تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827932775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ابهام در توزيع شربت ترياك؛معتادان و اما و اگرهاي داروي ترك اعتياد!


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ابهام در توزيع شربت ترياك؛معتادان و اما و اگرهاي داروي ترك اعتياد!
خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي: توليد شربت ترياك و جايگزيني آن با متادون موضوعي بود كه از تابستان 86 و به دنبال اظهارنظر جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر رسانه اي شد و هنوز ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شايد يكي از دلايل اصلي عدم موفقيت برنامه هايي كه با هدف كاهش آسيبها ارائه مي شود، همين رسانه اي شدن موضوعات و در عين حال مخالفت هاي پيدا و پنهان نهادهاي درگير در اين قبيل برنامه ها باشد. به طوري كه دعواي نصب دستگاههاي خودپرداز سرنگ براي معتادان تزريقي و جايگزيني شربت ترياك به جاي متادون، از اين دست طرحهايي است كه دچار چالش شده و همچنان از عملياتي شدن آنها خبري نيست.

دكتر كامران باقري لنكراني (وزير بهداشت)، با اشاره به ساخت شربت ترياك مي گويد: بحث شربت ترياك فقط موضوع درماني نيست بلكه موضوعي اجتماعي است. به ويژه اينكه ترياك اعتياد آور است و با داروي متادون فرق مي كند.

اين مقام ارشد وزارت بهداشت با عنوان اين مطلب كه متادون براي معتادان پرخطر استفاده مي شود، مي افزايد: داروي متادون تمايل افراد را به مواد مخدر كم مي كند در حالي كه ترياك اين گونه نيست. بنابراين داراي خصوصيات متفاوتي است و ما با توجه به مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر، پروژه تحقيقاتي آن را در اين زمينه انجام مي دهيم ولي برداشت من اين است كه نمي توان به شربت ترياك به عنوان راهكار كلي نگاه كرد چون اين دارو را براي گروه هاي خاص با شرايط خاص و محدوديت هاي خاص مي توان استفاده كرد و اينكه شربتي شود كه در داروخانه ها وجود داشته باشد و هر كسي بتواند تحت هر شرايطي از آن استفاده كند، اشتباه است.

از سوي ديگر، جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آخرين اظهارنظر، از توليد و ورود شربت ترياك خبر مي دهد و اينكه توزيع اين شربت را براي 800 هزار معتاد به صورت رايگان خواهد بود. اين در حالي است كه وزارت بهداشت هنوز بر ادامه مطالعه بر روي اين شربت اصرار و تاكيد دارد اما مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور معتقدند كه توليد و توزيع آن بزودي آغاز خواهد شد.

ناگفته نماند كه سردار اسماعيل احمدي مقدم به عنوان دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر كشور، چندي پيش در خصوص آخرين وضعيت توليد شربت ترياك ، به خبرنگاران گفته بود كه توزيع اين شربت از ابتداي نيمه دوم امسال و پس از تعيين مراكز توزيع از سوي وزارت بهداشت، آغاز مي شود كه در همين راستا، وزارت بهداشت موظف شده تا پايان شهريور پروتكل آزمايشي را تهيه نمايد.

اما در حالي كه وزارت بهداشت، نگراني خود را از توزيع شربت ترياك در داروخانه ها ابراز داشته است، پرويز افشار (مشاور وزير رفاه) گفته كه شربت ترياك در بازار آزاد و داروخانه ها عرضه نخواهد شد و توزيع آن فقط از طريق مراكز مجاز و تحت نظارت وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت.

جايگزيني شربت ترياك با متادون، مخالفت هايي را نيز از سوي برخي كارشناسان و دست اندركاران دارويي كشور به همراه داشته است، به طوري كه دكتر محمدرضا فاضلي (مديركل سابق اداره نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت) معتقد است كه اين شربت، تبعات و آثار مخربي دارد كه شايد به مراتب از عوارض متادون وخيم تر باشد.

آنچه مورد توجه منتقدان توليد شربت ترياك قرار دارد، جاذبه اعتيادآوري اين دارو است كه گفته مي شود با مصرف آن، شرايط براي اعتياد افراد افزايش مي يابد و شايد همين نكته است كه باعث ترديد مسئولان مربوطه و تاخير در عملياتي شدن اين برنامه شده است.
 جمعه 10 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن