سعادت در هر جامعه براي افراد مختلف،‌ تعريف و راهكارهاي متفاوتي دارد. يكي سعادت را در سوسياليسم اقتصادي مي‌داند و ديگري در انديشه كاپيتاليسم. يكي گسترش آزادي را در تحقق سعادت اصل مي‌داند و ديگري تحديد آزادي را. وي با تاكيد بر اينكه براي «وحدت احزاب، بايد به وحدت تعريف برسيم»، گفت: در مواقعي كه اختلاف در تعريف است، انسان‌هايي كه مورد اعتماد و تاييد همگان هستند، مي‌توانند نقش بسيار مهم و اساسي را در تبيين وحدت ايفا كنند و همين جا است كه نياز ما به امام نياز امروزي مي‌شود. بايد بتوانيم امام را به عنوان مشخص‌كننده، توضيح‌دهنده و راهگشاي علت‌هاي صوري كه در حقيقت صورت‌هاي حقيقت و سعادت جامعه ما هستند، بشناسيم و پيرامون او گرد هم بياييم و باز دست در دست يكديگر دهيم.

سلامتي: كارهاي سازمان مجاهدين انقلاب با نظر امام بود
محمد سلامتي دبيركل سازمان مجاهدين انقلاب طي سخناني در اين همايش گفت: احزاب لازمه جوامع و يكي از اركان دموكراسي و مردم‌سالاري هستند. وي افزود: به وسيله احزاب است كه جامعه مي‌تواند روند تعالي خود را بهتر طي كند. احزاب چيزي جز نخبگاني كه از اقشار گوناگون جامعه نمايندگي فكري مي‌كنند، نيستند. وقتي هم كه قدرت را به دست بگيرند سعي مي‌كنند آن نظرات را پياده كنند. وي افزود: در بند 8 اصل 3 قانون اساسي مشاركت عامه مردم در تعيين سرنوشت خود به صراحت آمده است و قانون اساسي بر آن تاكيد دارد. طبيعتا اين اصل و اصولي شبيه به اين، ملهم از اسلام عزيز و فرمايشات امام(ره) كبيرمان است. امام در جايي فرمودند كه اسلام مي‌تواند همه انحاي دموكراسي را تضمين كند و اينكه مردم تعيين سرنوشت خود را بر عهده داشته باشند، اساس بوده است. سلامتي گفت: بعضي اين‌گونه تلقي مي‌كنند كه فرمايشات امام(ره) مربوط به اقتضاي آن شرايط بوده است؛ در حالي كه به هيچ وجه اين‌گونه نيست. امام(ره) فرمودند هر حرفي را كه مي‌زنم پيگيري مي‌كنم و فقط مربوط به آن لحظه نيست. نظر امام(ره) نسبت به سازمان مجاهدين و حزب جمهوري اسلامي نشان‌دهنده اين است كه امام(ره) به حزب اعتقاد داشتند. هر كاري كه در سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي انجام مي‌شد با نظر و اطلاع امام(ره) بود و امام مي‌فرمودند حزب خوبش خوب است، بدش بد. احزابي كه در خدمت امام(ره) بودند مورد تاييد ايشان بود. وي خاطرنشان كرد: نظرات امام(ره) مبين تقويت و حمايت از احزاب بوده است و اين مسئله در مورد مردم‌سالاري هم صادق است. امام(ره) ميزان را راي ملت دانستند و تاكيد كردند مردم ولي‌نعمت ما هستند و بايد حكومت‌ها براي مردم باشد. سلامتي همچنين با تاكيد بر اينكه امام(ره) نسبت به آراي مردم حساسيت داشتند، خاطراتي از برگزاري انتخابات در دوران حيات ايشان ذكر كرد و افزود: در دور دوم انتخابات، عده‌اي با اعتقاد و ايماني كه داشتند فكر مي‌كردند راه اين است كه از تهران براي شهرهاي ديگر نيز كانديدا معرفي كنند و به هر حال پيگيري آنها زياد بود. امام(ره) جلوي اين كار را گرفتند. اين نشان‌دهنده حرفي است كه امام(ره) به آن معتقد بودند كه همان «ميزان راي ملت است» بود. امام(ره) معتقد بود اگر مردم اشتباه كنند، اشتباه خود را در جاي ديگر جبران مي‌كنند و مي‌فرمودند ملت بايد رشد كند. همان‌طور كه در انتخابات دوره سوم نيز مسائلي پيش آمد و امام(ره) مسير را به جهت اصلي خود سوق دادند. اين روش امام(ره) بود كه بايد براي ما درس باشد. ما بايد اين نظر امام(ره) را حفظ كنيم. تلاش ما بايد اين باشد كه مردم خود در سرنوشتشان دخالت كنند. نبايد در انتخابات كار دومرحله‌اي باشد و كارها بايد به دست مردم انجام شود. بايد به جناح‌بندي‌هاي سياسي با احترام نگاه كرد و آنها را به رسميت شناخت. اگر قرار است اين واقعيت جوامع را ناديده بگيريم تضاد و درگيري را در جامعه به رسميت خواهيم شناخت. بايد از اختلاف‌ها به عنوان يك پديده مثبت استفاده كرد. نبايد به كسي اجازه دهيم در مسيري كه امام عزيزمان پايه‌گذاري كردند دخل و تصرف كند.
