واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مسوول كشوري:كرسي هاي نظريه پردازي به وحدت حوزه ودانشگاه كمك مي كند
داخلي. اجتماعي. كرسي هيا نظريه پردازي.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: "هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي" نقش مهمي در تقريب و وحدت ميان حوزه و دانشگاه ايفا خواهد كرد.
به گزارش روز پنج شنبه ايرنا، حجتالاسلام علي اكبر رشاد شب گذشته در يك مصاحبه مطبوعاتي خاطرنشان كرد: وحدت حقيقي ميان حوزه و دانشگاه زماني اتفاق ميافتد كه هر دو نهاد در يك فضاي فكري سالم تنفس كنند و كرسي هاي نظريه پردازي نيز اين هدف را دنبال خواهد كرد.
وي افزود: نخبگان در حوزه و دانشگاه بايد به هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي و توليد علم و ايده هاي نو و جلوگيري از نفوذ علوم وانديشه- هاي سكولار كمك كنند.
رشاد همچنين گفت: تاكنون ۱۱كرسي نظريه پردازي توسط "هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي" با حضور محققان و نخبگان حوزه و دانشگاه در سطح ملي برگزار شده است.
وي خاطرنشان كرد: در سال آينده ۱۰۰كرسي نظريه پردازي در دانشگاهها و حوزه هاي علميه برگزار خواهد شد.
وي تصريح كرد: هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي بر سه محور فرهنگ سازي و روشمند كردن نظريه و موضوعات علمي، مبادرت به كرسي هاي الگو و برتر و نهادينه سازي حركتها و جنبش هاي علمي فعاليت ميكند.
رشاد همچنين با اشاره به روش برگزاري كرسيها گفت: محققي كه نظريه، نو، يافته ابداعي و نقد جديدي داشته باشد و يا براي مناظره با رقيب علمي خود اعلام آمادگي نمايد پيشنهاد خود را به دبيرخانه اين هيات ارايه خواهد داد.
وي اظهار داشت: هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي بعداز بررسي سابقه نظريه و تاييد آن، نظريه وي را به هيات داوران كرسيها پيشنهاد و اگر نظريه وي مورد تاييد داوران قرار گرفت جلسه پيش از كرسي با حضور ناقدان، انديشمندان و داوران دوباره برگزار و اگر قابليت لازم را داشته باشد نظريه وي به عنوان كرسي نظريه پردازي در مراكز علمي برگزار خواهد شد.
رشاد خاطرنشان كرد: محقق همچنين ميتواند به صورت كتبي از ابتكارات خود در نزد هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي و هيات داوران دفاع نمايد.
وي ادامه داد: اگر كرسي نظريه پردازي محقق موفق برگزار شود با تشريفات رسمي براي وي سند صادر خواهد شد وامتيازات مادي و معنوي به آن اعطا خواهد شد.
رشاد همچنين ارتباط با دانشگاهها و مراكز علمي تاثيرگذار، همراهي و ارتباط با حوزه هاي علميه سراسر كشور، برگزاري گفت و گوهاي انتقادي علمي، برگزاري همايش هاي ملي وبينالمللي ، برگزاري سمينارهاي علمي در دانشگاهها ، تاسيس خانه ملي و گفت و گوي آزاد را از مهمترين برنامه هاي هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي ذكر كرد.
وي گفت: در طرح گفت و گوي انتقادي علمي، يك متفكر ايراني با متفكر خارجي كه صاحب ايده و فكر نو ميباشند به گفت و گو و مناظره ميپردازند.
رشاد ادامه داد: در طرح خانه ملي گفت و گوي آزاد، نيز هر محقق و يا فردي كه نظريه خاصي هرچند نظريه انتقادي و خلاف مشهور داشته باشد، مي تواند آن را در محيط امن علمي مطرح تا مورد نقد و بررسي قرار گيرد.
وي ادامه داد: اين افراد به جاي اينكه درمطبوعات و مقالات براي جوانان آشوب ذهني ايجاد نمايند در اين مكان نظريات خود را بيان و در محيطي آرام نيز نقد خواهند شد.
رشاد گفت: هيات علمي حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي در آينده نزديك به عنوان يك مرجع ملي و فراملي در فرآيند توسعه علمي كشور خصوصا درقلمرو علوم انساني و بومي نقش مهمي را ايفا ميكند.
وي با اشاره به اينكه همراهي حوزه هاي علميه از كرسي هاي نظريه پردازي رضايت بخش است، گفت: نسل سوم حوزه علميه پويا، بالنده و نوآور هستند و و استعدادهاي زيادي براي توليد علم در مراكز حوزوي وجود دارد. ك/۲ ۵۴۸/۵۵۰/۷۴۰۱
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]