واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در كنفرانس بينالمللي سوئد؛مالكي خواستار بخشش بدهيهاي عراق شد
اعتماد ملي: نخستوزير عراق كه براي شركت در كنفرانس بينالمللي پيمان عراق راهي استكهلم پايتخت سوئد شده بود در اين كنفرانس ضمن برشمردن موفقيتهاي دولت خود در عرصه امنيتي و برقراري ثبات نسبي در اكثر مناطق آشوبزده اين كشور، از جامعه جهاني بهخصوص كشورهايي كه عراق به آنها در طول دوران رژيم بعث بدهكار بوده، خواست تا بدهيهاي اين كشور را بخشيده و تحريمهايي كه عليه اين كشور از زمان رژيم گذشته باقي مانده است را بردارند.
به گزارش الجزيره، نوري مالكي با بيان اينكه آنچه عراق از جامعه بينالمللي انتظار دارد، اين است كه به كمكهايش در بازسازي و ساخت كشور و تبادل تجربيات، ارائه آموزشها و احياي بخشهاي مختلفي كه بهدليل غفلتهاي بسيار گسترده به نابودي كشيده شدهاند، ادامه دهد، تاكيد كرد: عراق كشوري فقير نيست، ما منابع بسيار غني انساني و مادي داريم، اما بدهيهاي عراق كه ميراثي از ديكتاتور سابق است روند بازسازي را مختل ساخته است. در اين نشست كه با شركت نمايندگان و مقامات يكصد كشور جهان برگزار شد، طرفهاي شركتكننده در آن ضمن تقدير از تلاشهاي دولت عراق در برقراري امنيت در اين كشور و مبارزه با تروريسم، خواستار همكاريهاي بيشتر در امر سازندگي عراق شدند. نخستوزير سوئد كه كشورش ميزبان اين نشست بود نيز در مراسم افتتاحيهاين نشست اظهار داشت: بايد كمكهاي بينالمللي به عراق بهويژه در زمينهاقتصادي و سياسي گستردهتر شود. فردريك رينفيلد با بيان اينكه بايد نسبت به موضوع حقوق بشر، زنان و مهاجران عراقي اهميت بيشتري داد بهطوري كه سوئد در چارچوب اين همكاريها تا امروز 40 هزار پناهنده عراقي از سال 2003 تاكنون پذيرفته است و اين بزرگترين رقم از پناهندگان عراقي در تمامي كشورهاي اروپايي است، اظهار داشت: دولت و ملت سوئد چه از لحاظ اقتصادي و چه از لحاظ سياسي و اجتماعي، به عراق كمك خواهند كرد تا آينده بهتري را براي خود ترسيم كند. رينفيلد گفت: ما براي حمايت از دولت عراق و تمام عراقيها در جهت حفظ تماميت ارضي و اتحاد دموكراتيك و رفاه اين كشور آمادهايم.
در اين كنفرانس بان كيمون دبيركل سازمان ملل متحد هم در سخناني با هشدار نسبت به اينكه اوضاع در عراق همچنان شكننده است، با تقدير از پيشرفتهاي ايجادشده در عراق گفت: اين كشور از جهنمي كه همه ما بيشترين وحشت را از آن داشتيم گذشته است. با كمكهاي بينالمللي اين كشور جنگزده ميتواند به كشوري آزاد، امن، باثبات و مرفه تبديل شود. در گزارش 75 صفحهاي پيشرفتها در عراق كه به اين كنفرانس ارائه شد، تاكيد شده است كه عراق، كشور نفتخيز به دنبال دريافت پول از جامعه بينالمللي نيست بلكه در عوض درخواست كمكهاي فني براي احياي اقتصاد خود پس از دههها جنگ و تحريم را دارد. در اين نشست كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريكا كه كشور عراق را در اشغال خود دارد و دهها هزار نظامي اين كشور اكنون در مناطق گوناگون آن حضور دارند نيز در افتتاحيه اين كنفرانس از جامعه جهاني خواست از بهبود اوضاع امنيتي در عراق براي تسهيل كمكها جهت راهاندازي بخش كشاورزي، مسكن و ديگر پروژههاي در حال اجرا در اين كشور بهرهبگيرند. وي با بيان اينكه كشورها ديگر نميتوانند از تهديدهاي امنيتي به عنوان بهانهاي براي عدم انجام قولهاي داده استفاده كنند، اظهار داشت: با بهبود شرايط امنيتي، امكان پيشرفتهاي بيشتر و انجام بسياري از قولهايي كه ما در اجراي پروژهها و كمكهاي فني دادهايم، فراهم آمده است.
پيمان امنيتي و مخالفت عراقيها
پس از آنكه خبرهايي مبني بر امضاي يك پيماننامهامنيتي ميان عراق و آمريكا منتشر شد، علاوه بر مقامات ديني، بسياري از سياستمداران عراقي هم به مخالفت با آن پرداخته و آن را به ضرر كشور خود ميدانند. هيات علماي مسلمين عراق كه مرجع اهل سنت اين كشور است در واكنش نسبت به اين موافقتنامه، آن را راهي براي استعمار نوين اين كشور دانست و از مردم عراق خواست تا با آن مخالفت كنند. در اين ميان عباس البياتي عضو كميسيون امنيت ملي مجلس عراق هشدار داد كه انعقاد توافقنامه امنيتي بلندمدت با آمريكا خطر مصادره حاكميت و استقلال عراق را در پي دارد. وي همچنين بر ضرورت تكيه بر اصل شفافيت در برخورد با اين توافقنامه تاكيد كرد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]