واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارآفرين برتر : با ابتكار شخصي براي زنان روستايي اشتغال ايجاد كردم
اقتصاد. اقتصادي. جشنواره. كارآفرينان
كارافرين برتر استان آذربايجان غربي در سومين جشنواره كارآفرينان برتر مي گويد : با ابتكار شخصي توانسته براي ۱۰۰نفر كه اغلب زنان روستايي هستند، اشتغال و درآمد ايجاد كند .
خيال عبدالله زاده ساكن يكي از روستاهاي شهرستان مهاباد است و با كمك تعاونيهاي زنان روستايي در زمينه جمع آوري و بسته بندي گياهان دارويي فعاليت ميكند .
وي دانش آموخته رشته اقتصاد و ۴۵ساله است و ميگويد : از كودكي به گل و گياه علاقه داشتم ، بعد از ازدواج به روستا مهاجرت كردم و از آنجايي كه همسرم مروج كشاورزي بود ، بيشتر به اين رشته علاقه مند شدم .
عبدالله زاده اظهار داشت : به دليل علاقه شخصي شروع به خواندن كتاب در مورد گياهان دارويي كردم ، به دنبال انجام مطا لعه آزاد در اين رشته ، از اداره كشاورزي مهاباد درخواست برگزاري دوره تخصصي شناخت گياهان دارويي را داديم كه اين دوره نيز با حضور متخصصان اين رشته برگزار شد .
وي در ادامه افزود: در كنار گذراندن دوره آموزشي، جمع آوري گياهان دارويي به عنوان كار عملي را آغاز كردم و در پايان اين دوره آموزشي موفق به جمع آوري ۹۰كيلو گرم انواع گياه دارويي شده بودم .
عبدالله زاده ميگويد : در نمايشگاهي كه در مهاباد برگزار شد ، غرفه اي براي گياهان دارويي من اختصاص يافت و وقتي علاقه مردم و متخصصان اين رشته را ديدم ، به ادامه كار علاقه مند شدم .
اين كارآفرين در ادامه اظهار داشت : به آموزش زنان روستايي در زمينه شناخت گياهان دارويي و نحوه جمع آوري اقدام كردم و اكنون ۱۰۰زن كه از اعضاي تعاوني زنان روستايي شهرستانهاي پيرانشهر ، شاهين دژ و نقده هستند ، به كار جمع آوري گياهان دارويي اشتغال دارند و برحسب ميزان گياهي كه جمع آوري ميكنند ، دستمزد دريافت ميگيرند.
عبدالله زاده با بيان اينكه اين واحد سال ۸۶موفق به جمع آوري ۱۴تن گياه دارويي شد، گفت : بسته بندي گياهان دارويي و عرضه آنها در بازارهاي داخلي و برخي كشورهاي همسايه و فروش آنها بخش ديگر فعاليت ما است .
وي مهمترين محصولات را انواع آويشن ، بابونه ، پونه، گزنه ،گل ختمي و...
ياد كرد وگفت: هند يكي از متقاضيان گياهان دارويي ايران است .
اين كارآفرين زن علاوه بر جمع آوري و بسته بندي گياهان دارويي، به آموزش و ترويج اين رشته نيز مشغول است و هم اكنون در دانشگاه آزاد مهاباد درس گياهان دارويي را تدريس ميكند.
عبدالله زاده علاوه بر جمع آوري گياهان دارويي به كشت اين گياهان نيز مي پردازد و در اين زمينه
مي گويد: كشت گياهان دارويي در شاهين دژ انجام ميشود و از بذر بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي در مورد توسعه فعاليتهاي خود ميگويد:در صورتي كه كه بتوانم از تسهيلات بانكي استفاده كنم ، به مكانيزه كردن سيستم بسته بندي اقدام خواهم كرد ، اما با توجه به وثيقه سنگيني كه بانكها درخواست ميكنند، در زمان حاضر تامين وثيقه براي من امكان پذير نيست .
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]