تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم همانا نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826583070




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مصايب فرشته بودن


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مصايب فرشته بودن


رفاه‌و خدمات- زهرا چوپانكاره:
هرچند رئيس‌جمهور، ارديبهشت سال‌جاري در مراسمي كه به مناسبت روز پرستار برگزار شد، به تقدير از زحمات پرستاران پرداخت و گفت: «همه پرستاران با توجه به نوع كار خود نمونه هستند و بدون پرستاري كاري انجام نمي‌شود و ارزش كار پرستاران نيز قابل تعيين نيست»

اما به نظر مي‌رسد دولت حتي در پرداخت بخش مادي و قابل تعيين كار پرستاران كه تحت عنوان حقوق دريافت مي‌كنند، نيز دچار مشكل شده است؛ تا آنجا كه دبيركل خانه پرستار با اعلام اعتراض به بي‌توجهي مسئولان به پرداخت مطالبات پرستاران پيش‌بيني كرد ادامه اين روند مي‌تواند اعتراض جامعه پرستاري را به‌دنبال داشته باشد. گويا مسئولان در روز پرستار حامل خبرهاي چندان خوشي براي سفيدپوشان عرصه سلامت كشور نبوده‌اند.

پول نقد يا سهام نسيه؟

مدت‌هاست كه روزهاي بزرگداشت در كشورمان به نام وعده‌هاي دلنشين و تقدير و تشكرهاي بي‌پايان سند خورده‌اند، اما به نظر مي‌رسد كه جامعه پرستاري كشور، روز پرستار امسال را نيز با وعده‌هاي نه چندان دلچسب جشن گرفته‌اند. «بر اساس مصوبه مجلس، دولت اجازه دارد به جاي معوقه مزاياي شغلي پرستاران به آنان سهام شركت‌هاي دولتي بدهد. اين سهام، غيراز سهام عدالت است و دريافت آن از سوي پرستاران اختياري است.» اين خبر كه در هفته پرستار از سوي غضنفر ميرزابيگي، رئيس‌كل سازمان نظام پرستاري كشور اعلام شد، به نوعي پاياني بود بر انتظار پرستاراني كه خواستار دريافت مطالباتشان از دولت بودند.

گرچه ميرزابيگي با دادن اين مژده كه سهام مذكور 10درصد ارزان‌تر از نرخ بورس به پرستاران واگذار مي‌شود، آنان را تشويق كرد كه از اين موقعيت استفاده كنند، اما در مقابل محمد شريفي‌مقدم، دبيركل خانه پرستار معتقد است اين سود 10 درصدي با توجه به اين واقعيت كه مطالبات سال 86 پرستاران مشمول 30 درصد تورم شده و در نتيجه از قدرت خريد آنان كاسته است، امتيازي محسوب نمي‌شود و جز زيان، ارمغان ديگري براي پرستاران نخواهد داشت.

اما آيا دريافت سهام به ازاي مطالبات يك اجبار است؟ پاسخ وزارت بهداشت به اين سؤال منفي است. همانگونه كه رئيس‌كل سازمان نظام پرستاري نيز مي‌گويد اين امر كاملا به تصميم پرستاران بستگي دارد. آيا راه ديگري براي دريافت حقوق مذكور به‌صورت نقدي وجود دارد؟ پاسخ به اين سؤال مثبت است با قيد يك شرط؛ انتظار، زيرا هيچ زمان مشخصي براي پرداخت مطالبات معوقه مشخص نشده است. اينگونه به نظر مي‌رسد كه در حال حاضر، پرداخت نقدي مطالبات پرستاران در برابر سهام آماده واگذاري، كمابيش حكم حلواي نسيه را پيدا كرده است.

تقاضاي مهرورزان براي مهرورزي

دي‌ماه سال 85 دومين نامه سرگشاده از سوي خانه پرستاران ايران در حالي خطاب به محمود احمدي‌نژاد منتشر شد كه اولين نامه ارسالي از سوي اين مركز به دفتر رياست‌جمهوري بي‌پاسخ مانده بود. در دومين نامه نيز پرستاران با لحن گلايه‌مندانه‌تري خواستار سهمي از عدالت محوري و مهرورزي دولت نهم شدند. در بخشي از اين نامه آمده بود: «بيش از 75 درصد بار بهداشت و درمان بر دوش پرستاران سنگيني مي‌كند، ولي اين بار گرانبها به‌قدري سنگين شده كه پرستاري كشور را به‌شدت تحت فشار و در حال زمين‌گير شدن قرار داده است... پرستاران در جهت تامين وضعيت معيشت مجبور به 2 يا 3 شيفت كار طاقت‌فرسا هستند و هنوز هم پايين‌ترين حقوق را دريافت مي‌نمايند... جناب آقاي احمدي‌نژاد، پرستاران فقط يك تقاضا دارند؛ رفع تبعيض و برقراري عدالت و تمام.»

با وجود ارسال دو نامه سرگشاده به رئيس دولت و نيز وعده احمدي‌نژاد در ديدار با اعضاي شوراي‌عالي نظام پرستاري مبني بر حل مشكل ساعت كار پرستاران، كمتر عضوي از جامعه پرستاران انتظار داشت كه يك سال پس از نامه‌نگاري و ديدار با رئيس‌جمهور، ميزان ساعات كار پرستاران از 40-35 ساعت به 44 ساعت در هفته افزايش يابد. علاوه بر اين، بي‌سرانجام ماندن طرح توزيع سهام عدالت كه قرار بود در مرحله دوم (سال85) به جامعه پرستاران نيز تعلق بگيرد باعث شد كه اين سفيد‌پوشان خسته، تنها به خبر افزايش 35 درصد به نوبت كاري و سختي كار پرستاران دل خوش كنند و البته اين دلخوشي كوچك در روزهاي اخير با اعلام رسمي 900ميليارد تومان كسري بودجه وزارت بهداشت در سال86 به يك نگراني بزرگ تبديل شد؛ چرا كه بنابر پيش‌بيني چندي پيش مسعود ابوالحلاج، مديركل برنامه‌ريزي منابع مالي و بودجه وزارت بهداشت؛ «كسري اعتبار بهداشت و درمان به احتمال زياد، منجر به تعطيلي برخي از مراكز، اخراج تعدادي از كارمندان، متوقف كردن سرويس‌هاي اياب‌وذهاب كاركنان و حتي ايجاد اختلال در ارائه خدمات به مردم مي‌شود.»

مرثيه‌اي براي يك رويا

110هزار تخت بيمارستاني در كشورمان در اختيار 80 هزار پرستاري است كه اگر بخواهند خود را به استانداردهاي جهاني برسانند (به ازاي هر تخت، 2پرستار) بايد بتوانند مسئوليت و توان حداقل 220 هزار پرستار را ميان خود تقسيم كنند و به حقوقي 4 تا 5 برابر كمتر نسبت به همتايان خود در كشورهاي پيشرفته بسنده كنند و گاهي نيز به برگه‌هاي سهامي كه بايد جاي مطالبات به تاخير افتاده آنان را پركند، قانع شوند.

با اين همه، هنوز تصوير فرشته‌گونه انسان‌هايي با لباس سپيد و لبخند هميشه بر لب كه به آرامي همگان را به حفظ سكوت دعوت مي‌كنند، تصوير دلخواه بسياري از كساني است كه قدم به محيط بيمارستان‌ها و مراكز درماني مي‌گذارند. اما گاهي با ديدن چهره‌هاي خسته و كم‌حوصله پرستاران و گاهي ناتواني آنان در ارائه به‌موقع خدمات به بيماران، به‌سرعت در پيش‌فرض‌هاي خود تجديد نظر مي‌كنند.

آنها نمي‌دانند بدنه پزشكي كشور ما در حال حاضر به‌شدت در زمينه پرستاري دچار فقر نيروي انساني است و سفيدپوشان خسته‌اي كه مورد سرزنش گاه و بي‌گاه مراجعان قرار مي‌گيرند، بار دو سوم از نيروي غايب در مراكز درماني را نيز به دوش مي‌كشند. اين سپيدپوشان تصوير روشني از وضعيت معيشتي خود ندارند. اينها همان انسان‌هايي هستند كه با وجود فرشته‌صفت بودنشان، پوست و گوشت دارند و بيش از بسياري از بيماران بستري شده، در معرض بيماري‌هاي گوناگون جسمي و روحي‌اند؛ يعني همان بيماري‌هاي آشنايي چون درد‌هاي عضلاني و اسكلتي، افسردگي و فشارهاي رواني، كم خوابي و... اين درد‌ها زندگي آنان را به‌طور مرتب تهديد مي‌كند.

با مقياس‌هاي عقلي و مادي امروزي اگر حساب كنيم، «فرشته بودن» ديگر مقرون به صرفه نيست، شايد بهتر است پيش از آنكه پرستاران نيز عطاي لباس سپيد فرشته‌ها را به لقايش ببخشند، اتفاقي بيفتد، اتفاقي بهتر از واگذاري سهام در ازاي حقوق ماه‌ها تلاش و صبوري و شب زنده‌داري.

تاريخ درج: 8 خرداد 1387 ساعت 13:28 تاريخ تاييد: 8 خرداد 1387 ساعت 15:55 تاريخ به روز رساني: 8 خرداد 1387 ساعت 15:51
 چهارشنبه 8 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن