واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مقام مسوول: مشكلات دندانپزشكي صرفا با تربيت دندانپزشك حل نميشود
داخلي. اجتماعي. بهداشتي. سلامت دندان.
رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور گفت : اگر تعداد دندانپزشكان موجود در كشور كه حدود ۲۲هزار نفر است پنج برابرهم كنيم نميتوانند جوابگوي نياز كشور باشند.
دكتر"حسين حصاري" روز چهارشنبه در حاشيه همايش كشوري سلامت دهان و دندان در گرگان با تاكيد بر اينكه حل مشكلات با تربيت دندانپزشك رفع نخواهد شد افزود : در حال حاضر اين امر در كشورهاي پيشرفته نيز به اثبات رسيده كه مشكلات دهان و دندان تنها با پيشگيري حل ميشود و نبايد گذاشت دندان افراد به آن مرحلهاي برسد كه به درمانهاي پيشرفته و هزينههاي زياد نياز داشته باشد.
وي با بيان اين كه بيمهها در كشور ما هزينههاي دندانپزشكي را خيلي كم پرداخت ميكنند، ادامه داد: طرح پوشش بيمهاي هزينههاي دندانپزشكي اطفال تا ۱۲سال تازه شروع شده و اين مستلزم آن است كه بيمهها قراردادهاي متعددي را با دندانپزشكان ببندند و بودجههاي جذب شده را در اين راه هزينه كنند.
به گفته حصاري، تا اين ساختار در بيمه ايجاد نشود نميتوان آن را به ردههاي سني ديگر گسترش داد،اما اين حق همه افراد است كه بخشي از هزينه هاي درمان آنان را بيمه تقبل كند يا شرايطي را ايجاد كند كه درمانهاي ابتدايي واورژانس دندانپزشكي را تحت پوشش دهد و مردم به امكانات بيمهاي دسترسي پيدا كنند.
وي ادامه داد: در حال حاضر ايران از نظر شاخصهاي سلامت دهان و دندان كودكان در بين كشورهاي شرق مديترانه كه تقسيم بندي سازمان جهاني بهداشت است، وضعيت متوسط دارد و در بزرگسالان نامناسب تر و متوسط ضعيف است.
اين مقام مسوول در وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي كشور اظهارداشت:
وضعيت كنوني هر گروه سني از نظر دهان و دندان به سالهاي گذشته عمر آن گروه برمي گردد كه چه خدماتي را دريافت و چگونه از دندانهايشان مراقبت كرده اند.
وي بااشاره به اين كه طي ۲۰سال گذشته ايران كمتراز پنج هزار دندانپزشك داشته اما طي چند سال اخير اين تعداد افزايش يافته و برنامههاي خوبي براي سلامت دهان و دندان اجرا شده ،اضافه كرد: اما پاسخ به اين سوال كه اقدامات انجام شده تا چه اندازه از نياز كشور را برآورده كرده خوشحال كننده نيست و بايد گفت نياز مردم به خدمات دندانپزشكي بيش از آن چيزي است كه الان موجود است و اين نياز در نقاط و بخشهاي مختلف ديده ميشود كه از جمله آنها خدمات مراقبتي و پيشگيري است.
وي گفت: ميتوان گفت اين خدمات در بين بزرگسالان اصلا وجود ندارد و در بين كودكان هم به كودكان دبستاني محدود ميشود كه بسيار محدود و ناچيز مي باشد.
به گفته دكتر حصاري براي برخورد جدي با اين مساله و تامين نياز مردم بايد بودجههاي عظيم و علاوه بر آن نيروي انساني ماهر و ورزيده و منابع مالي و غير مالي در اختيار نهادهاي مربوطه قرار گيرد.
حصاري ادامه داد: در كشورهاي پيشرفته همه افراد در سنين ۴۰تا ۵۰سال دندانهايشان را دارند ولي در كشور ما به طور متوسط تعداد دندانهاي سنين ۳۵تا ۴۵سال حدود ۲۱دندان است. و در صد بسياري از افراد در سنين ميانسالي بيدندان كامل هستند و در حدود ۳۵تا ۴۴سالهها ۳/۵درصد بي دندان هستند و احتياج به مراقبتهاي فراوان دارند.
وي به برنامههاي سال جاري وزارتخانه براي ارتقا سطح سلامت دهان و دندان اشاره كرد و افزود: عمده كار ما تعامل بيشتر با آموزش و پرورش است كه در اين راه با مشكلات سختي مواجه هسيتم.
حصاري ادامه داد: خريد دهانشويه "سديم فلورايد" برخلاف اين كه از كارهاي منظم وزارت بهداشت است اما به سختي انجام ميشود كه تلاش ميشود به موقع (اول مهر) به دست مجموعه آموزش وپرورش برسد.
وي ، يكي ديگر از كارهاي در دست بررسي را ارائه مشتقات فلورايد به مردم از طريق "شير، نمك و آب آشاميدني دانست و گفت: در حال حاضر اين اقدام در دست مطالعه است تا از نظر اقتصادي و اجرايي بررسي شود كه كدام يك از آنها را ميتوان در كشور به كار برد كه اين كار شش ماه تا يكسال طول مي كشد.
همايش كشوري سلامت دهان و دندان به همت اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت و با شركت ۵۰نفر از مسولان سلامت دهان و دندان دانشگاههاي كشور و اساتيد دانشگاهي دندانپزشكي اجتماعي برگزار شد.
هدف از اين همايش بررسي راهكارهاي آموزش همگاني، روشهاي نوين پيشگيري و مهمتر از همه دسترسي آحاد جامعه به خدمات اوليه دهان و دندان عنوان شده است.
نتايج حاصل از اين همايش كه به مدت سه روز در محل هتل آذين گرگان در حال اجراست در برنامه ريزيهاي بلندمدت اداره سلامت دهان و دندان در دو حوزه آموزش دندانپزشكي و ارائه خدمات مورد استفاده قرار ميگيرد. ك ۳ ۵۷۹ /۷۴۶۴/۵۰۶
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 310]