واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گفتوگوي «دنياي اقتصاد» با رييس هيات مديره جامعه پزشكان متخصص داخليسل تا قلب پايتخت هم پيش آمده است
مريم خبازوقتي راديو تهران ميخواست خبر «تهديد شدن كودكان ايراني با سل» را پيگيري كند و تاييد يا تكذيب آن را از زبان يكي از مسوولان وزارت بهداشت بگيرد هيچ مسوول درجه يكي حاضر نبود پشت خط تلفن حاضر شود و خيلي صريح در اين باره سخن بگويد.
ايرج خسرونيا، رييس هيات مديره جامعه پزشكان متخصص داخلي، اين خبر را چندي قبل اعلام كرده بود اما وزارت بهداشتيها كه گفتههاي او را به هيچ ميگرفتند، خبر ورود و شيوع سل به ايران را زاييده ذهن خسرونيا تفسير كردند. آنها ميگفتند سل در ايران هرگز دوباره ظاهر نشده و حتي در 16 سال گذشته سير نزولي نيز داشته است؛ اما انگار تاييد اين خبر و تكذيب آن از دو تريبون گوناگون، داستاني است كه بعد از آنفلوانزاي مرغي و تابو شدن سخن گفتن از شيوع آن در كشور قرار است براي بيماري سل نيز تكرار شود؛ همان داستاني كه به گفته خسرونيا سرپوش گذاشتن روي آن دردي را دوا نميكند.
شما اخيرا اعلام كرديد كه «سل كودكان را تهديد ميكند» اما اين خبري بود كه وزارت بهداشت هرگز حاضر به قبول آن نيست. بالاخره واقعيت چيست؟
موضوعي كه من اعلام كردم، نتيجه يك تحقيق بود كه در يكي از بيمارستانهاي علوم پزشكي انجام شده بود. من فقط نتيجه آن تحقيق را اعلام كردم كه در كنگره امسال نيز اين تحقيق مطرح خواهد شد. در واقع در اين تحقيق مبتلايان به سل مورد بررسي قرار گرفتند كه حدود 4/52درصد از آنها افغاني و حدود 6/47درصد آنها ايراني بودند. به اين ترتيب تعداد افراد افغاني مسلول بيش از ايرانيان بيمار بوده كه اين نشان ميدهد اين مريضي تا قلب پايتخت هم پيش آمده است.
پس خبري را كه اعلام كرديد باز هم تاييد ميكنيد.
بله، البته اين حرف من نيست، آماري است كه سازمان بهداشت جهاني آن را اعلام ميكند. طبق آمارهاي اين سازمان، اين بيماري در دنيا بروز كرده؛ به طوري كه يكسوم مردم جهان به ميكروب سل آلودهاند و سالي دوميليون نفر هم به اين بيماري مبتلا ميشوند. ما اگر هشدار ميدهيم كار نادرستي نيست، بلكه حرف ما اين است كه سل در ايران هم بايد بررسي شود، اكنون اطفال مسلول به جاي اتباع ايراني، افغانياند.
اما با اين حال مسوولان وزارت بهداشت اين مساله را نميپذيرند. وقتي من در مورد شيوع وبا در عراق هم صحبت كردم آنها گفتند تو از كجا خبر داري؛ اما يك هفته بعد اين مساله تاييد شد.
به نظر ما اين پنهانكاريها باعث ميشود كه پزشكان ما در مورد بيماريهايي چون سل ديگر اطلاعي نداشته باشند و اگر فردي مسلول را ديدند، بيمارياش را تشخيص ندهند.
اكنون شيوع سل در كدام مناطق ايران است؟
در منطقه شرقي ايران كه تعداد مبتلايانش از افغانستان هم بيشتر شده است. در اين منطقه چون ساكنان شهرهاي مرزي مدام به آن طرف مرزها آمد و رفت دارند، ديگر داروهاي معمولي هم رويشان اثر ندارد.
حال كه وزارت بهداشت از دادن اطلاعات و آگاه كردن مردم ابا دارد در مورد راههاي پيشگيري از سل برايمان بگوييد.
كسي كه مبتلا به سل است و خلط مثبت دفع ميكند، بايد از جمعيت جدا شود و خلطش را هم در فضا پرتاب نكند؛ چرا كه خلط آزاد، خشك ميشود و ميكروب آن در هوا پراكنده ميشود. از سوي ديگر رعايت اصول بهداشت و پرهيز از معاشرت با افراد آلوده بهترين راه پيشگيري از بيماري سل است.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]