واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 6700دستگاه اتوبوس،مجموع تعهدات دولت به شهرداريها تاكنون مديركل حملونقل سازمان شهرداريها: اتوبوسرانيها بجاي مديريت ناوگان، مديريت نگهداري را تجربه كردهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
مديركل دفتر هماهنگي حمل و نقل و ترافيك سازمان شهرداريها گفت: اتوبوسرانيها كشور از جمله شهر تهران، بيشتر مديريت نگهداري را به جاي مديريت ناوگان تجربه كردهاند و هنوز در مورد زمانبندي حركت اتوبوسها و تعداد مسافران مشكل دارند.
دكتر مجتبي شفيعي در گفتوگو با خبرنگار «شهري» ايسنا، به طرح بازديد و مميزي سازمان شهرداريها از سازمانهاي اتوبوسراني سراسر كشور اشاره كرد و گفت: شركت واحد اتوبوسراني شهر تهران، اجازه بازديد كارشناسان سازمان شهرداريها را نداد كه سازمان در اين راستا، پس از مكاتبه با معاونت ترافيك شهرداري تهران، رونوشتي از نامه خود را براي شوراي شهر تهران هم ارسال كرد.
وي افزود: بر اين اساس مهندس چمران ـ رييس شوراي شهر تهران ـ در اين مورد از شهردار تهران توضيح خواسته است. همچنين اداره كل بازرسي شهرداري تهران نيز در تماسي با سازمان شهرداريها اعلام كرد كه اين موضوع را پيگيري ميكند.
برنامه پنجساله توسعه و نوسازي ناوگان اتوبوسراني شهري را به زودي تكميل ميكنيم
وي به برنامه پنجساله توسعه و نوسازي ناوگان اتوبوسراني شهري كشور اشاره كرد و گفت: در اين طرح تعيين ميشود كه در پنج سال آينده، چه تعداد اتوبوس بايد به هر شهر تحويل داده شود، تا بحث نوسازي و توسعه ناوگان محقق شود.
وي افزود: هر يك از شهرداريها بر اساس اين برنامه مشخص، ميتوانند براي سازمان خود برنامهريزي و تدابير لازم را براي استفاده از ناوگان جديد اتخاذ كنند.
خودروسازان بايد هر هفته 100 دستگاه اتوبوس تحويل دهند
6 هزار و 317 دستگاه اتوبوس از خودروسازان طلبكاريم
شفيعي در پاسخ به اين سوال كه آيا تعهدات تحويل اتوبوس توسط خودروسازان به وزارت كشور در سال 85 و 86 كامل شده است يا خير؟ گفت: شش هزار و 317 دستگاه اتوبوس از محل قراردادهاي منعقد شده قبلي با خودروسازان، طلبكار هستيم و امسال خودروسازان براي اجراي تعهدات سال 85، 86 و 87 بايد هر هفته، حدود 100 دستگاه اتوبوس را تحويل ما دهند.
وي خاطرنشان كرد: مساله تحويل اتوبوس توسط خودروسازان، حل و تحويل اتوبوسها شروع شده است.
شفيعي همچنين از توزيع حدود 800 دستگاه اتوبوس در كل كشور طي هفته گذشته خبر داد.
اگر به برنامه تحويل اتوبوسها نرسيدهايم، ما جوابگوي كم كاري خودروسازان نيستيم
شفيعي در پاسخ به اين سوال كه آيا بخشي از تعهدات وزارت كشور براي تحويل شش هزار و 500 دستگاه اتوبوس به شهرداريها، از سال 85 به 86 موكول شده و براي سال 86 و 87 هم تعهد جديدي اعلام نشده است؟ توضيح داد: در سال 87 طبق همان برنامه پنجساله، حدود دو هزار و 200 دستگاه را در قالب قرارداد جديد بايد تحويل شهرداريها دهيم، اما بيشتر بر عملياتي شدن تعهدات قبلي تاكيد داريم، چراكه به جز تعهدات امسال، حدود چهار هزار و 500 دستگاه اتوبوس از محل تعهدات قبلي نيز توزيع خواهد شد.
وي تصريح كرد: اگر در مورد تحويل اتوبوسها به تعهد عمل نشده است، وزارت كشور نبايد پاسخگوي كم كاري خودروسازان باشد.
مديركل دفتر هماهنگي حملونقل و ترافيك سازمان شهرداريها بر اين باور است كه فشار بر خوردسازان براي افزايش توليد نتيجه مطلوبي داشته، بطوريكه تعداد شركتهاي اتوبوسساز از دو به 9 شركت افزايش يافته، اما هنوز اين وضعيت با انتظارات مورد نظر دولت فاصله زيادي دارد.
