تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827586881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در نشست ايكنا با كارگردان و بازيگران نمايش «بزرگراه» مطرح شدبخشيدن يا نبخشيدن؛ مساله اين است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در نشست ايكنا با كارگردان و بازيگران نمايش «بزرگراه» مطرح شدبخشيدن يا نبخشيدن؛ مساله اين است
گروه هنر: اين همه حرف زدن درباره بخشش در نمايش «بزرگراه» از اين باب است كه يادآوري شود چه خوب است قدرت بخشيدن داشتن. بخشش يك موهبت الهي است كه خداوند متعالي در وجود انسان‌ها به امانت گذاشته و نبايد آن را فراموش كرد.
در ادامه نشست نقد و بررسي نمايش ديني «بزرگراه» كه با حضور شكوفه ماسوري كارگردان، محمد نادري و حجت كريمي بازيگران اين اجرا در محل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) برگزار شد، محمد نادري در مورد آمرزيده شدن آسيد مالك گفت: در جايي از نمايش آسيد مالك به بقيه حاضران مي‌گويد كه مرحب او را دعا كرد كه اي كاش همه تو را دوست داشته باشند ولي خودت از خودت بدت بيايد.
بخش نخست ميزگرد را اينجا بخوانيد!

وي تاكيد كرد: در واقع ارواح با آسيد مالك ارتباط برقرار كرده‌اند و با او زندگي مي‌كنند. آسيد مالك در مقطعي از زندگيش دچار خطا شده است اما بعد از آن توبه مي‌كند و همه او را دوست داشته‌اند. خطا و لغزش در زندگي هر آدمي ممكن است رخ بدهد و ممكن بود هر آدم ديگري هم جاي آسيد مالك بود اين خطا را انجام مي‌داد. هيچ آدمي معصوم نيست.

بازيگر «تبرئه شده» خاطرنشان كرد: از زماني كه آسيد مالك به محيط قبرستان پناهنده مي‌شود دنيايي را براي خودش شكل مي‌دهد كه دنياي ايزوله‌اي محسوب مي‌شود و بيشتر با مردگان در ارتباط است تا زندگان. باوري براي آسيد مالك وجود دارد و آن هم اين است كه حتماً بايد مسائلي را كه در اين جهان به وجود آورده است حل كند و به همين دليل خودش را آزار و شكنجه مي‌دهد و نمي‌تواند خودش را ببخشد. آسيد مالك منتظر ايجاد تزكيه دروني است.

نادري افزود: آسد مالك مي‌توانست به راحتي مسائل را فراموش كند و در زمان مقرر بميرد اما ترجيح داد در اين دنيا با سختي روبه‌رو شود و آمرزيده از دنيا برود.

شكوفه ماسوري در ادامه صحبت‌هاي بازيگر نمايشش در مورد رحمت الهي گفت: اصولا مهرباني كردن مسئله زيبايي است و هر چه گسترده‌تر باشد جذاب‌تر به نظر مي‌رسد. اين همه حرف زدن درباره بخشش در اين نمايش از اين باب است كه بايد به راحتي قدرت بخشش داشت. بخشش يك موهبت الهي است كه خداوند متعالي در وجود انسان‌ها به امانت گذاشته است.

حجت كريمي نيز در اين‌باره گفت: اصلاً بيس اصلي «بزرگراه» بخشش است و يكي از دغدعه‌هاي اصلي مرحب بخشش و يا عدم بخشش است و در نهايت آسيد مالك را مي‌بخشد و در ضمن عمل سيد را فراموش مي‌كند. با توجه به اينكه در همه صحنه‌هاي نمايش حضور مرحب انفرادي است در آخر كه آسيد مالك را مي‌بخشد از تنهايي رها شده و در كنار ساير مردگان قرار مي‌گيرد.

نادري نيز در اين مورد عنوان كرد: با نمايشي مواجه هستيم كه در عين نشانه رئاليستي داشتن و نشان دادن جزئيات زندگي آدم‌ها، ارتباط با عالم ارواح و فرارئاليسم را نشان مي‌دهد و قرار داشتن شخصيت اصلي در دنياي ارواح اين فرارئاليستي را شكل مي‌دهد. البته اين مسئله زماني توسط مخاطب پذيرفته مي‌شود كه به يك جريان ماورايي اعتقاد داشته باشد.

