واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اعتراض صربستان به وجود پرچم كوزوو در نشست پارلمان اروپا در بروكسل
به گزارش ايرانا به نقل از رسانههاي الكترونيكي امروز صربستان، برغم اعتراض صربستان، پرچم كوزوو در روز دوم نشست پارلمان اروپا در بروكسل، همچنان در اين سالن به چشم ميخورد.
اين اولين بار است كه پرچم كوزووي مستقل در محل يك نهاد از اتحاديه اروپا در بروكسل نصب شده است. تاكنون نمايندگان كوزوو زير پرچم هيات غير نظامي سازمان ملل در نهادهاي مختلف بينالمللي و اروپايي شركت ميكردند.
استقلال كوزوو استان جنوبي صربستان، در ۲۸بهمن ماه سال گذشته از سوي آلبانيايي تباران اين استان اعلام شد. گرچه حكومت صربستان رسما استقلال كوزوو را به رسميت نميشناسد و مجلس اين جمهوري سند استقلال كوزوو را باطل اعلام كرده است، ولي تاكنون ۴۱كشور، استقلال استان جنوبي صربستان را به رسميت شناخته اند.
بر اساس اين گزارش ، دوريس پاك رييس بخش كشورهاي جنوب شرق اروپا در پارلمان اروپا با اشاره به نامه اعتراض آميز وزير امور خارجه صربستان در اين زمينه گفت: نماينده هر كشوري ميتواند نسبت به هر اقدامي اعتراض كند، ولي ما هم اين حق را داريم كه به اعتراضها پاسخ بدهيم .
پاك افزود: وظيفه پارلمان اروپا رسيدگي به وضعيت سياسي كوزوو و استقلال آن نيست، ولي اكثريت اعضاي پارلمان اروپا طرح مارتي آهتيساري را كه قانون اساسي كوزوو بر اساس آن تدوين شده، مورد تاييد قرار دادهاند و به همين دليل در اين نشست پرچم كوزوو برافراشته شده است.
آهتيساري در اوايل سال ۲۰۰۷ميلادي طرحي را مبتني بر استقلال كوزوو ، تحت نظارت جامعه بينالمللي ، براي خاتمه دادن به مساله اين منطقه پيشنهاد كرد كه از يك سو با حمايت آمريكا و برخي از كشورهاي اتحاديه اروپا روبرو شد و از سوي ديگر صربستان و روسيه با آن مخالفت كردند.
بر پايه همين طرح بود كه حكومت پريشتينا استقلال يك جانبه كوزوو را در ۲۸بهمن ماه سال گذشته اعلام كرد و قانون اساسي كوزوو نيز بر اساس اين طرح تدوين شد.
ووك يرميچ وزير امور خارجه صربستان به تلويزيون دولتي اين كشور گفت كه وزارت خارجه جمهوري صربستان پيام اعتراض آميزي در اين مورد به پارلمان اروپا فرستاده است، زيرا هيات مجلس كوزوو در اين نهاد اروپايي با پرچم كوزووي مستقل شركت كرده است.
وي افزود كه كوزوو كشوري مستقل نيست و بر اساس عرف بينالملل نمايندگان كوزوو نميتوانند در مجامع بينالمللي با پرچم خود حضور داشته باشند.
مسوول سياست خارجي صربستان همچنين تاكيد كرد كه وي در اين رابطه علاوه بر ارسال نامه اعتراض آميز به پارلمان اروپا، با نمايندگان اين پارلمان از كشورهاي يونان ، قبرس ، اسلواكي ، اسپانيا و روماني كه مواضع مشابه با صربستان در قبال مساله كوزوو دارند، گفت و گو و تبادل نظر كرده است.
يرميچ همچنين استدلال كرد كه هرچند برخي از اعضاي اتحاديه اروپا استقلال كوزوو را پذيرفته اند، اما اتحاديه اروپا به عنوان يك نهاد بزرگ اروپايي دراين زمينه موضعي اتخاذ نكرده و از اين رو هيچ نهاد رسمي از اتحاديه اروپا نميبايستي پرچم كوزوو را به عنوان كشوري مستقل قبول كند.
تشكيلات پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه، شهر بروكسل و نيز لوگزامبورگ قرار دارد.
جلسات عمومي يا مجمع عمومي پارلمان اروپا معمولا در استراسبورگ و برخي مواقع در بروكسل برگزار ميشود.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]