واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قطعي هاي مكرر برق مردم را مستأصل كرده است
عصر ايران - پيش از اينكه بحران قطعي مكرر برق گريبان مردم را بگيرد وزير نيرو ، به گونه ايي ديگر سخن گفت امروز طور ديگر!
، پرويز فتاح سال گذشته در سفر به اروميه گفته بود: اراده دولت براي توسعه صادرات انرژي برق به كشور هاي همسايه جدي است چرا كه نسبت به صادرات نفت و گاز ، ارزش افزود بالاتري دارد.
او همچنين از تفاهم نامه جديد ايران و تركيه خبر داده و گفته بود: مطابق اين تفاهم نامه ، حدود شش هزار مگاوات برق به اين كشور از طريق استان آذربايجان غربي "صادر" مي شود كه در سال اول تركيه خواهان هزار مگاوات برق است .
اما امروز كه سوء مديريت انرژي در كشور ، قطعي هاي روزانه برق را باعث و صداي اعتراض مردم را بلند كرده است ، وزير نيرو ، كه تا ديروز از صادرات برق و ارزش افزوده آن و عزم دولت از اين عرصه سخن مي گفت ، با فراموش كردن همه گفته هاي خويش چنين گفت كه ايران اصلاً صادرات يكسويه برق ندارد و درست به همان ميزان صادرات ، واردات برق داريم و تراز صادرات برق و واردات در حد صفر است و ... .
او كه قبلاً از ارزش افزوده بالاي برق و سودي كه از اين رهگذر نصيب كشور مي شود سخن گفته بود ، اكنون مي گويد :با كشور هايي كه با آنها برق را رد و بدل ميكنيم ,هيچ تبادل پولي نداريم .
فتاح كه سال گذشته تفاهم نامه همكاري بين ايران و تركيه براي "صدور" برق را به عنوان دستاورد وزارت نيرو به رخ رسانه ها كشيده بود، اينك ، آن سخن را نيز فراموش كرده و مدعي است : ما به تركيه صادرات نداريم ، فقط برق تركمنستان را به تركيه "ترانزيت" مي كنيم!
مقايسه سخنان اخير وزير نيرو كه واحد مركزي خبر آن را گزارش كرده ، با ادعاهاي سال گذشته وي كه در روزنامه رسالت چاپ شده است، نشان ميدهد عدم احترام به شعور مردم ،در قاموس برخي مسوولان ، جايگاه ويژه اي دارد!
فتاح، تا ديروز دم از صادرات برق و موفقيت هاي وزارتخانه اش در اين باب و اين كه چه سودي نصيب كشور مي شود مي زند ولي امروز كه مردم به استناد همان حرفها مي گويند "وقتي خودمان نياز داريم ، صادرات چرا؟!" به راحتي پاسخ مي دهد كه ما صادرات نداريم ! همه چيز در حد صفر است و پولي هم ردو بدل نمي شود؟
به راستي چگونه است وقتي سخن از فعاليت هاي يك وزارتخانه مي شود ، وزير در تبيين شاهكارهاي وزارتخانه اش دم از صادرات مي زند و با افتخار از تفاهم نامه صدور برق به تركيه سخن مي گويد ولي وقتي بحران برق فراگير مي شود ، آن همه ادعاهاي صادراتي را "صفر" مي نامد و حتي "صادرات" برق به تركيه را نيز به " ترانزيت" تقليل مي دهد؟! صادرات كجا و ترانزيت كجا؟!
اين تناقضات يعني چه آقاي فتاح؟!
اگر نمي دانيد، بدانيد كه در عصر رسانه ، حتي اگر حافظه ها را هم ناديده بگيريم ، چيزي به نام "آرشيو" وجود دارد كه مي تواند به راحتي چند كليك ، تناقضات گفتاري را آشكار كند و نقاب از چهره مسوولاني بردارد كه با مردم روراست نيستند.
اما گذشته از اظهارات متناقض وزير درباره صادرات برق ، توجيهات جديد او در باب قطعي هاي مكرر برق نيز بسيار نا اميد كننده است و در واقع اعترافي به بي تدبيري وزارت نيروست .
به خبر زير كه واحد مركزي خبر ، امروزآن را منتشر كرده است دقت كنيد:
" وزير نيرو گفت: به مردم كشورمان اطمينان مي دهيم كه تمام صنعت برق امسال براي جلوگيري از كمبود برق و خاموشي ها بسيج شده است.
پرويز فتاح كه پس از جلسه هيئت دولت با خبرنگاران سخن مي گفت، افزود: وزارت نيرو سرگرم عقد قراردادهايي با بخش خصوصي است تا از ابزارها و توانايي هاي اين بخش براي افزايش توليد برق استفاده كند.
وي همچنين گفت: در حال حاضر در صنعت برق هيچ ظرفيت معطلي نداريم و روند افزايش توليد همچنان ادامه دارد."
جالب است ! وزير نيرو ، درست در ميانه بحران برق و قطعي هاي مكرر ، مژده مي دهد كه سرگرم عقد قراردادهايي با بخش خصوصي است تا از ابزارها و توانايي هاي اين بخش براي افزايش توليد برق استفاده كند.
اين سخن نشان مي دهد كه "آينده نگري" عنصر مفقود شده وزارت نيروست وگرنه ، به جاي امروز كه مردم با قطعي هاي مكرر برق مواجه و در عذاب اند، مي بايست از مدت ها قبل ، به فكر افزايش توليد مي افتادند و قراردادهاي ادعايي خود با بخش خصوصي را منعقد مي كردند نه اينكه حالا كه قطعي برق داد مردم را در آورده است ، به يادشان بيفتد كه بايد توليد را افزايش دهند!
وزير نيرو همچنين ادعا مي كند:"در صنعت برق هيچ ظرفيت معطلي نداريم " و در همين حال مي گويد: "روند افزايش توليد همچنان ادامه دارد." و "وزارت نيرو سرگرم عقد قراردادهايي با بخش خصوصي است تا از ابزارها و توانايي هاي اين بخش براي افزايش توليد برق استفاده كند" ؛ آيا اين دو جمله اخير ناقض ادعاي اوليه وزير نيست و نشان نمي دهد كه برخلاف ادعاي وي كه "در صنعت برق هيچ ظرفيت معطلي نداريم" ، كلي ظرفيت خالي در اين بخش داريم كه روند توليد - به قول وزير- رو به افزايش است و تازه ، بخش خصوصي هم مي تواند به اين پروسه كمك كند؟!
اين تناقضات و سوء تدبيرها ، حاكي از آن است كه ريشه اصلي قطعي هاي مكرر برق ، نه خشكسالي است و نه توطئه آمريكا و استكبار جهاني، بلكه وقتي "آينده نگري" جاي خود را به تكرار ماجراي "نوشدارو بعد از مرگ سهراب" بدهد و روزمرگي ها بر مجموعه اي حاكم شود ، وضعيت همين مي شود كه هست و اگر غير از اين بود ، جاي تعجب داشت .
منبع خبر :
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]