واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زمينهسازي براي ايجاد تحول و نوآوري در حوزه نشر قرآني/5مدير نشر مسجد مقدس جمكران:نشر قرآني با سياستگذاريهاي كلان متحول ميشود
گروه ادب: ايجاد كارگروههاي ويژه و بررسي موضوعات جديد قرآني و انجام برخي سياستگذاريهاي كلان، نشر قرآني را به سمت تحول و شكوفايي سوق ميدهد.
حجتالاسلام والمسلمين «حسين احمدي» مدير انتشارات مسجد مقدس جمكران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) درباره چگونگي ايجاد تحول در حوزه نشر قرآني بيان كرد: مؤسسات فرهنگي ويژهاي بايد درباره پرداختن به موضوعات جديد در زمينه قرآن كريم ايجاد شود و پژوهشگران بر روي آن كار كنند تا وجوه مشترك مابين واژههاي قرآن با انجيل و تورات مقايسه شود و كارهاي جديدي براي نزديكتر شدن اديان به يكديگر صورت گيرد.
او تصريح كرد: برخي فرقهها عقايد خود را به 70 يا 80 زبان ترجمه كرده و در سايتها يا در كشورهاي خارجي منتشر كردهاند، اما ما اعتقادات شيعه و اسلام برگرفته از قرآن را به دليل نداشتن برنامه و موازيكاري ترجمه نكردهايم؛ در حاليكه هماكنون بايد برخي ترجمههاي خوب مانند ترجمه آيتالله مكارم شيرازي به عنوان ملاك قرار گيرد و به زبانهاي مختلف ترجمه و عرضه شود.
احمدي با اعتقاد بر اينكه در زمينه چاپ و نشر قرآن در كشور مشكلات زيادي وجود دارد تصريح كرد: در حال حاضر ما در كيفيت چاپ، ابعاد و خطهاي قرآنها دچار مشكل هستيم. متأسفانه هماكنون خط عثمانطه در كشور ترويج ميشود؛ در حاليكه مؤسسه «باقيات الصالحات» خط مصطفي اشرفي را به سبك عثمانطه نوشته كه اين خط تا حد زيادي مورد استفاده نيست و اين موضوع نشاندهنده اين است كه ما از خطاطان خود استفاده نميكنيم.
مدير نشر مسجد مقدس جمكران با انتقاد از نبود سرمايهگذاري در حوزه چاپ قرآن ادامه داد: قرآنهاي ما در بعضي از كشورهاي همجوار چاپ ميشود و صحافي اين قرآنها هم نسبت به كشورهاي ديگر پايينتر است و مراكزي كه مجوز چاپ قرآن را دارند نظارت كافي را در زمينه چاپ و نشر قرآن انجام نميدهند.
حجتالاسلام و المسلمين احمدي نظارت بر چاپخانههاي قرآن را در سالهاي اخير رو به رشد ارزيابي كرد و گفت: در سالهاي اخير نظارت بر چاپخانهها پيشرفت كرده است، اما تخلف در هر حوزهاي است و اين لطمه به كار ساير چاپخانهداران و صحافان ميزند و اصليترين علت وجود اين تخلفات اين است كه قرآن متولي مشخصي در كشور ما ندارد.
مدير نشر مسجد مقدس جمكران افزود: با قطع يارانههاي كاغذ يك سري از ناشران نفسهاي آخر را ميكشند؛ هر چند وزارت ارشاد با خريد كتابهاي چاپ اول به ناشران تنفس مصنوعي ميدهد. بيشترين كساني كه در اين بين لطمه ميخورند ناشراني هستند كه كاغذ را از قبل داشتهاند.
حجتالاسلام احمدي با بيان اينكه حوزه چاپ و نشر قرآن دچار بيماري است تأكيد كرد: حوزه چاپ و نشر قرآن با بيبرنامگي مواجه است و اين بيبرنامگي بايد با طرح و برنامه كلان از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برطرف شود.
او در پايان سرمايهگذاري در زمينه ايجاد چاپخانههاي ويژه قرآن را الزامي دانست و بيان كرد: دولت بايد امكاناتي در اختيار چاپخانهها قرار دهد كه چاپخانههاي ويژه قرآن تنها به سرمايهگذاري در زمينه چاپ قرآن بپردازند تا قرآنهاي ما مانند ساير كشورهاي مسلمان با صحافي و طرح جلد مناسب منتشر شود.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]