واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس انجمن آسم وآلرژي:كودكان ونوجوانان قربانياناصلي بيماري آسمهستند
رييس انجمن آسم و آلرژي ايران گفت: كودكان و نوجوانان قربانيان اصلي بيماري آسم هستند.
دكتر "مصطفي معين" روز پنجشنبه در سمينار دو روزه كشوري آسم، آلرژي و ايمنولوژي كه در دانشگاهعلوم پزشكي قزوين برگزارشد،افزود: زندگي با افراد سيگاري و در معرض دود سيگار بودن ريسك ابتلا بهبيماري آسم را افزايش ميدهد.
وي اظهارداشت: واردات سيگار چه توجيه اقتصادي وبهداشتي براي جامعه دارد جز اينكه باعث نابودي جوانان و تحميل بار هزينههاي ناشي از عوارض مصرف سيگار به جامعه ميشود.
اين مسوول افزود: چالشهاي كنترل آسم همچنان مطرح است اما نكته مثبت در اين بين قابل كنترل بودن اين بيماري است كه البته بستگي بهشناخت صحيح از بيماري دارد.
وي از آسم بهعنوان معضل بهداشتي در سطح جهان نام برد و گفت: اين بيماري طي سه دهه گذشته رو به افزايش بوده و همچنان نيز ادامه دارد.
دكتر معين بااشاره به اينكه آسم بيمارياست كه در كشورهاي صنعتي و توسعه يافتهاز شيوع بيشتري برخوردار است، گفت: البته اين وضعيت در كشورهاي جهان سوم و بخصوص در شهرهاي پرترافيك و حاشيه شهرها كه از سطح فرهنگي پاييني برخوردارند، شايعتر است.
رييس انجمن آسم و آلرژي ايران، بر دخيل بودن عوامل بهداشتي و محيطي در بروز بيماري آسم تاكيد و خاطرنشان كرد: شيوع علائم آسم در كشورهاي مختلف متغير بطوري كه ميانگين آن در ايران ۱۰درصد است.
وي آسم شغلي را از شايعترين بيماريهاي شغلي تنفسي دانست و افزود: اين بيماري در كشورهاي صنعتي و توسعهيافته در حال پيشرفت و هماكنون بيشاز ۳۰۰ عامل شغلي مختلف شيميايي و طبيعي وجود دارد كه سبب آسيبهاي شغلي شدهاست.
دكترمعين بااشاره به اين كه آسم شغلي در ايران مورد غفلت واقع شده است، گفت: با توجه به افزايش شيوع اين بيماري و خسارتهاي اقتصادي ناشي ازآن جا دارد كه مسوولان بهداشتي براي اين مشكل چارهانديشي كنند.
دبير علمي سمينار كشوري آسم، آلرژي و ايمنولوژي نيز هدف ازبرگزاري اين سمينار را بحث، تبادل نظر و همانديشي استادان و محققان داخلي و مبادله تجارب باليني و تكنيكهاي علمي و عملي در زمينه آزمايشگاهي برشمرد.
دكتر "محمدعلي زحل" سياستها و راهبردهاي كنترل آسم در امور پيشگيري، تشخيص و درمان و همچنين كمك به پيشرفتها و نوآوريهاي علمي در جهت تشخيص به موقع بيماريها را از ديگر اهداف اين سمينار دانست.
وي بااشاره بهاهميت آموزش در پيشگيري از ابتلا بهبيماري آسم اظهار داشت:
براي همين منظور دركنار اين سمينار تخصصي يك همايش ويژه خانواده در زمينه علايم و راههاي پيشگيري از بيماري آسمروز جمعه درسالن تربيت بدني دانشگاه علوم پزشكي قزوين برگزار خواهد شد.
هماكنون ۳۰۰ميليون نفر در دنيا مبتلا بهآسم مبتلا هستند و سالانه بين ۱۰۰ تا ۱۵۰هزار مرگ در دنيا بر اثر اين بيماري در دنيا گزارش ميشود. ك/۲ ۶۱۶/۷۳۹۴/۵۰۶
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]