وي با بيان اين مطلب كه در مورد اتوبوسرانيها بيشتر با مشكل ضعف مديريت روبرو هستيم، تا كمبود اتوبوس، بيان كرد: بسياري از شهرهاي ما، بيش از نيازشان از اتوبوس برخوردارند، در حالي كه در مديريت ناوگان اتوبوسراني ضعيف هستند و متاسفانه از روشهاي نوين استفاده نميكنند.
اتوبوسسازها اعلام كردهاند كه اگر اتوبوسها را نميخواهيد، صادر ميكنيم
اگر ظرفيت اتوبوسسازيهاي كشور از حدي بالاتر برود، پس از اشباع بازار با آنها چه كنيم؟
وي توضيح داد: از سوي ديگر اگر ظرفيت اتوبوسسازيهاي كشور از حدي بالاتر برود، پس از چهار يا پنج سال آينده كه كشور از اتوبوس اشباع ميشود، اين اتوبوسسازها به چه كاري بايد مشغول شوند!؟
مدير كل دفتر هماهنگي حمل و نقل و ترافيك سازمان شهرداريها اذعان كرد: در حال حاضر هم برخي از شركتهاي خصوصي اتوبوسساز اعلام كردهاند كه اگر اتوبوسهاي توليد شده، تقاضايي نداشته باشند، اقدام به صادرات آنها ميكنند.
پرداخت وام 12 درصد دولت به شهرداريها براي بازپرداخت پول اتوبوسها اجرايي نشد
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا وام 12 درصدي براي كمك به شهرداريها محقق شد، خاطرنشان كرد: وام 12 درصدي كه دولت براي كمك به شهرداريها در بازپرداخت پول اتوبوسها در نظر گرفته بود، اجرايي نشد! البته درخواست زيادي هم براي اين وام نداشتيم.
شفيعي تاكيد كرد: با توجه به آييننامه خصوصيسازي اتوبوسرانيها، در واقع شهرداريها پول پرداخت شده به وزارت كشور را بلافاصله از بخش خصوصي دريافت ميكنند.
سهم واقعي دولت در هزينههاي جابجايي مسافر 55 درصد است
وي به بخشنامه بودجه دولت در سال 86 اشاره كرد و گفت: در اين بخشنامه تاكيد شده است كه دولت، شهرداري و مردم هر كدام، يك سوم از مجموعه هزينههاي جابجايي را پرداخت كنند، اما ادعاي شهرداري اين بود كه وزارت كشور سهم خود را پرداخت نكرده است، در حالي كه طبق بررسيهاي ما، اگر سهم 82/5 درصدي دولت در خريد اتوبوسها را هم در نظر بگيريم، سهم كمك دولت در طول عمر ناوگان نزديك به 55 درصد هزينه هر سفر ميشود.
مديركل دفتر هماهنگي حمل و نقل و ترافيك سازمان شهرداريها گفت: كمك دولت را نبايد فقط منوط به پرداخت يارانه بليت كرد.
تست مخازن اتوبوسهاي گاز سوز تا يك ماه ديگر
وي همچنين از تست مخازن اتوبوسهاي گازسوز تا يك ماه ديگر خبر داد و گفت: اواخر سال گذشته قول داديم كه در ابتداي سال 87، پروژه تست مخازن اتوبوسهاي گازسوز آغاز شود، اما به دليل همكاري ناقص وزارت نفت اين كار صورت نگرفت و در نهايت سازمان شهرداريها مستقلا وارد اين كار شد.
شفيعي توضيح داد: اولين سري از تست مخازن اتوبوسهاي گازسوز پس از سه سال صورت ميگيرد و اولين سري اتوبوسهاي گازسوز كه به سن لازم براي تست رسيدهاند، حدود 800 دستگاه است.
وي با اشاره به تعداد محدود شركتهاي فعال در اين حوزه افزود: تبصره 13 در سال 86 در آييننامهاي مسووليت اين كار را بر عهده وزارت كشور گذاشته بود، اما بر اساس مصوبهاي شهريور ماه 86، مسووليت تست مخازن بر عهده وزارت نفت گذاشته شد كه وزارت نفت نيز اين مسووليت را به شركت «گازخودرو» سپرد. اما عليرغم اين تغييرات، وزارت نفت هنوز اين كار را شروع نكرده و به همين دليل سازمان شهرداريها اين كار را با فراخوان مجري بخش گاز در روزنامهها آغاز كرده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]