واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون دانشگاه علامه تاكيد كرد:ضرورت حضور نيروهاي معتقد در مديريت دانشگاهها / آموزش عالي نيازمند انقلاب در رويكرد برنامه ريزي درسي
دكتر ملكي در بيان الزمات نظام مديريتي آموزش عالي در تحقق دانشگاه اسلامي گفت: نظام نقشها در نظام مديريتي دانشگاه براي پيش بردن اهداف دانشگاه اسلامي بايد از افراد معتقد پر شوند. به هر اندازه كه در اين بخش خلا وجود داشته باشد بايد باخت را به همان اندازه در آن عرصه پذيرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر حسن ملكي - رئيس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي و معاون پژوهشي دانشگاه دانشگاه علامه طباطبايي شب گذشته در دومين نشست نظام جامع تربيتي در دانشگاه با بيان اين مطلب گفت: براي هدف دانشگاه اسلامي بايد نظام تعليم و تربيتي موثر و كارآمد و متناسب با فلسفه تعليم و تربيت اسلامي داشته باشيم. برنامه هاي درسي دانشگاهها هسته مركزي نظام تربيتي است كه بايد در آنها چاره انديشي شود و محتوا نيز زير ذره بين كارشناسان قرار گيرد و با توجه به هدف غايي نظام تعليم و تربيتي در جامعه اسلامي رفع نقص شود.
وي با بيان اينكه "تا دستيابي به اهداف آرماني در دانشگاه اسلامي راه طولاني در پيش است" گفت: اين راه قابل رفتن است اما به شرطي نتيجه بخش است كه براي رسيدن به آرمان از مهندسي واقعيت غفلت نشود كه برنامه درسي يكي از اين واقعيتها است و هسته بسيار حساس آن محتوا نام مي گيرد كه به روح و روان دانشجو اصابت مي كند لذا بايد به اين امر توجه كرد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي افزود: محتوا در نظام اسلامي هم مي تواند مسموم كند و هم مي تواند عامل رشد شود، همچنين محتوا را هم مي توان به صورت لائيك و هم مي توان به صورت غيرلائيك و اعتقادي و ديني تدريس كرد يعني هم مي شود پديده ها را به عنوان پديده صرف معرفي كرد و هم اينكه پديده ها به عنوان آيه معرفي شوند.
وي اضافه كرد: مسئولان جمهوري اسلامي ايران براي اينكه كتابهاي درسي پديده هاي صرف نباشند بايد برنامه نهضت گونه داشته باشند.
دكتر ملكي گفت: با محتوايي كه در حال حاضر در دانشگاهها تدريس مي شود نمي توان به يك موقعيت مطلوب هماهنگ و همسو با آرمانها و آرزوهاي اسلامي و ملي همراه با يك نوآوري رسيد. محتوايي كه در حال حاضر در دانشگاهها وجود دارد محتوايي كهنه است و از جهت علمي معتبر نيستند و بسياري از سرفصلهايي كه از سوي وزارت علوم ارسال شده و بر اساس آن تدريس مي شود فاصله زيادي با مطلوب دارد لذا نيازمند يك انقلاب در برنامه ريزي درسي هستيم.
وي با تاكيد بر انقلاب در رويكرد برنامه ريزي درسي آموزش عالي، انقلاب در اهداف، انقلاب در محتوا، انقلاب در شيوه تاليف و انقلاب در برنامه هاي درسي گفت: اين انقلاب بايد در جهت اسناد بالادستي صورت گيرد كه يكي از آنها سند چشم انداز 20 ساله نظام يا اسناد بالادستي مصوب وزارت علوم است. به طور كلي مصوبات خيلي خوبي داريم اما واقعيت هايي نامطلوب هم هستند كه بايد فاصله بين واقعيت ها و مصوبات را جبران و در شيوه برنامه ريزي درسي آموزش عالي هم از بعد علمي و هم از بعد اعتقادي و فلسفي تحول ايجاد كرد.
حسن ملكي به عنوان عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي گفت: شخصا از وضع استادان راضي نيستم. مايلم صريح بيان كنم البته قصد قدرنشناسي از اعضاي هيئت علمي نيست اما وضع اميدواركننده نيست و در آموزش عالي كشور نيازمند يك حركت عميق، واقعي و اصيل براي تربيت نيروي انساني هستيم. وضع نيروي انساني در دانشگاهها خوب نيست بنابراين حتي اگر سرفصل دروس نيز كاملا معتبر شوند باز هم مشكل حل نمي شود.
وي افزود: برخي راهكارها در رابطه با بهبود وضعيت نيروي انساني در دانشگاهها بايد توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام شود و در اين شورا بايد مسائل كلان به بحث گذاشته و قانونمند شده و به مصوبات و روش دست پيدا كنيم. البته كه يك مرتبه تصميم گيري در شوراي عالي انقلاب فرهنگي است و براي حل اين معضل نيازمند قوانين روشن هستيم و چه خوب است كه مجلس شوراي اسلامي نيز به فكر قانوني در اين ارتباط باشد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي خاطرنشان كرد: وزارت علوم بايد طرح جامع پرورش نيروي انساني در دانشگاهها را طراحي و مديريت كند و در اين راه دانشگاهها خودشان نيز كمك كنند. براي مطلوب شدن موقعيت نامطلوب تربيت نيروي انساني در دانشگاهها نيازمند برنامه ريزي هستيم و دانشگاهها بايد تدارك آموزشهاي ضمن خدمت براي استادان را ببينند و براي اين موضوع يك برنامه كلان، مداوم، حساب شده و متناسب با شان اساتيد ببينند.
دكتر ملكي گفت: برخي اساتيد به يك سري مهارتهاي عام از جمله طراحي آموزشي و برنامه ريزي درسي نياز دارند كه در رشته خود نخوانده اند و همچنين بايد يك سري تعليمات مربوط به مسائل معارفي و فرهنگي به استادان ارائه شود، هر چند كه ممكن است در زمينه فرهنگي و معارفي نتوانيم به اندازه موارد آموزشي عام پيش برويم اما مي توانيم فضاسازي و جوسازي مثبت در دانشگاهها انجام دهيم.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]