واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اخلاق ديني در فضاي سايبر/ 2عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس هفتم:مرز رفتارهاي اخلاقي در اينترنت مشخص نيست
گروه وبلاگ و IT: عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس هفتم با اشاره به اينكه مرز بين فعاليتهاي اخلاقي و غيراخلاقي در اينترنت مشخص نيست، گفت: قبح بسياري از فعاليتهاي غيراخلاقي در فضاي مجازي مانند «هك» هنوز براي كاربران فضاي مجازي مشخص نشدهاست.
حجتالاسلام والمسلمين «علي زادسر»، نماينده سابق مردم جيرفت و عنبرآباد در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره فضاي مجازي گفت: در شرايط جهاني تمام گروهها، مكاتيب و تمام مدعيان طول تاريخ حداكثر استفاده را از اين فضا ميبرند به جز مسلمانان و خصوصاً شيعيان و ما آرزومنديم كه روزي برسد كه هر مسلماني يك وبلاگ داشته باشد.
وي درباره مفهوم اخلاق ديني در فضاي مجازي عنوان كرد: آنچه كه به عنوان اخلاق ديني و اسلامي بايد مورد توجه قرار گيرد در حقيقت پادزهر مناسبي براي مسائل غيراخلاقي فضاي مجازي است وگرنه فايدهاي ندارد.
زادسر در ادمه متذكر شد: براي مثال ميتوان به مقابله صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران با شبكههاي ماهوارهاي اشاره كرد. صدا و سيما در برخي سريالها، فيلمها و برخي ساعتهاي خاص توانسته با ماهواره رقابت كند و در آن ساعتها مردم را در سراسر كشورها پاي گيرندهها بنشاند و خاصيت برنامههاي ماهوارهاي را از بين ببرد.
نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد در مجلس هفتم، تأكيد كرد: جامعه اسلامي بايد آنچنان هنرمندانه، فني، كارشناسي شده و قوي وارد اين فضا بشود كه بتواند با ميليونها پايگاه و سايت ضداخلاقي مقابله كند.
وي با بيان اين نكته كه مسائلي كه نفس اماره آدمي را تحتالشعاع قرار داده در فضاي مجازي قابل شمارش نيست، اظهار كرد: خوشبختانه مسلمانان در فضاي مجازي دست به كار شدهاند و اگر شما امروزه هر موضوع ديني و اسلامي را در موتورهاي جستجوگر سرچ كنيد حتماً مطلبي را درباره آن بهدست خواهيد آورد.
زادسر با ابراز تأسف از اينكه با وجود مطلب فوق موضوعات ديني در فضاي مجازي يك دهم موضوعات غير اخلاقي نيست و موقعيتهاي غير اخلاقي براي كاربران جهان بيشتر از اخلاقيهاست، تصريح كرد: بايد روزي برسد كه حتي كودكان مسلمان امروز بتوانند اخلاق ديني را به سراسر دنيا انتقال دهند.
عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس هفتم، افزود: اميدواريم كه روزي برسد كه مسلمانان و شيعيان در بين خيل عظيم وبلاگها، سايتها و كاربران فضاي مجازي حرفي براي گفتن داشته باشند و بتوانند از لحاظ علمي با ديگر كاربران فضاي مجازي رقابت كنند.
وي با اشاره به اينكه رذائل اخلاقي در فضاي مجازي تفاوتي با دنياي واقعي ندارد عنوان كرد: به همان ميزان كه يك فرد ميتواند در فضاي واقعي دروغ، تهمت و ... را رواج دهد در فضاي مجازي نيز يك كاربر ميتواند با نوشتن يك مطلب به دروغ باعث تهمت زدن به كسي شود كه هيچ تفاوتي با فضاي واقعي ندارد.
زادسر خاطرنشان كرد: كاربران فضاي مجازي بايد دقيقاً مانند مدير مسئول يك روزنامه عمل كنند و حق ندارند كار خلاف قانون و اخلاق انجام دهند و آنچه را كه از ديگران نقل ميكنند بايد با ذكر منابع و مآخذ باشد و سرقت ادبي تاريخي علمي نكنند.
نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد در مجلس هفتم، با بيان اينكه بدون مرز و محدوده بودن فضاي مجازي نبايد باعث رشد اخلاق غير ديني در اين فضا شود، عنوان كرد: فضاي مجازي با گستره نامحدود خود اين امكان را به كاربران ميدهد، كه به هر اطلاعاتي كه بخواهند دسترسي داشته باشند اما بايد اين نكته را در نظر گرفت كه كپيرايت هم از نظر شرعي و هم از نظر اخلاقي در هر فضايي مشكل دارد.
وي با اشاره به اينكه دنياي مجازي هر لحظه در حال تغيير است، بيان كرد: به همين دليل ما چارهاي جز وارد كردن مفاهيم اخلاق ديني به فضاي مجازي نداريم و اينترنت، موبايل و ... همگي ابزراهاي نوين براي انتقال مفاهيم ديني هستند.
زادسر با تأكيد بر اينكه ما اگر نتوانيم بهروز باشيم و پا به پاي جهانيان حركت كنيم عقب خواهيم ماند، مثال زد: يك زماني(حدوداً سال 1990) سازمان يونسكو(Unesco) اعلام كرد كه اگر كسي تا سال 2000 ميلادي نتواند از كامپيوتر استفاده كند بيسواد است. با اين تعريف بايد ديد در كشورمان چقدر باسواد داريم.
وي تأكيد كرد: ما اگر بخواهيم در حال و آينده به عنوان مسلمان آگاه به ابزار نوين عرض اندام كنيم، حتماً بايد در فضاي مجازي حرفي براي گفتن داشته باشيم.
عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس هفتم، درباره وضعيت امروز فضاي مجازي از لحاظ رعايت اخلاق ديني، گفت: اخلاق ديني اصلاً در فضاي مجازي رعايت نميشود و اين در حاليست كه متأسفانه قانون خاص اين موضوع نيز وجود دارد.
زادسر اعلام كرد: البته در مجلس هفتم قوانين مناسبي براي مقابله با تخلفاتي كه در فضاي سايبر انجام ميگيرد، تصويب شده ولي تخلفاتي كه بر خلاف آموزههاي ديني و اسلامي باشد آنقدر زياد است كه هنوز قانوني براي آنها تصويب نشده، و قوانين موجود موارد كلي را شامل ميشود.
نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد در مجلس هفتم، در پايان انتقاد كرد: متأسفانه برخي اعمال نادرست امروزه در اينترنت مد شدهاست و بسياري از كاربران با استعداد از آن پيروي ميكنند مانند هك كردن و جوانان باهوش و با استعداد سايتهايي را هك ميكنند براي تفريح كه همين موارد اخلاقيات را در فضاي مجازي تضعيف ميكند.
سايت شخصي حجتالاسلام والمسلمين «علي زادسر» را اينجا ببينيد!
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]