واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بيحرف اضافه: مجلس هشتم در چه زمينهاي موفق خواهد بود؟
قانونگذاري- پاسخ تعدادي از نمايندگان مجلس هشتم به همين پرسش:
به عملكردشان بستگي دارد
حجتالاسلام محمد غروي، عضو شوراي عالي حوزه و سخنگوي سابق جامعه مدرسين حوزه علميه قم: البته موفقيت مجلس هشتم بستگي به عملكرد آن دارد.
اميدواريم از وقت و استحكام بيشتري برخوردار باشد و واقعا به مسائل كلي نظام توجه داشته باشند و تعامل خوب ، فعال و سازندهاي با دولت نهم داشته باشد. تا بتوانند به حل آن مسائلي كه امروز مشكل مردم و كشور است، مثل تورم، مسكن، ازدواج، امور فرهنگي و اخلاقي بهطور جد بپردازند.
يعني اينطور نباشد كه به مسائل روزمره و مسائلي جزئي نه كلان، مسائلي كه در اولويت دوم و سوم است بپردازند و از مسائلي كه امروز براي مردم مطرح است، غافل بمانند. مردم انتظار دارند كه مجلس از قدرت بيشتري برخوردار باشد و به عملكرد دولت نظارت بكند تا عملكرد دولت را در عين حال كه بناي تعامل با دولت را دارد جهت نظارت بيشتر داشته باشد. به هر حال مجلس هشتم كار بزرگ و سختي را در پيش رو دارد.
من اعتقادم بر اين است كه نمايندگاني كه در مجلس هستند نبايد به اين بينديشند كه عضو چه گروه و جناحي هستند بلكه بايد به اين بينديشند كه زمينه رشد بالندگي كشور و حل معضلات و مشكلات اساسي جامعه را فراهم كنند و آنجا را زمينه براي كشمكشهاي سياسي و جناحي قرار ندهند كه الحمدالله در مجلس هفتم اين قضيه ضعيف بود – نه اينكه اصلا وجود نداشت – آقايان نماينده بايد به اين بينديشند كه فرصت كم دارند.
انشاءالله با تشكيل يك مجلس قوي و فعال و عمل قويتر دولت از اين به بعد حمايت مردم از نظام بيشتر و مردم به نظام دلگرمتر از گذشته باشند چه بسا دلگرم هستند و اين به عملكردشان بستگي دارد. در خصوص مسائل اقتصادي و تورم كه بهخصوص گريبانگير قشر آسيبپذير جامعه شده است با استفاده از متخصصين و كارشناسان از عقبه خوبي برخوردار شود و احيانا جلوي اشتباهات دولت در اين زمينه را بگيرد.
بستگي دارد
محمد هاشمي، عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي: مجلس هشتم اگر بخواهند و ظيفه قانوني و نظارتي خود را انجام بدهد مانعي برايش وجود ندارد. انجام وظيفه مجلس بستگي به خود نمايندگان دارد و نه تركيب مجلس، يعني اگر بخواهند ملاحظهكاري و سياسيكاري بكنند، نميتوانند وظيفه خود را درست انجام دهند بنابرين انجام وظيفه نظارتي و قانونگذاري بستگي به اراده شخصي نمايندگان دارد.
انتظاراتي كه از نمايندگان مجلس هشتم ميرود اين است كه به قسمي كه خوردهاند و عهدي كه بستهاند پايبند باشند و براساس آن ورظيفه قانوني كه بر عهده گرفتهاند را انجام بدهند. اولويت مجلس هشتم تقويت بعد نظارتي مجلس است. اگر مجلس نظارت صحيح داشته باشد تا دستگاههاي اجرايي از برنامه منحرف شوند و در چارچوب برنامه و قانون به وظايف خود عمل كنند، وظيفه خود را به خوبي انجام داد.
حل مشكلات دولت
مجتبي بيگدلي، سخنگوي حزبالله ايران: با توجه به اينكه دولت يك حركت پرشتاب را در راستاي عمران و سازندگي كشور بهصورت ابتكاري اتخاذ كرده و فعاليتهاي عمراني نسبت به گذشته چهار پنج برابر افزايش يافته است، اين حجم طرحهاي عمراني مشكلاتي را ايجاد كرده كه مسلما اولويتهاي مجلس هشتم همكاري نزديك و بدون تعارف و رودربايستي با دولت براي حل مشكلات مخصوصا در حوزههاي اقتصادي خواهد بود تا اقداما چشمگير و مهم را انجام دهد.
از بعد ديگر ما حجم عظيمي از قوانين و مقررات منقبض دستو پاگير و بوروكراسي را داريم كه طي سالها روي هم انباشته شده و در هر دوره، مجلس قول داد كه تنقيح قوانين بكند ولي هر دوره به قول خويش عمل نكرد و اين قوانين كه مصرف ندارند بعضا جلوي اجراي ساير قوانين را گرفته است، مثل قانون معاملات شهرداري كه براساس اين قانون كه چهل سال پيش تصويب شده، مجوز خريد و معاملات شهرداري بيش از يك ميليون تومان نيست در صورتي كه الان حداقل خريد يك شهرداري متوسط يك ميليارد تومان در روز است كه اين مانع مديران شهري در انجام فعاليت و وظايفشان است و روند توسعه و پيشرفت را كند ميكند.
پس ما كي ميخواهيم اين قوانين را اصلاح كنيم و قوانين اصولي و اجرايي تصويب كنيم كه اين نكته در مجلس هشتم بسيار حائز اهميت است. از طرف ديگر اصل 44 قانون اساسي را داريم كه مسئله بسيار بزرگي است و مقام معظم رهبري چندين بار مراتب نارضايتي خود را از روند كند اجراي اصل 44 قانون اساسي اعلام كردند كه مجلس بايد دست به دست دولت اين روند را افزايش دهد و مسلما ميتواند در اين عرصه پيشتاز شود.
اجتناب از رفيق بازي
رسول منتجبنيا، عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي: مجلس هفتم به دليل هماهنگي و همراهي بيش از حد با دولت و حمايت بيدريغ از دستگاه هاي اجرايي همشأن و منزلت مجلس و نمايندگان را تنزل داد و هم به دليل ضعف نظارت بر دستگاههاي اجرايي، اين بخش از نظام را به انحراف و ناكارآمدي كشاند كه اگر نظارت ميشد قطعا مشكلاتي كه امروز در كشور شاهد هستيم، مشاهده نميشد.
اگر در مجلس هشتم ر به بهانه هماهنگي و همكاري با دولت، بخواهند با رفيق بازي و باندبازي با دولت و وزرا عمل كنند هم آبرو و حيثيت خود را از دست خواهند داد و هم به افزايش مشكلات و معضلات كشور دامن ميزنند.
مجلس هشتم بايد در عين همراهي و همفكري با دولت، نظارت بر دستگاههاي اجرايي را مد نظر داشته باشد و منافع ملي را فداي رفيقبازيها و باندبازيها نكند، زيرا اكثريت مجلس از جناح اصولگرا هستند و اصلاحطلبان مانند دور قبل در اقليتاند و هر چه اتفاق بيفتد متوجه اصولگرايان خواهد بود.
نه اينكه اقليت موثر نيست، بلكه نقش اقليت در تصميمگيريها كم است. انتظاري كه از نمايندگان مجلس هشتم ميرود اين است كه بدون اينكه تنشي ايجاد كنند و كشور را به اختلاف بكشانند بر دستگاههاي اجرايي نظارت داشته باشند تا مشكلات معيشتي مردم و معضلاتي كه گريبانگير ملت شده است، برطرف شود كه به اعتقاد من مجلس هشتم، از اين توان برخوردار است مگر اينكه نمايندگان منافع جناحي و گروهي خود را بر منافع ملي ترجيح بدهند.
تجربه تاريخي موفق دوميها
منيره نوبخت عضو شوراي مركزي حزب زنان جمهوري اسلامي: من توفيق اين را داشتم كه در مجلس چهارم و پنجم به عنوان نماينده مردم تهران در مجلس حضور داشته باشم. با تكيه بر اين تجربه به نظر ميرسد وقتي كه يك جريان سياسي براي دو دور اكثريت مجلس را تشكيل ميدهد معمولا در دوره دوم ميتواند موفقتر عمل كند.
به هر جهت به عنوان يك جريان سياسي يكسري از مسائل را در دور اول تجربه ميكند و در كنار وظايف نمايندگي مجلس در تعقيب اهداف گروهي موفقتر خواهند بود زيرا از تجربه گذشته استفاده ميكنند، منطقيتر و معتدلتر عمل ميكنند و چو ن با يك گروه تازه نفس كه در دور دوم به مجلس راه پيدا كردند تلفيق ميشوند انگيزه و توان بيشتري براي كار دارند.
بنابراين شرايط مساعدتري براي احقاق اهداف اصولگرايان مجلس فراهم خواهد شد و جريان اصولگرا در مجلس هشتم نسبت به مجلس هفتم موفقتر عمل خواهند كرد.
تاريخ درج: 9 خرداد 1387 ساعت 13:02 تاريخ تاييد: 10 خرداد 1387 ساعت 16:33 تاريخ به روز رساني: 10 خرداد 1387 ساعت 16:41
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]