محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828676109
سرپرست وزارت كشور:/كامل/ انتخابات در ايران فرمايشي و نمايشي نيست بهترين پاداش دست اندركاران انتخابات رضايت مقام معظم رهبري است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سرپرست وزارت كشور:/كامل/ انتخابات در ايران فرمايشي و نمايشي نيست بهترين پاداش دست اندركاران انتخابات رضايت مقام معظم رهبري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
سيد مهدي هاشمي، سرپرست وزارت كشور صبح سهشنبه در جلسهي آغاز به كار مجلس هشتم گزارشي از برگزاري دورهي هشتم انتخابات مجلس شوراي اسلامي ارايه داد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرپرست وزارت كشور در ابتدا با تسليت ايام فاطميه و سالگرد ارتحال امام خميني (ره)، به فرازي از فرمايشات مقام معظم رهبري در 25 اسفند ماه 86 اشاره و عنوان كرد: ايشان فرمودند كه با همت و هوشياري شما يك بار ديگر همهي ترفندهاي شيطاني از صدور قطعنامه و تحريم انتخابات تا دعوت ناظران بيگانه به دخالت در حقوق و زندگي مردم، از سياهنمايي در خصوص مديريت كشور تا ترساندن مردم از خطر حمله دشمن، از تهمت سالم نبودن انتخابات تا تلقين دلسردي و بيتفاوتي مردم و به خصوص پيشگوييهاي تبليغاتي و شيطاني دربارهي مشاركت نكردن جوانان همه و همه به سنگ خورد.
وي در ادامه به فضاي عمومي كشور در آستانهي انتخابات مجلس هشتم اشاره كرد و افزود: در سالي كه توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي به عنوان سال وحدت ملي و انسجام اسلامي نامگذاري شده بود، جمهوري اسلامي ايران در حالي به استقبال انتخابات هشتمين دورهي مجلس شوراي اسلامي رفت كه كشور در يكي از پرافتخارترين مقاطع تاريخ انقلاب اسلامي قرار داشت.
هاشمي تصريح كرد: برههاي كه شايد بتوان از آن به عنوان يك نقطهي عطف ياد كرد؛ چرا كه جمهوري اسلامي ايران در اين برهه از تاريخ انقلاب با توكل به خداوند متعال و با استفاده از پشتوانههاي مردمي و ظرفيتهاي داخلي با اعتماد به نفس و تلاش ستودني قدمهاي اساسي و اميدبخش را در جهت ساختن كشور، برداشت و به دستاوردهاي بسيار ارزشمندي رسيد به طوري كه امواج و آثار اين خيزش چالشهاي سنگيني در عرصهي بينالمللي ايجاد كرد.
وي افزود: امروزه نظام سلطه با تمام فرصتها و امكانات سياسي، اقتصادي، ديپلماتيك و رسانهاي براي مقابله با اين حركت درونزاي ملت ايران به ميدان آمده است.
سرپرست وزارت كشور، دستيابي ملت ايران به فنآوري صلحآميز انرژي هستهيي، جهش علما در عرصههاي نوين پزشكي، ساخت ماهواره و ورود به فضا، رشد تساعدي سرمايهگذاريهاي عمراني، بسط عدالت و توزيع عادلانه ثروت از طريق طرحهاي زودبازده و به تبع آن كاهش نرخ بيكاري و از همه مهمتر گرايش بينظير ملتهاي جهان به ايران اسلامي و شكستهاي پي در پي آمريكا در عرصههاي سياست خارجي را باعث اين دانست كه بدخواهان نظام تمام هم و غم خود را براي نااميد كردن مردم و توقف مسير رشد و تعالي جمهوري اسلامي ايران به كار برند.
وي خاطرنشان كرد: به ويژه در جريان انتخابات كه يك آزمون ملي و نمايشگاهي از قابليتهاي سياسي ملت و پيوند مردم با حاكميت است، بدخواهان نظام ميخواستند مانع موفقيت شوند.