وي تاكيد كرد: نگاه‌ها و اعتقادات مذهبي در اين نمايش نمود عيني دارد و برخي از مواقع سيد بقيه را به جد خودش قسم مي‌دهد. كامل هم فرد معتقد و روضه‌خواني است و اصلاً دغدغه آسيد مالك اين است كه اصلاً بخشيده مي‌شود و يا خير؟ آسيد مالك دوست دارد با توجه به اينكه سال‌ها سختي تحمل كرده اين قضيه برايش حل و فصل شود و سبك بال به جهان آخرت برود.

ماسوري در ادامه در مورد نشانه مذهبي نظير تسبيح آبي مرحب گفت: اصولا به ارائه نشانه‌هاي تئاتري علاقه دارم و در كارهايم نيز از آنها استفاده مي‌كنم. اعتقاد دارم تئاتر يك هنر بصري است و بايد اتفاقات كاملا بصري در آن رخ بدهد. البته بايد اين نشانه‌ها تعريف شده باشد. حتي براي انتخاب كلاه آسيد مالك مدت‌ها گشتيم تا نوع و رنگ آن متناسب با استفاده سيدها باشد و بعد از مدت‌ها جستجو از يك سيد در يكي از محلات قديمي آن را خريديم. تي شرت سيد جوان رنگش متناسب با شخصيت او بود و علي‌رغم سبز بودنش حالت تين‌اينجري(جواني) داشت.

وي در ادامه افزود: تسبيح آسيد مالك توسط مرحب به او داده مي‌شود و هر سيدي در جامعه ما با تسبيحش تعريف مي‌شود چون بايد مدام ذكر بگويد. در صحنه‌هاي مختلف آسيد مالك تسبيحش را از خودش دور نمي‌كند و به صورت موقتي آن را در اختيار سايرين قرار مي‌دهد.

ماسوري اشاره كرد: تسبيح در صحنه پاياني در دستان مرحب است كه در حال ذكر گفتن است. البته ماموري هم كه براي پلمپ قبرستان آمده تسبيحي در دست دارد و البته به نوع و جنس تسبيح‌ها توجه و دقت زيادي شده است.

وي تاكيد كرد: بخشي از اين نشانه‌ها از فرهنگ و رفتارهاي عمومي مردم گرفته شده است. در طول روز آدم‌هايي را در كنار خودتان مي‌بينيد كه تسبيح دستشان است كه عقيده و طرز تفكر خاص خودشان را دارند.

كريمي نيز در اين مورد گفت: در كارهاي شكوفه ماسوري نمادها و نشانه‌ها خيلي مهم و تاثيرگذار است. در متن اوليه تسبيح مرحب وجود نداشت و كارگردان اين المان و نشانه را به مرحب اضافه كرد و اين نشانه‌ها تكليف بسياري از مسائل نمايش را روشن مي‌كند.

كريمي بيان كرد: مرحب تاكيد و توجه زيادي به تسبيحش دارد و جايي آسيد مالك را مورد مواخذه قرار مي‌دهد كه چرا تسبيحش را در اختيار پري قرار داده است.

نادري نيز در اين مورد متذكر شد: در زندگي عادي هم با انبوهي از نمادها و نشانه‌ها مواجه هستيم. به طور مثال قبرستان در نمايش ممكن است نمادي از يك جامعه مرده باشد. از هر چيز مورد دسترس مي‌توان استفاده نمادين كرد و مخاطب بايد براي درك اين نشانه‌ها ذهنش را فعال كند و استنباط‌هاي خودش را از نماد ارائه شده نشان دهد.

اين بازيگر تاكيد كرد: در نمايش در اغلب نشانه‌ها به جنبه مذهبي بودن آنها تاكيد مي‌شود و توجه به استعاره‌ها در جامعه‌اي كه باورهاي غيرزميني دارد بيشتر است. من هم به عنوان بازيگر بايد براي كارم به نشانه‌ها تاكيد زيادي داشته باشم.

ادامه دارد...
 جمعه 10 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن