تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سزاوار است كه عاقل ، از مستى ثروت، قدرت ، دانش ، ستايش و مستى جوانى بپرهيزد، چرا ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860853738




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش تامل‌برانگيز «ايسنا» از قاچاق گندم به عراق و افغانستانقيمت تضميني، بدتر از خشكسالي


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارش تامل‌برانگيز «ايسنا» از قاچاق گندم به عراق و افغانستانقيمت تضميني، بدتر از خشكسالي
اگر چه با بروز خشكسالي شديد در سال زراعي جاري، پيش‌بيني مي‌شود حجم توليدات گندم در كشور به خصوص استان فارس به عنوان قطب كشاورزي ايران كاهش يابد، قاچاق اين محصول استراتژيك به كشورهاي عراق و افغانستان آغاز شده است!


به گزارش «ايسنا» همه ساله برداشت گندم از نيمه دوم ارديبهشت ماه و از شهرهاي جنوبي استان فارس كه عمدتا اراضي ديم هستند، شروع مي‌شود، اما تاكنون جهاد كشاورزي و ديگر دستگاه‌هاي مسوول از ميزان برداشت گندم در مزارع جنوب استان اطلاعاتي منتشر نكرده‌اند، با اين حال گزارش‌ها حاكي از تلاش اتباع كشورهاي عراق و افغانستان براي خريد و خروج قاچاق اين محصول به كشورهاي خود است.
يك كشاورز منطقه فيروزآباد فارس گفت: يك تبعه كشور افغانستان محصول گندم امسال را به ازاي هر كيلو 350 تومان پيش خريد كرده است.
رضا بخشي پور گفت: حدود 20 روز ديگر محصول را درو مي‌كنم، اما اين تبعه افغاني هزينه‌هاي كمباين براي درو گندم و هزينه‌هاي حمل آن به خارج از زمين را نيز پذيرفته است.
اين گندم كار فارس يادآور شد: ما فقط قرار است قسمتي از زمين و برق را براي بوجاري و بسته بندي گندم در اختيار آنها بگذاريم. حتي هزينه‌هاي كارگري را هم قبول كرده‌اند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين اقدام خود را مخالف منافع ملي نمي‌داند، گفت: امسال دولت تغيير چنداني در قيمت‌ گندم نداد. قرار بود هر كيلوگندم را 290 تومان از ما خريداري كند، در حالي‌كه من گندم را كيلويي 350 تومان بدون هر گونه هزينه درو و حمل و نقل و كارگر به افغاني‌ها فروختم. اين خودش درآمد براي كشور است!
بخشي‌پور افزود: حدود 12‌ميليون تومان به بانك بدهكار هستم و هر روز بانك فشار وارد مي‌كند كه پول را برگردانم. از بخشش جرائم تسهيلات هم چيزي اعمال نشد، ضمن اينكه نرخ تورم هم به شدت بالا رفته و هزينه‌ها پاسخگوي توليد نيست.
وي گفت: در تابستان هم آب نداريم كه بتوانم محصولي بكارم و ما را مجبور كرده‌اند كه در تابستان چيزي نكاريم.
سيد رضا زارع، كشاورز منطقه مرودشت، هم از پيش فروش محصولات خود به اتباع عراقي و افغاني خبر داد و گفت: نيمي از محصول امسال را به يك تبعه افغاني به قيمت هر كيلو 370 تومان فروختم و قرار بود مابقي را به دولت تحويل دهم.
وي گفت: تبعه ديگري از كشور عراق هم مابقي محصول را به قيمت400 تومان براي هر كيلو خريداري كرد كه من هم فروختم.
زارع گفت: قيمت 290 تومان دولت در برابر افزايش هزينه‌هاي توليد مثل كارگر، بذر، كود و سم و هزينه‌هاي حمل‌ونقل و برداشت منطقي نيست.
وي ادامه داد: سال گذشته دولت قيمت‌ها را تغييري نداد، در حالي كه طبق مصوبه مجلس شوراي اسلامي، نرخ خريد تضميني بايستي مطابق تورم افزايش يابد.
اين كشاورز منطقه مرودشت خاطرنشان كرد: امسال هم گفته‌اند كه نرخ خريد تضميني 290 تومان است؛ ولي هيچ كس به صورت قاطع اين را تاييد نكرده است.
زارع اين اقدام خود را در راستاي اهداف ملي دانست وگفت: اولا دولت توجهي به توليد در كشاورزي نمي‌كند در حالي‌كه در همه جاي دنيا بيشترين حمايت‌ها و يارانه‌ها در بخش كشاورزي پرداخت مي‌شود. ديگر اينكه فروش 290 توماني مطابق منافع ملي نيست چون با اين وضع قادر به تامين هزينه‌هاي توليد نيستيم و بايد اعلام ورشكستگي كنيم.
غضنفر روستا در منطقه پاسارگاد هم گفت: در منطقه ما هم اتباع افغاني و عراقي هر كيلو گندم را تا 400تومان از كشاورزان خريداري كرده‌اند.
وي با رد فروش گندم به اتباع خارجي گفت: من حتي يك دانه از گندم خود را حتي اگر همه آنها آتش بگيرد، به خارجي‌ها نمي‌دهم. آمريكايي و افغاني و لبناني هم فرقي نمي‌كند.
روستا با بيان اينكه كشاورزان از شدت فشارهاي اقتصادي مجبور به فروش محصولات خود به خارجي‌ها هستند، ادامه داد: تا آنجا كه خبر دارم قيمت هر كيلو گندم در بازارهاي جهاني بدون هزينه حمل از هزار تومان هم بيشتر است و دولت اگر بخواهد گندمي وارد كند بايد چهار برابر قيمتي كه به كشاورزان داخلي مي‌پردازد، در بازارهاي جهاني پرداخت كند.
وي با انتقاد از سياست‌هاي دولت در خصوص حمايت از كشاورزان گفت: دولت هيچ سياست مشخصي ندارد. فقط نامه‌اي به دست ما داده‌اند كه به خاطر خشكسالي، كشت تابستاني نداشته باشيم و معلوم نيست كشاورز چه بايد بكند تا معيشت زندگيش بگذرد.
اين كشاورز منطقه پاسارگاد گفت: دل خوش كرده‌اند كه 50 هكتار زمين كشاورزيمان را مثلا چند صد‌ميليون تومان مي‌خرند ولي درآمد ما با اين حجم سرمايه گذاري همخواني ندارد.
وي كشاورزي را توليدي پر هزينه دانست و گفت: دولت اگر مي‌خواهد از كشاورز حمايت كند، همان سياست خريد تضميني را درست اجرا كند، مشكل ما حل مي‌شود.
وي گفت: از آبان ماه سال گذشته تاكنون نتوانسته‌ايم پول10 تن چغندري را كه به كارخانه‌هاي قند تحويل داده‌ايم، بگيريم. پس كشاورز حق دارد محصول خود را به بيگانه بفروشد، اگرچه همانگونه كه گفتم، من تن به اين كار نمي‌دهم.
روستا گفت: زماني كه دولت مجبور شد گندم كيلويي هزار تومان را وارد كند، آن وقت قدر كشاورز دانسته مي‌شود.
وي نرخ واقعي توليد گندم در كشور را غيرقابل محاسبه دانست و گفت: منابع آبي كه ما در منطقه از دست داديم حتي اگر قيمت گندم به 100 هزار تومان هم برسد قابل برگشت نيست؛ چرا كه الان چاه با عمق 250 متر هم آب ندارد.
به اعتقاد اين كشاورز فارس، اگر دولت نرخ خريد تضميني گندم را بين 350 تا 400 تومان تعيين كند، كشاورز مي‌تواند به درآمد شغلي خود مطمئن بوده و حداقل‌ها را دريافت كند.
عبدالسلام ـ تبعه افغاني ـ كه اين روزها در فارس مشغول خريد و انتقال گندم به كشورش است، گفت: كشاورزان اشتياق خوبي براي فروش گندمشان به ما دارند و حتي خود آنها تماس مي‌گيرند كه محصولشان را بخريم.
وي گفت: برخي از كشاورزان همه منابع و مواد را هدر داده اند و مثلا در يك هكتار كمتر از دو تن گندم نامرغوب برداشت خواهند كرد؛ اما كشاورز هم هست كه در هر هكتار پنج تن به بالا گندم خوب توليد مي‌كند و ما فقط از اين كشاورزان خريد مي‌كنيم.
عبدالسلام در پاسخ به اين سوال كه چرا محصولات مورد نياز خود را از بازارهاي جهاني تامين نمي‌كنند؟ گفت: پاكستان صادرات گندم خود به افغانستان را ممنوع كرده و براي خريد گندم از ديگر كشورها هم امكانات وارداتي نداريم و برخي از كشورها نيز با تجار افغاني معامله نمي‌كنند.
وي قيمت كنوني هركيلوگرم گندم در افغانستان را هم اكنون 7 دلار اعلام كرد و گفت: ما در ايران هر 100 كيلو گندم را كمتر از 40 دلار مي‌خريم و با هزينه‌هاي بوجاري و حمل‌ونقل تا كابل به 55 دلار مي‌رسد.
اين تبعه افغانستان گفت: در ديگر استان‌ها هم گندم مي‌خريم و پس از بوجاري و بسته‌بندي با كاميون به لب مرز حمل مي‌كنيم.
وي درباره چگونگي انتقال گندم‌ها به خارج از ايران نيز گفت: با استفاده از حيوانات و به صورت قاچاق از كوه‌هاي مرزي اين گندم‌ها را به افغانستان حمل مي‌كنيم.
عبدالسلام در پاسخ به اين سوال كه چرا گندم را از طريق قانوني و گمركات از ايران خارج نمي‌كنيد؟ گفت: تعرفه‌هايي كه دولت ايران براي صادرات گندم وضع كرده، بسيار بالاست و به همان قيمت‌هاي جهاني مي‌رسد.
اين تبعه افغاني معتقد است: كشاورزان با ميل و رغبت محصولات خود را مي‌فروشند و هيچ گونه غارت منابع از ايران صورت نمي‌گيرد.
مهندس عبدالكريم رضوي، رييس جهادكشاورزي فارس، هم در گفت‌وگو با ايسنا گفت: من هم شنيده‌ام كه محصول گندم استان تا قيمت 400 تومان به كشورهاي عراق و افغانستان قاچاق مي‌شود.
وي افزود: تا زماني كه قيمت‌هاي خريد تضميني را به صرفه نكنيم، اين امكان وجود دارد كه كشاورز محصول خود را به اتباع بيگانه بفروشد.
يك استاد دانشگاه مي‌گويد: در حالي كه كشورهاي پيشرفته به شدت به ذخائر ژنتيكي خود توجه دارند، اما اين ذخاير در كشور ما بي هيچ قيد و شرطي صادر و گاهي قاچاق مي‌شود.
وي گفت: امروز بسياري از محصولات وارداتي فاقد قدرت باروري و تكثير هستند، اما محصولات ايراني به هنگام صادرات همچنان قدرت باروري دارند.
اين استاد دانشگاه افزود: كارشناسان خارجي هم اكنون در داخل كشور به دنبال ذخائر ژنتيكي هستند و بسياري از ذخائر را از كشور خارج كرده‌اند.
مدير تعاون روستايي استان: قيمت‌هاي دولتي بالا باشد، گندم قاچاق نمي‌شود
از سوي ديگر مدير تعاون روستايي فارس گفت: بر اثر خشكسالي امسال مزارع ديم به طور كامل نابود شده‌اند ضمن آنكه بيماري‌ها و آفات و هجمه حشرات افزايش مي‌يابد و نتيجه آن كاهش ميزان عملكرد در واحد سطح است.
وي درباره قاچاق گندم از فارس به عراق و افغانستان و انتشار اخبار آن در رسانه‌ها نيز گفت: اين موضوع را من در روزنامه‌هاي استان خواندم، اما ما هم معتقديم قيمت‌هاي دولتي بايد به گونه‌اي باشد كه كشاورز حاضر نباشد محصول خود را به غير از دولت تحويل دهد.
وي گفت: امسال توليد 12 تا 15‌ميليون تن گندم در سال‌هاي گذشته، به نصف تقليل پيدا مي‌كند و به واردات سه تا پنج‌ميليون تن گندم نياز خواهيم داشت.
 پنجشنبه 9 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن