تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832542799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زمستان امسال گرم خواهد بود يا سرد؟ پيش‌بيني كسري روزانه 162ميليون مترمكعب گاز در سه ماهه پاياني سال


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: زمستان امسال گرم خواهد بود يا سرد؟ پيش‌بيني كسري روزانه 162ميليون مترمكعب گاز در سه ماهه پاياني سال


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي

اگرچه سرانجام پس از وعده‌هاي مسوولان مبني بر راه‌اندازي فازهاي9و10 پارس جنوبي در طول يك سال گذشته و تاخيرهاي پي‌درپي آن‌، پيگيري جدي و جلسات مستمر وزير نفت با كارفرما و پيمانكاران اين پروژه منجر به تعيين زمان مشخص مهرماه براي راه‌اندازي و تزريق گاز فاز 9 و پس از يك‌ماه فاز10 پارس جنوبي به خط لوله سراسري شده است، ولي به‌نظر مي‌رسد با اين وجود همچنان با كسري گاز در زمستان روبه‌رو خواهيم بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، البته از سال 1374 تاكنون تراز منفي گاز، در زمستان موجب مواجهه بخش‌هاي مختلف كشور با كمبود گاز شده است، اما اختلاف جزيي ميزان توليد و مصرف گاز در سال‌هاي اوليه به‌راحتي با توزيع سوخت مايع برطرف مي‌شده است. اين در حالي است كه به‌تدريج با توسعه صنايع و افزايش گازرساني به بخش‌هاي مختلف خانگي، تجاري، نيروگاه‌ها و صنايع در كشور، شكاف ميان رشد توليد و مصرف گاز عميق‌تر و كسري گاز در زمستان حادتر شده است.

پيش‌بيني كسري روزانه 162 ميليون متر مكعب گاز در زمستان امسال

متوسط شدت مصرف گاز در زمستان سال گذشته حدود 12.3درصد رشد داشته كه بيشترين رشد مربوط به بخش خانگي با 17.2 درصد بوده است. در اين زمينه درحال حاضر علاوه بر اين‌كه 76 درصد جمعيت كشور تحت پوشش گاز قرار دارند، گازرساني به 17 هزار و 600 صنعت درحال انجام و قرار است كه سهم گاز در سبد انرژي از 61 درصد كنوني تا پايان سال 1388 به 62 درصد افزايش يابد.

اين درحاليست كه براساس گفته سيدرضا كسايي‌زاده ـ مديرعامل شركت ملي گاز ايران ـ پيش‌بيني مي‌شود متوسط مصرف گاز طبيعي در دي ماه امسال به روزانه 700 ميليون متر مكعب افزايش يابد، درحالي‌كه ميزان توليد گاز كشور در آن زمان حداكثر به روزانه 538 ميليون مترمكعب خواهد رسيد كه از كسري روزانه 162 ميليون متر مكعب گاز حكايت مي‌كند. به همين ‌منظور وارد مدار شدن فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي و همچنين افزايش 25 ميليون مترمكعبي گاز از محل ميادين شركت نفت مناطق مركزي تدارك ديده شده است.

ازسوي ديگر در شرايطي كمبود گاز در زمستان از ابتداي امسال به‌طوررسمي هشدار داده و تاكيد مي‌شود با ادامه روند كنوني مصرف، امسال نيز مجبور به كاستن از سهميه گاز تحويلي به نيروگاه‌ها و صنايع بزرگ خواهيم بود كه هم‌اكنون برنامه صادرات گاز به تركيه درمرحله اجرا و صادرات گاز به ارمنستان نيز در برنامه است.

هشدارهاي محرمانه و رسمي مسوولان مبني بر كمبود گاز

براساس اطلاعات موجود، پس از گذشت روزهاي سخت زمستان در سال1385 و مشاهده كمبود گازهاي مستمر باوجود الزام توسعه گازرساني براساس برنامه چهارم توسعه، مديرعامل شركت ملي گاز ايران طي نامه‌اي محرمانه به وزير سابق نفت بر ضرورت راه‌اندازي و وارد مدار شدن روزانه 50 ميليون متر مكعب گاز فازهاي 9و10 پارس جنوبي براي زمستان سال1386 تاكيد كرده بود؛ ولي بنا به دلايل مختلف امكان تزريق گاز اين دو فاز در زمستان سال گذشته به خطوط لوله ملي گاز فراهم نشد.

اسفند 1386 پيش‌بيني اوليه براي بهره‌برداري كامل از دو فاز9 و 10 پارس جنوبي

بهره‌برداري از فازهاي 9 و10 پارس جنوبي در حالي به تعويق مي‌افتد كه بر اساس قرارداد اوليه كه در تاريخ 18 مارس 2003 ( 28 اسفند 1381) قرار بود 55.5 ماه بعد يعني اواخر مهر 1386 فاز9 وارد مرحله توليد آزمايشي و تا پايان پاييز همان سال به توليد كامل و پايدار برسد. همچنين فاز 10 در اوايل زمستان همان سال وارد مرحله توليد آزمايشي و تا پايان سال گذشته به توليد پايدار برسد؛ به اين ترتيب دو فاز 9 و 10 پارس جنوبي بر اساس قرارداد ابتدايي بايد در پايان سال 1386 با ظرفيت روزانه 50 ميليون متر مكعب به توليد مي‌رسيدند.

اجراي اين قرارداد به كنسرسيومي متشكل از شركت مهندسي و ساختمان صنايع نفت (OIEC)، شركت GS از كره جنوبي و شركت مهندسي و ساختمان تاسيسات دريايي ايران (IOEC) واگذار شد. هدف از توسعه‌ فازهاي‌ 9 و 10 نيز توليد روزانه‌ 50 ميليون‌ متر مكعب‌ گاز طبيعي‌، 80 هزار بشكه‌ ميعانات‌ گازي، ‌400 تن‌ گوگرد و توليد سالانه‌ يك‌ ميليون‌ تن‌ اتان، يك‌ ميليون‌ و 50 هزار تن‌ گاز مايع‌ پروپان‌ و بوتان‌ "LPG" است.

وعده‌هاي تكراري و عدم بهره‌برداري از ميدان مشترك پارس جنوبي

در اين راستا ابتدا مرتضي امامي ـ مدير پروژه فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي در شركت نفت و گاز پارس- در ماه‌هاي ابتدايي تابستان 1386 با اشاره به مراحل پيشرفت كار پروژه به ايسنا گفته بود كه پيش‌بيني مي‌شود پس از پيش‌راه‌اندازي فاز 9 پارس جنوبي در پاييز امسال، با توجه به پيشرفت فيزيكي بخش‌هاي خشكي و دريايي، بهره‌برداري از فاز 10 پارس جنوبي در نيمه دوم سال آينده انجام شود.

پس از آن با ايجاد اشكالاتي در روند اجراي پروژه در شركت‌هاي پيمانكاري بخش خشكي (اويك) و بخش حفاري(ملي حفاري) كه عمدتا مشكل تامين كالا به‌ويژه كالاهاي خارجي، افزايش شديد هزينه‌ها و كمبود منابع مالي و تامين دكل حفاري و تجهيزات مربوط به آن اعلام مي‌شد، تاخيرهاي اين پروژه آغاز شد.

به گزارش ايسنا، پيش از آن حميدي ـ مديرعامل سابق شركت مهندسي و صنايع ايران (اويك) ـ در ارديبهشت‌ماه 1386 گفته بود كه فاز 9 پارس جنوبي تا پايان سال 1386 و فاز 10 در اوايل خرداد سال 1387 به بهره‌برداري خواهند رسيد.

سپس ركن الدين جوادي - مدير پروژه‌هاي شركت اويك - يك ماه بعد از كمبود كالا ناشي از تاخير در تامين اعتبار لازم براي انجام پروژه، ديرآماده شدن سفارش‌ها و محدوديت‌هاي پيش آمده ناشي از تحريم‌هاي اقتصادي اخير گفت و تاكيد كرد كه اين شرايط باعث شده كه پيشرفت پروژه ملي فازهاي 9 و 10 با كندي انجام شود.

به اين ترتيب عمليات دريايي كه با شرايط مناسب و مطابق برنامه پيش مي‌رفت در مرحله راه‌اندازي گرم كه نياز به گاز داشت نيز با كندي روبه‌رو شد؛ درنهايت با انجام مذاكراتي با كارفرما (شركت نفت‌وگاز پارس)، اكبر تركان - مدير عامل سابق شركت نفت‌وگاز پارس- تاكيد كرد كه ديگر در فازهاي 9 و 10 مشكل مالي وجود ندارد.

از طرف ديگر غلام‌حسين نوذري - وزير نفت - باوجود اين‌كه در نخستين روزهاي وزارتش درباره وضعيت تامين گاز زمستاني سال 1386 تاكيد كرده بود كه فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي تا اواخر سال 1386 و يا نهايتا در سه ماهه اول سال 1387 به بهره‌برداري مي‌رسند، در ماه‌هاي بعد با اعلام اين خبر كه مشكل كالاها رفع و تحويل و ورود آنها به ايران آزاد شده است، اعلام كرد كه به اين ترتيب انجام عمليات توسعه اين فازها پس از اين تسريع خواهد شد.

اشكالات مديريتي درسايه مشكلات مالي و تامين كالاي پروژه

به اين ترتيب ملاحظه مي‌شود كه باوجود رفع مشكلات مالي و تامين كالاي پروژه، با ورود عمليات پروژه از بخش سخت‌افزاري يعني ساخت پالايشگاه در بخش خشكي و وارد شدن به بخش‌هاي راه‌اندازي كه نياز به دانش، تكنولوژي، تخصص و تجربه مورد توجه قرار مي‌گيرد، شركت پيمانكار بخش خشكي همچنان با تاخير در عملكرد مواجه است كه به نظر مي‌رسد مشكل مديريتي و نداشتن تجربه كافي شركت اويك در اين بخش موجب ناكارآمدي شركت پيمانكار در بخش خشكي و تاخير در اجراي پروژه ملي شده است.

در چنين شرايطي علي وكيلي ـ مديرعامل شركت نفت و گاز پارس - با تاكيد بر اين‌كه همه تلاش شركت مبني بر اينست كه دو فاز 9 و 10 پارس جنوبي پيش از زمستان امسال آماده و گاز آنها به شبكه تزريق شود، افزوده بود كه با كناره‌گيري شركت خارجي تامين كننده تجهيزات سرچاهي فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي، تغييراتي در برنامه داده و از شركت‌هاي داخلي استفاده كرديم كه كمي تاخير زماني به‌همراه داشته است.

پيشنهاد همكاري شركت مجتمع گازي پارس جنوبي و اويك در بخش خشكي

براساس اين گزارش، پس از تاكيد مقامات كشورمبني بر راه‌اندازي اين دو فاز براي زمستان امسال، علاوه بر اتحاد بيشتر ‌GS با اويك و انتقال توانمندي‌هاي مديريتي و فني، قرار شد در راستاي استفاده بهينه از تخصص داخل و تسريع امور و با هدف به كار گرفتن تجربه مجتمع گازي پارس جنوبي در بخش راه‌اندازي، اين شركت به كنسرسيوم فازهاي 9و10 كمك كند.

همچنين لازم است اويك نيز درنحوه عملكرد خود در بخش خشكي اين پروژه بازبيني كرده و به اعمال اصلاحاتي براي شناسايي نقاط ضعف شركت و تقويت آن‌ها بپردازد.

خودكفايي، هزينه آزمون و خطاي شركت‌هاي داخلي در ميدان مشترك

درحالي از حضور پررنگ متخصصان داخلي در ساخت و اجراي اين پروژه به‌عنوان يكي از بارزترين و افتخارآميزترين ويژگي‌هاي طرح توسعه فازهاي 9و10 پارس جنوبي ياد مي‌شود كه اين موضوع موجب شده تاخير زماني ناشي از تخصيص سهم 51 درصدي به ساخت داخل و نيز آزمون و خطاهاي اين شركت‌ها در ميدان مشترك با هدف تربيت نيروهاي كارآمد در آينده كمرنگ شود.

قابل ذكر است در شرايط كنوني از نظر سياسي و اقتصادي كه با تبليغات منفي گسترده عليه كشورمان در سطح جهان مواجه هستيم، مي‌توان با نگاهي بهينه و كيفي‌تر به شيوه حضور شركت‌هاي مختلف در پروژه‌هاي ملي نفت‌وگاز بهترين توسعه زيرساخت‌هاي تكنولوژيك، اقتصادي و آموزش نيروي انساني را با بيشترين بهره‌برداري از ميادين مختلف به‌ويژه مشترك انجام داد كه به‌نظر مي‌رسد لازمه اين كار آماده كردن فني و مديريتي شركت‌ها در ميادين مستقل و سپردن كارهاي بزرگ‌و حساس‌تر مانند توسعه ميادين مشترك به شركت‌هاي آماده‌ و آزموده‌تر است.

گزارش از: خبرنگار ايسنا حميده صداقت

انتهاي پيام
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن