واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: رييس كميسيون اصل 90 مجلس ششم: نه كار خام انجام داديم و نه تبعيض روا داشتيم
تنها اختياري كه به كميسيون اصل 90 داده نشده، اختيار صدور نظر قضايي است و بر اين اساس، كميسيون بايد نظر خود و نتيجه رسيدگيهايش را به دادگاه صالحه احاله كرده و دادگاه بدون نوبت، به موضوع رسيدگي كند.
آفتاب: حسين انصاريراد، رييس كميسيون اصل 90 مجلس ششم شوراي اسلامي با اشاره به وظايف كميسيون اصل 90 تاكيد كرد: «اصل 90 قانون اساسي كه بر اساس آن كميسيوني در مجلس تشكيل شده، پارلمان را موظف ميكند به شكاياتي كه از عملكرد و نحوه كار قواي سه وارد ميشود، رسيدگي كرده و به شاكي پاسخ كامل دهد».
وي در گفتوگو با خبرنگار سياسي آفتاب افزود: «طبق اين اصل، مجلس بايد در مواردي كه شكايت به قوه مجريه و قضاييه مربوط است، رسيدگي كامل كرده و پاسخ كافي از آنها بخواهد و پس از آن نيز، در مدت مناسب نتيجه رسيدگي را اعلام كند».
انصاريراد در ادامه اظهار داشت: «كميسيون اصل 90 بايد در مواردي كه موضوع به عموم مردم مربوط ميشود، نتايج رسيدگيهاي خود را به اطلاع عامه مردم برساند».
رييس كميسيون اصل 90 مجلس ششم همچنين با اشاره به اينكه "قوانين مصوب مربوط به كيفيت و چگونگي انجام كار كميسيون اصل 90، اختيارات بسياري را به اين كميسيون داده است"، افزود: «كميسيون اصل 90 ميتواند به جهت رسيدگي به شكايات واصله، از مسئولين توضيح خواسته و از آنها دعوت كند كه براي پاسخ به سوالات نمايندگان در كميسيون حاضر شوند. بر اين اساس، طبق قانون اگر مسئول احضار شده به كميسيون، از اجابت اين دعوت امتناع كند، مجرم شناخته شده و مجازات ميشود».
وي همچنين اظهار داشت: «كميسيون اصل 90 مجلس حق دارد، بازرساني را به دستگاه متشاكي بفرستد و جهت تكميل اطلاعات خود و مستندسازي موضوع شكايت از قوا بازرسي كند».
انصاريراد افزود: «تنها اختياري كه به كميسيون اصل 90 داده نشده، اختيار صدور نظر قضايي است و بر اين اساس، كميسيون بايد نظر خود و نتيجه رسيدگيهايش را به دادگاه صالحه احاله كرده و دادگاه بدون نوبت، به موضوع رسيدگي كند».
وي در ادامه اين گفتوگو با اشاره به نوع عملكرد كميسيون اصل 90 مجلس ششم و ويژگيهاي برجسته آن گفت: «تا پيش از شكلگيري مجلس ششم و در دورههاي قبلي مجلس، اكثر رسيدگيها در كميسيون اصل 90، در چارچوب كميسيون و تقريبا بر اساس تشخيص نمايندگان عضو كميسيون انجام ميگرفت و در مواردي هم بر اساس كدخدامنشي و ريشسفيدي پروندهها رسيدگي شده و خاتمه مييافت».
انصاريراد با اشاره به اينكه در مجلس پنجم نيز عضو كميسيون اصل 90 بوده است، گفت: «البته در دورههاي قبل از مجلس ششم، گاهي هم نمايندگان عضو كميسيون، با دقت و مراقبت خاصي پرونده را بررسي كرده و به آن رسيدگي ميكردند، اما روال غالب در آنها رسيدگي در چارچوب خود كميسيون بود».
رييس كميسيون اصل 90 مجلس ششم، افزود: «آنچه در دوره ششم وجه تمايز با مجالس گذشته بود، اين بود كه كميسيون اصل 90 در همان ابتداي شكلگيري مجلس ششم، احساس كرد كه به نيروهاي كارشناس و حقوقدان نياز دارد و در همان آغاز راه از حقوقدانان و وكلاي دادگستري دعوت كرد كه با مجلس در اين زمينه همكاري كنند».
وي افزود: «پروندههايي كه در كميسيون اصل 90 مجلس ششم بررسي شدند، به طور كامل بر اساس كارشناسي حقوقي و با استفاده از كارشناسان حرفهاي مورد رسيدگي قرار گرفتند و هيچ پروندهاي بدون رسيدگي كارشناسي و حقوقي به سرانجام نرسيد، حال آنكه چنين دقتي در گذشته سابقه نداشته است».
انصاريراد در ادامه اظهار داشت: «ويژگي مهم و منحصربه فرد كميسيون اصل 90 مجلس ششم آن بود كه تمام گفتوگوها و مذاكرات كميسيون چه در جلسات رسمي و چه در جلسات خارج از رسميت كميسيون كه ارزش حقوقي و سياسي و قانوني داشتهاند، ضبط شده و بخشي از جلسات نيز كه از اهميت بالاتري برخوردار بودند و به پرونده حساسي مربوط بودند، گفتوگوهايشان تايپ و مكتوب شده است».
وي تاكيد كرد كه "كار كميسيون اصل 90 مجلس ششم با نهايت شفافيت و روشني انجام شد" و افزود: «كميسيون اصل 90 مجلس ششم، هيچ پرونده محرمانهاي نداشت و همه اقدامات به صورت علني و شفاف صورت ميگرفت. حال آنكه تا قبل از مجلس ششم، بخشي از پروندهها محرمانه تلقي شده و محرمانه به آنها رسيدگي ميشد و نتايج آن نيز در معرض افكارعمومي قرار نميگرفت».
انصاريراد با اشاره به اينكه "بخش عمدهاي از شكايات واصله به كميسيون اصل 90 مجلس ششم كه جنبه علني در رسانهها يافت و اذهان عمومي را به خود جلب كرد، شكايات فعالان سياسي و مطبوعاتي و حتي فعالان اقتصادي از قوه قضاييه بود"، افزود: «در مسير رسيدگي به اين پروندهها و شكايات، چالشهاي بسياري بين كميسيون اصل 90 مجلس ششم و قوه قضاييه به وجود آمد و قوه قضاييه از نوع رسيدگي كميسيون به مسايل ناراضي بود و گهگاه منجر به مكاتبات حقوقي و قانوني در اين زمينه شد».
وي درباره حجم شكاياتي كه از دولت اصلاحات به مجلس اصلاحات وارد شده بود، گفت: «شكاياتي هم در آن دوره از دولت آقاي خاتمي به مجلس و كميسيون اصل 90 ميآمد و يكي از شكايات بسيار مهم و پر سروصدا، شكايتي بود كه سردار نظري از آقاي خاتمي داشت. ايشان مدعي بود كه رييسجمهور
” نديدم كسي بتواند بگويد، كميسيون اصل 90 مجلس ششم به خاطر دولت اصلاحات و شخص آقاي خاتمي، از رسيدگي عادلانه به شكايات واصله از دولت ايشان انصراف داده باشد،... “
نسبت به وي اجحاف كرده است، بر اين اساس كميسيون اصل 90 مجلس ششم، به طور كاملا مفصل موضوع را رسيدگي كرد و ساعات بسياري براي آن وقت گذاشت».
انصاريراد اضافه كرد: «در مسير رسيدگي به شكايت سردار نظري از آقاي خاتمي، از شاكي و معاونان رييسجمهور وقت در جلسه رسمي دعوت كرديم و سردار نظري مطالب و مستندات خود را به صورت مفصل بيان كرد، معاونان رييسجمهور نيز مطالب خود را عنوان كردند كه البته به دليل آنكه آقاي نظري موضوع شكايت را ادامه ندادند و دعوتهاي بعدي ما را براي حضور در كميسيون اجابت نكردند، رسيدگيها به سرانجام نرسيد».
وي افزود: «نديدم كسي بتواند بگويد، كميسيون اصل 90 مجلس ششم به خاطر دولت اصلاحات و شخص آقاي خاتمي، از رسيدگي عادلانه به شكايات واصله از دولت ايشان انصراف داده باشد، اين در حالي بود كه اعضاي كميسيون و شخص بنده به آقاي خاتمي ارادت داشتيم همچنان كه امروز هم به ايشان ارادتمنديم».
انصاريراد درباره شكاياتي كه از هيات رييسه مجلس ششم به كميسيون اصل 90 اين مجلس ارسال ميشد، گفت: «در اينگونه شكايات نيز مواردي بود كه عضو هيات رييسه مجلس متخلف شناخته شد».
رييس كميسيون اصل 90 مجلس ششم افزود: «موردي بود كه شخصي كه از نظر سياسي معتبر هم نبود، از يكي از بزرگان اصلاحطلب عضو هيات رييسه مجلس ششم شكايت كرد و كميسيون اصل 90 حق را به شاكي داد و عضو هيات رييسه مجلس اصلاحات را متخطي اعلام كرد، البته اين خطا در نوع اداره مجلس بود».
وي تاكيد كرد: «تمام پروندههاي كميسيون اصل 90 مجلس ششم، علني و شفاف رسيدگي شد و مكتوبات همه اقدامات ما در اين زمينه هم محفوظ مانده است».
انصاريراد خاطرنشان كرد: «كميسيون اصل 90 مجلس ششم، نه كار خام انجام داد و نه تبعيض روا داشت، ضمن اينكه قانون را نيز اجرا ميكرد و همه مسئوليتهاي ناشي از اجراي قانون را ميپذيرفت».
وي ادامه داد: «يكي از پروندههاي بسيار مهم كه در كميسيون اصل 90 مجلس ششم به آن رسيدگي شد و در رسانهها نيز بازتاب گستردهاي داشت، شكايت شركت ايران مارين سرويس از دولت اصلاحات بود كه از دوره پنجم مجلس باقي مانده بود و مجلس ششم به طور كامل به آن رسيدگي كرد و بدون هيچ توجهي به علاقه خود به دولت آقاي خاتمي و شخص ايشان، در رسيدگي به پرونده، هيچ كوتاهي به خرج نداد و اين پرونده مفصل را از آغازين روزهاي شروع به كار مجلس ششم تا روزهاي پاياني پيگيري كرد و به نتيجه رساند».
انصاريراد تصريح كرد: «آنچه براي كميسيون اصل 90 مجلس ششم بسيار مهم و حساس بود و هرگز از آن عدول نكرد و آن را با سرنوشت انقلاب و اعتبار جمهوري اسلامي مربوط ميدانست، عمل به قانون و دفاع از حقوق ملت و شهروندان بود».
وي در پايان تاكيد كرد: «اعتقاد من اين است كه كميسيون اصل 90 مجلس ششم در ايفاي نقش خود در دفاع از شهروندان به طور عام و اعتبار بخشيدن به نظام جمهوري اسلامي تاثير قابل توجهي داشت».
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]