هاشمي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك نظام مستقل با توكل بر خدا و حضور و مشاركت مردم ميتوانند در مقابل اين توطئهها بايستد. بدون شك اهميت انتخابات مجلس شوراي اسلامي نه فقط به عنوان يك اقدام ملي براي تشكيل قوهي مقننه و تبلور عصاره فضايل ملت، بلكه نماد اعتماد مردم و پشتوانه مردمي و كارآمدي نظام اسلامي است.
سيد مهدي هاشمي در ادامه ارايه گزارش خود از روند برگزاري دورهي هشتم انتخابات مجلس شوراي اسلامي، افزود: مطابق اصل شش قانون اساسي همه مسوولان نظام به صورت مستقيم و غير مستقيم با آراء مردم انتخاب ميشوند، بر اين اساس راي ملت در هر انتخابات بسيار تعيينكننده است كه در اين ميان انتخابات مجلس شوراي اسلامي از ويژگيهاي خاصي برخوردار بوده و همانطور كه رياست جمهور دكتر احمدينژاد گفته است اقتدار دولت در گرو اقتدار مجلس است.
وي ادامه داد: از طرفي چرخش قدرت سياسي ميان احزاب، گروهها و جناحهاي سياسي طي سه دهه گذشته از عمر انقلاب اسلامي نشان ميدهد كه انتخابات در ايران فرمايشي و نمايشي نبوده و اين مردم هستند كه با كمال آزادي و بر اساس خواست و دريافتهاي خود دست به انتخاب ميزنند.
سرپرست وزارت كشور، گفت: آمريكا در پي شكستهاي متعدد در خاورميانه و موفقيت نداشتن در متوقف كردن فعاليتهاي هستهيي ايران بسيار اميدوار بود كه در قالب قطعنامههاي تحريمي و اعمال محدوديتهاي شديد اقتصادي و بهرهگيري از عمليات رواني گسترده و قدرت وسيع رسانهيي، مردم را تحت فشار قرار داده و فضاي رسانهاي و فضاي انتخابات هشتمين دورهي مجلس را تحتالشعاع قرار دهد.
وي در ادامه اظهار كرد: ليكن ملت ايران در آستانه ورود به چهارمين دهه از عمر پر افتخار انقلاب اسلامي و عرصههاي نوين تحول و با استفاده از كولهبار تجربيات شركت در 28 انتخابات با وجود محدوديتهاي تبليغاتي، افزايش حداقل سن رايدهندگان و شرايط روزهاي پاياني سال، حضور هوشمندانه و حماسي خود را به نمايش گذاشت.
سرپرست وزارت كشور، در ادامه به اجراي انتخابات اشاره كرد و گفت: وزارت كشور انتخابات را يك آزمون ملي و برگزاري آن را به عنوان مهمترين مسووليت اجرايي خود تلقي كرده و از اوايل سال 86 با بسيج امكانات براي برگزاري مطلوب انتخابات تمامي همت خود را به كار بست تا همه مردم در سراسر كشور با سهولت هر چه بيشتر امكان راي دادن را داشته باشند.
به گفتهي او تلاش شد تا حفظ سلامت و قانونمداري، سرلوحه عملكرد مجريان در سراسر كشور باشد و صيانت از تك تك آراي مردم به عنوان امانتي الهي، وظيفهي شرعي و قانوني تمامي مجريان شود.
وي ادامه داد: ستاد انتخابات كشور با تشكيل شش كميته تخصصي و 9 گروه كارشناسي و حضور نمايندگان سازمانها و نهادهاي ذيربط از اول دي ماه 86 كار خود را به صورت رسمي آغاز كرد.
هاشمي همچنين به تغييرات قانون كه تا آخرين روزهاي قبل از برگزاري انتخابات ادامه داشت اشاره و اظهار كرد: اين تغييرات عبارت بودند از افزايش حداقل سن رايدهندگان از 16 به 18 سال، ممنوعيت چاپ و نصب پوستر، بنر و تراكتهاي تبليغاتي نامزدها، رايانهاي برگزار شدن انتخابات در صورت توافق با شوراي نگهبان، افزايش شرط تحصيلي داوطلبان نمايندگي از فوق ديپلم به فوق ليسانس، افزايش مدت استعفا قبل از ثبتنام داوطلبان از دو ماه به شش ماه، حذف آراي باطله ماخوذه از حد نصاب مورد نظر.