موسوي‌تبريزي: امام در دوره فضاي باز دعوت به وحدت كرد
سيدحسين موسوي‌تبريزي رئيس خانه احزاب نيز طي سخناني در اين همايش گفت: از هم دور شدن هيچگاه بركتي نداشته و ضرر نيز داشته است. امام(ره) مي‌خواست افراد دور هم بنشينند و آگاه‌سازي كنند. رئيس خانه احزاب اظهار داشت: در سال‌هاي 55 و 56 كه با تحميل كارتر، فضاي سياسي باز شد و مي‌شد حركت‌هايي انجام داد، امام(ره) در چند اعلاميه آوردند كه احزاب و سازمان‌ها اين روزها كه فضاي باز سياسي در مملكت به وجود آمده كنار هم بنشينند و فعاليت‌ها و وظايف خود را انجام دهند. موسوي‌تبريزي گفت: هر رهبري كه بخواهد فعاليت سياسي انجام دهد توجه دارد كه واسطه‌هايي مي‌خواهد كه مردم را در رابطه با جذب مسائل مربوط به مبارزه تحريك كند، آگاه سازد و مجتمع نمايد. در كشور ما يك سلسله تشكل‌هاي طبيعي هست كه امام(ره) از اول بر تقويت آنها تاكيد داشت مثل تشكل‌هاي روحاني. دقيقا يادم هست كه امام(ره) از سال‌هاي 42 تاكيد داشتند كه علما و روحانيون حداقل هفته‌اي يك بار دور هم بنشينند. همين دور هم نشستن خير و بركت دارد. از هم دور شدن هيچ‌گاه بركتي نداشته و ضرر نيز داشته است. امام(ره) مي‌خواست افراد دور هم بنشينند و آگاه‌سازي كنند. وي تاكيد كرد: اگر مي‌خواهيم در جامعه حركت‌هاي اصلاحي انجام دهيم بايد به وسيله گروه خاصي كه در جامعه حضور دارند باشد؛ البته احزاب بايد طوري حركت كنند كه وجود معنوي و پشتوانه در جامعه داشته باشند. البته هر حزب و گروهي كه مي‌خواست انحصارطلبي كند و قدرت را فقط براي خود بخواهد امام(ره) ناراحت مي‌شدند و همان روزهاي آخر هم افرادي كه در حزب جمهوري بودند از آنجا كه منتسب به امام(ره) بودند و هر كاري كه مي‌كردند به امام(ره) نسبت داده مي‌شد و نوعي مركزيت را تداعي مي‌كرد، امام(ره) با انحلالش موافقت كردند. وي افزود: مشخص است در هر كشوري كه احزاب قوي براي مديريت آن دخالت نكنند قطعا در آن دموكراسي و مردم‌سالاري واقعي شكل نخواهد گرفت. دموكراسي واقعي از طريق احزاب ايجاد مي‌شود.
نوبخت: بستر رشد احزاب بايد فراهم شود
«محمدباقر نوبخت» دبيركل حزب اعتدال و توسعه نيز در اين همايش گفت: بايد در بستر جمهوري اسلامي و در دل نظام اسلامي هم احزاب، فعال و همواره رشد كنند و نيز تربيت شوند كه با هم چگونه رقابت كنند. مسوولان در اين عرصه بايد تكثر و تعدد گروه‌ها را به عنوان يك اصل قبول و به حق ديگران براي سرنوشت تمكين كنند؛ مدعايي كه هرچند در گفتن سهل مي‌نمايد اما در عمل بس دشوار و سنگين است و اين شاخصي براي ارزيابي تطبيق رفتار حكومت با انديشه و سيره امام خميني(ره) خواهد بود. وي افزود: به جرأت مي‌توان گفت پذيرش اين مهم كه احزاب و نهادهاي مدني بايد ميزبان و بسترساز مشاركت‌هاي مدني باشند رمز حصول آرمان‌هاي جمهوري اسلامي است. نوبخت ادامه داد: امام(ره) نوعي رويكرد مثبت و مشروط به شروط خاصي را ارائه مي‌دهد. سنجش اصلي بنيانگذار انقلاب اسلامي در مورد مطلوبيت و عدم‌مطلوبيت ناشي از ايده و كارويژه حزب است. نوبخت در پايان گفت: با تأسي به سيره بنيانگذار جمهوري اسلامي و تاكيد مكرر رهبر معظم انقلاب بر مشروعيت و مقبوليت نظام، همواره اجراي اصل مردم‌سالاري ديني را از مطالبات احزاب مي‌دانيم و بار ديگر مي‌گوييم تقليل نقش هريك از ابعاد اسلاميت و جمهوريت با هر استدلالي، از سوي هركسي برهان درستي بر خروج از خط اصلي امام و رهبري تلقي خواهد شد.
«علي‌اكبر مرتضوي‌كياسري» رئيس ميز احزاب وزارت كشور، «علي ميرمحمدي» دبيركل حزب تمدن اسلامي، «حسيني كنعاني‌مقدم» دبيركل ائتلاف حزب‌الله ايران و «محمد جندقي» رئيس كانون وكلا ديگر سخنرانان اين نشست بودند.
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن