واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ابهام در توزيع شربت ترياك؛معتادان و اما و اگرهاي داروي ترك اعتياد!
خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي: توليد شربت ترياك و جايگزيني آن با متادون موضوعي بود كه از تابستان 86 و به دنبال اظهارنظر جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر رسانه اي شد و هنوز ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، شايد يكي از دلايل اصلي عدم موفقيت برنامه هايي كه با هدف كاهش آسيبها ارائه مي شود، همين رسانه اي شدن موضوعات و در عين حال مخالفت هاي پيدا و پنهان نهادهاي درگير در اين قبيل برنامه ها باشد. به طوري كه دعواي نصب دستگاههاي خودپرداز سرنگ براي معتادان تزريقي و جايگزيني شربت ترياك به جاي متادون، از اين دست طرحهايي است كه دچار چالش شده و همچنان از عملياتي شدن آنها خبري نيست.
دكتر كامران باقري لنكراني (وزير بهداشت)، با اشاره به ساخت شربت ترياك مي گويد: بحث شربت ترياك فقط موضوع درماني نيست بلكه موضوعي اجتماعي است. به ويژه اينكه ترياك اعتياد آور است و با داروي متادون فرق مي كند.
اين مقام ارشد وزارت بهداشت با عنوان اين مطلب كه متادون براي معتادان پرخطر استفاده مي شود، مي افزايد: داروي متادون تمايل افراد را به مواد مخدر كم مي كند در حالي كه ترياك اين گونه نيست. بنابراين داراي خصوصيات متفاوتي است و ما با توجه به مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر، پروژه تحقيقاتي آن را در اين زمينه انجام مي دهيم ولي برداشت من اين است كه نمي توان به شربت ترياك به عنوان راهكار كلي نگاه كرد چون اين دارو را براي گروه هاي خاص با شرايط خاص و محدوديت هاي خاص مي توان استفاده كرد و اينكه شربتي شود كه در داروخانه ها وجود داشته باشد و هر كسي بتواند تحت هر شرايطي از آن استفاده كند، اشتباه است.
از سوي ديگر، جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آخرين اظهارنظر، از توليد و ورود شربت ترياك خبر مي دهد و اينكه توزيع اين شربت را براي 800 هزار معتاد به صورت رايگان خواهد بود. اين در حالي است كه وزارت بهداشت هنوز بر ادامه مطالعه بر روي اين شربت اصرار و تاكيد دارد اما مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور معتقدند كه توليد و توزيع آن بزودي آغاز خواهد شد.
ناگفته نماند كه سردار اسماعيل احمدي مقدم به عنوان دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر كشور، چندي پيش در خصوص آخرين وضعيت توليد شربت ترياك ، به خبرنگاران گفته بود كه توزيع اين شربت از ابتداي نيمه دوم امسال و پس از تعيين مراكز توزيع از سوي وزارت بهداشت، آغاز مي شود كه در همين راستا، وزارت بهداشت موظف شده تا پايان شهريور پروتكل آزمايشي را تهيه نمايد.
اما در حالي كه وزارت بهداشت، نگراني خود را از توزيع شربت ترياك در داروخانه ها ابراز داشته است، پرويز افشار (مشاور وزير رفاه) گفته كه شربت ترياك در بازار آزاد و داروخانه ها عرضه نخواهد شد و توزيع آن فقط از طريق مراكز مجاز و تحت نظارت وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت.
جايگزيني شربت ترياك با متادون، مخالفت هايي را نيز از سوي برخي كارشناسان و دست اندركاران دارويي كشور به همراه داشته است، به طوري كه دكتر محمدرضا فاضلي (مديركل سابق اداره نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت) معتقد است كه اين شربت، تبعات و آثار مخربي دارد كه شايد به مراتب از عوارض متادون وخيم تر باشد.
آنچه مورد توجه منتقدان توليد شربت ترياك قرار دارد، جاذبه اعتيادآوري اين دارو است كه گفته مي شود با مصرف آن، شرايط براي اعتياد افراد افزايش مي يابد و شايد همين نكته است كه باعث ترديد مسئولان مربوطه و تاخير در عملياتي شدن اين برنامه شده است.
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]