واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افغانستان خواهان ابتكار عمل سازمان ملل در مهار بحران اين كشور شد
كابل - روزنامه افغانستان روز سه شنبه در مقالهاي خواهان ابتكار عمل جدي كاي ايده، نماينده سازمان ملل در اين كشور نسبت به مهار بحران افغانستان شد و از وي خواست از تاثير مثبت اين نهاد در حل مشكل استفاده كند.
به گزارش ايرنا،اين روزنامه با اشاره به سفر دو هفته قبل ايده به تهران و ديدار با مقامات عالي رتبه ايران نوشت : هدف سفر مذاكره ، جست وجو و پيدا كردن راههاي ثبات پايدار و توسعه امنيت در افغانستان عنوان شد.
اين روزنامه، سفر ايده به تهران را رويكرد جديدي از تلاشهاي تازه براي خروج از نقش انفعالي سازمان ملل و ايجاد فضاي گفت و گوهاي منطقهاي در باره افغانستان تعبير كرده است .
به نوشته داود مكارم بيگل نويسنده مقاله ، توسعه پايدار امنيت و ايجاد زمينه مذاكره و يافتن راههاي پايان بحران و قطع دائمي فعاليت تروريست ها اقدام شايستهاي در جهت همكاري كشورهاي همسايه افغانستان خواهد بود.
مكارم بيگل با تاكيد بر مهار بحران گفت : اگر از توانمندي همسايگان براي خاموش ساختن آتش در افغانستان اقدامي انجام نگيرد، همسايههاي اين كشور از آسيب شعله اين آتش خانمانسوز درامان نخواهند بود.
# ;۱۶۰وي تصريح كرد: سازمان ملل با بدست گرفتن ابتكار عمل و تشويق همسايگان به همكاري با اين نهاد اجازه ندهد افغانستان در كام هيولاي فقر و بحران سقوط كند.
نويسنده مقاله با سودمند دانستن ايجاد گفت و گوهاي جديد منطقهاي از سوي ايده گفت : اين مساله نقش تاثيرگذار و مثبتي را در راستاي همكاريهاي منطقهاي ايفاء ميكند.
وي از نماينده سازمان ملل خواست از نفوذش براي رفع فضاي تنش آلودي كه در روابط كابل و اسلام آباد نيز وجود دارد، استفاده كند و طرفين را به عادي ساختن روابط و گفت و گوهاي پايدار ترغيب كند.
بيگل ، ارتقاي سطح روابط با ايران را مهم دانست و ضمن اشاره به مشتركات تاريخي ، فرهنگي ، مذهبي دو كشور نوشت : حضور يك ميليون مهاجر قانوني افغان در ايران ميطلبد كه در جهت تحكيم روابط كابل با تهران تلاش انجام گيرد واز توانمندي ايرانيان در بازسازي افغانستان استفاده شود.
روزنامه افغانستان از تلاش ايده براي ايجاد مذاكره با همسايگان افغانستان از آن به عنوان يكي از راههاي ختم بحران در اين كشور ياد كرد و نوشت : وي براي پايان بخشيدن به غائله تروريسم و آوردن امنيت سراسري تلاش نمايد.
در مقاله مزبور با اشاره به نشست پاريس از جامعه جهاني خواسته شد كه افغانستان را در بازسازي ، مبارزه با تروريسم ،ايجاد اشتغال ، فقر زدايي ، كاهش مواد اوليه غذايي تنها نگذارند و در تامين امنيت پايدار و ايجاد صلح تلاش كنند.
روزنامه خصوصي افغانستان هفته قبل از سفر ايده به تهران انتقاد كرده و نوشته بود: دعوت از ايران براي مشاركت فعال در نشست ماه ژوئن پاريس وظيفه دولت افغانستان نه نماينده سازمان ملل است .
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]