واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون رييس جمهوري: توجه به دوره زنديه مرتبط با هويت ماست
داخلي. فرهنگي. همايش ها. كنگره زنديه
معاون رييس جمهوري و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: دوره زنديه بخشي از تاريخ ملي ايران است و توجه به آن با توجه به مسايل هويتي براي ما حائز اهميت است.
علي اكبر اشعري چهارشنبه شب در آيين گشايش كنگره بزرگ زنديه در شيراز افزود:دراين شرايط پرداختن به تاريخ ايران و تاثيرات اين كشور در تمدن جهاني بسيار ضروري است.
وي اظهار داشت: تاريخ جهان ريشه در شرق دارد اما غربيها در تلاش هستند تا مبداءتاريخ را از نيمكره شرقي جدا كنند.
اين مقام مسوول بيان كرد: توجه به گذشته پرافتخار ايران زماني تاثير بيشتري خواهد داشت كه مستند به اسناد علمي و معتبر باشد.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با اشاره به ضرورت پرداختن به دورانهاي مهم تاريخ ايران گفت:توجه به دوران زنديه به عنوان فصلي از از تاريخ كشور در شرايطي كه با بحث جديدي به عنوان هويت مواجه هستيم بسيار ضروري به نظر ميرسد.
اشعري افزود:بيش از ۹۰درصد دست نوشتههاي تاريخي متعلق به حوزه ايران و اسلام و بيش از ۵۰درصد آنها متعلق به حوزه ايران هستند.
اين مقام مسوول گفت:بسياري ازاين مدارك و اسناد تاريخي هماكنون در كتابخانههاي بزرگ دنيا نگهداري ميشوند.
وي ادامه داد:بااين حال هنوز هم بسياري از اين آثار دردست مردم ميباشد كه بعضا در شرايط بسيار نامناسبي نگهداري ميشوند و به همين لحاظ در حال نابودي هستند.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران اظهارداشت:بااعلام قبلي اين سازمان مبني بر جمع آوري اسناد وكتب تاريخي فقط در طول يكسال گذشته موفق به بدست آوردن سه اثر مهم تاريخي شامل دست نوشتههاي سيد محمد كاظم يزدي كه برحاشيه نظام نامه مشروطيت نوشتهاند و مجموعه دست نوشتههاي شهيد مدرس در زندان خواف و همچنين قرآني دست نويس متعلق به ابتداي دوران قاجار شدهايم.
معاون رييس جمهوري گفت:اين قرآن اوج هنرخوشنويسي و نگارگري ايراني و اسلامي است كه هم اكنون با ساير اسناد به دست آمده نه فقط به عنوان يك سند بلكه به عنوان يك منبع براي محققين مورد استفاده قرار ميگيرد.
استاندار فارس نيز در اين آيين گفت:ما شيراز را به عنوان پايتخت زنديه در ايران ميشناسيم.
سيد محمدرضارضازاده افزود:در دوران تاريخي زنديه كريمخان زند مجموعههاي باارزشي را به خصوص در زمينه معماري اصيل ايراني در شيراز و ساير شهرهاي ايران از خود به جا گذاشته است.
وي اظهار داشت:اين آثار در شيراز عبارتند از ارگ كريم خاني،مسجد وكيل، حمام وكيل ،بازار وكيل ،باغ جهان نما،آرامگاههاي سعدي و حافظ و بعضي آثار ديگر است.
رييس بنياد فارس شناسي و دبير كنگره بزرگ زنديه هم گفت:با تاسيس مركز زنديه شناسي در محل ارگ كريم خان زند و با مسووليت يكي از استادان دانشگاهي محققان و دانشجويان ميتوانند با ابعاد مهم تاريخي اين دوران آشنا شوند.
دكتر سعيد زاهد افزود:بيش از يكصد مقاله به دبيرخانه كنگره بزرگ زنديه ارسال شدهكه بيش از ۴۰تا ۵۰مقاله در مدت برگزاري كنگره ارائه ميشود.
كنگرهزنديه ازهشتم لغايت ۱۰خردادماه دردانشگاه شيراز برپاست.ك/۲ ۶۷۵/۶۷۷/۷۳۷۹
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]