واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير راه: *حمل و نقل موتور توسعه كشور است *فرهنگسازي در بخش حمل و نقل ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
اختتاميه نخستين جشنواره فيلم راهبران با حضور محمد بخارايي - معاون وزير راه و ترابري و رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهيي محمدرضا جعفري جلوه - معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و تعدادي از هنرمندان و مسوولان حمل و نقل كشور، در مركز آفرينشهاي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار راه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمد بخارايي ـ معاون وزير راه و ترابري و رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهيي ـ در اين مراسم گفت: حمل و نقل از ديرباز نقش مهمي در پويايي و شكوفايي تمدنهاي بشري داشته است و امروز نقش به سزايي در تحولات اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي دارد.
وي افزود: سينما كليد توسعه و حمل و نقل موتور توسعه است و پيوند ميان اين دو بخش ميتواند منجر به ارتقاي فرهنگ ايمني حمل و نقل جاده شود تا از حجم تلفات انساني و خسارت وارده بكاهد.
رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي كشور خاطرنشان كرد: 180 هزار كيلومتر راه و 25 ميليون نفر داراي گواهينامه راهنمايي و رانندگي از جمله قابليتهاي بخش جادهيي كشور محسوب ميشود كه سالانه 1.7 ميليون نفر به دارندگان گواهينامه راهنمايي و رانندگي اين بخش افزوده ميشود.
وي ادامه داد: هم اكنون بيش از 90 درصد از جابهجايي كالا و مسافر توسط بخش جادهيي كشور انجام ميشود و پوشش سراسري جادهاي و امكان دسترسي آسان و ارزان از جمله مزيتهاي اين بخش محسوب ميشود.
بخارايي گفت: در سال گذشته 40 هزار نفر مورد آموزشهاي جادهيي قرار گرفتند و در سال جاري نيز برنامه آموزش 100 هزار نفر در دستور كار سازمان راهداري و حمل و نقل جادهيي قرار دارد.
رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهيي كشور توجه به فرهنگسازي در اين بخش را بسيار مهم و ضروري خواند و تصريح كرد: توليد انواع برنامههاي فرهنگي و برگزاري مسابقات گوناگون هنري به منظور توجه بيشتر به اين بخش در سازمان راهداري مدنظر قرار گرفته است.
وي افزود: با توجه به اهميت راهداري، نقش جاده و راه و حمل و نقل، بايد بكوشيم با روايت درست قصههاي راه در سينما و در عرصه فعاليتهاي سمعي و بصري بتوانيم اهميت راه را بيشتر كنيم و در اين زمينه هم به كيفيت بپردازيم و هم از سينما به عنوان ابزار فرهنگسازي استفاده كنيم.
جعفري جلوه با اشاره به روابط سينما با عرصههاي مختلف كشور گفت: ما روابط جدي سينما با عرصههاي مختلف را در نظر گرفته و در اين مسير برنامهريزي كردهايم. براي توليد مشترك نيز در زمينههاي مختلف برنامههايي داريم كه از جمله آن برگزاري چنين آيينهايي است.
وي يكي از مشكلات كشور را عدم تعاملات بين بخشي عنوان كرد و افزود: اين مساله رفته رفته رو به جبران است و برگزاري اين جشنواره از نشانههاي اين امر است. بايد در اين زمينهها به توليد محصولات پرداخت تا از طريق اين محصولات فرهنگسازي نيز صورت گيرد و اين امر باعث رونق ميشود.
معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد: يكي ديگر از خدمات متقابل سينما و راهبران پخش آثار و محصولات سمعي و بصري كشور در خطوط حمل و نقل جادهاي است كه ميتواند ثمرات متعددي داشته باشد.
همچنين در ابتداي اين مراسم، عليرضا سليماني، دبير جشنواره فيلم راهبران نيز گفت: فرهنگ هر جامعه هويت آن جامعه را از ديگر جوامع متمايز ميسازد. سازمان راهداري نيز با توجه به اين مقوله آموزش و فرهنگسازي را سرلوحه كار خود قرار داده است.
وي افزود: فرهنگسازي بر باورها كاري هنرمندانه است. در اين زمينه ما رسانههاي تصويري را موثرترين ابزار ميدانيم. با توجه به تحقيقات انجام شده در اين حوزه در امر حمل و نقل جادهياي خلأ بزرگ وجود دارد. سينماي ايران نيز متعهدترين سينما در دنيا محسوب ميشود. تاكنون نيز اين سينما توانسته معضلاتي همچون فقر، اعتياد، گسست نسلها را به خوبي به تصوير بكشد، اما متاسفانه اين سينما به فرهنگ جادهاي و ترافيك كمتر پرداخته است.
دبير جشنواره فيلم راهبران خاطرنشان كرد: از اين رو با برگزاري اين جشنواره قصد داريم در اين زمينه فعاليتهاي گسترده انجام دهيم. خوشبختانه در اولين دوره نيز با آثار خوب در بخشهاي داستاني، مستند، تيزر، انيميشن و نماهنگ مواجه شديم. اميدواريم بتوانيم جشنواره فيلم راهبران را در آينده نزديك، به طور ملي و بينالمللي برگزار كنيم.
انتهاي پيام
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]