به گفتهي هاشمي در ادامه برنامههاي سنگين آموزشي با برگزاري همايشهاي توجيهي منطقهاي براي كليهي دستاندركاران انتخابات در شش نقطه كشور، تهيهي نرمافزار آموزشي براي شعب، آموزش عمومي مردم از طريق رسانهي ملي و جرايد، توزيع كتابچه راهنما ميان شعب و آموزشهاي نرمافزاري رايانهاي در مركز، استانها و تمامي حوزههاي انتخاباتي كارآيي و سرعت عمل را در تمامي سطوح افزايش داد.
وي در ادامه گفت: تشكيل كميتهي تدوين و ترويج منشور اخلاقي انتخابات با مشاركت سازمانها و نهادهاي فرهنگي، دانشگاهها، حوزههاي علميه، احزاب و رسانههاي گروهي، برپايي همايشهاي تخصصي، توزيع اقلام تبليغي، چاپ كتاب احكام انتخابات براي كليهي شعب و ديگر اقدامات تاثير مطلوبي بر فضاي انتخابات گذاشت.
سرپرست وزارت كشور، كاهش چشمگير جرايم انتخاباتي و تقليل 32 درصدي اين موضوع در حوزههاي انتخابيه و كاهش شكايت و تخلفات رسيدگي شده از سوي ستادهاي مبارزاتي و هياتهاي نظارت شوراي نگهبان را از ويژگيهاي برگزاري هشتمين دوره از انتخابات مجلس شوراي اسلامي دانست.
وي اظهار اميدواري كرد كه به لطف الهي و ارتقاء فرهنگ و اخلاق انتخابات اين كاهشها ادامه يابد.
به گزارش ايسنا، سيد مهدي هاشمي، در ادامه برگزاري موازي انتخابات رايانهيي كه خود گام مهمي در حركت به سوي دولت الكترونيك تلقي ميشود را از محسنات اين دوره از انتخابات دانست و افزود: اطلاعرساني به موقع و شفافسازي روند انتخابات براي مردم اطمينان و آرامش را در جامعه ارتقاء بخشيد.
وي اظهار كرد: برگزاري 52 نشست خبري با خبرنگاران داخلي و بعضا خارجي، انتشار يكهزار و 800 گزارش خبري، حضور در بيش از 30 مورد برنامههاي صدا و سيما و انتشار 48 اطلاعيه ستاد انتخابات در مرحله اول و دوم از فعاليتهاي ستاد خبري انتخابات هشتمين دوره از مجلس شوراي اسلامي بود.
هاشمي تصريح كرد: در بخش پشتيباني، چاپ و توزيع برگههاي تعرفه با مشخصات ايمني بالاتر نسبت به دورههاي قبل توزيع به موقع اعتبارات خريد و توزيع اقلام اداري و تجهيزات رايانهيي صورت گرفت.
وي با بيان اين كه بيترديد برخي كاستيها نيز با وجود تلاش بيشائبه مجموعه وزارت كشور در اين دوره از انتخابات وجود داشت ابراز اميدواري كرد اين كاستيها با همكاري و تدبير مجلس هشتم شوراي اسلامي براي مراحل بعد را حتي المقدور مرتفع كنيم.
سرپرست وزارت كشور در مورد آمارها گفت: انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي در سطح 207 حوزه انتخابيه اصلي و 44 هزار و 624 شعبه اخذ راي شهري و روستايي ثابت و سيار در آخرين جمعه سال 24 اسفند ماه سال 1386 براي انتخاب 290 نفر و با حضور ميليوني زن و مرد و پير و جوان در پاي صندوقهاي راي برگزار شد.
او اظهار كرد: لازم به ذكر است در روند اجرايي انتخابات با دريافت 3 هزار و 181 پاسخ استعلام از مراجع 4 گانه از مجموع 7 هزار و 600 داوطلب نمايندگي مجلس شوراي اسلامي، تعداد 4 هزار و 422 نفر تاييد شدند كه يك درصد بيش از تاييد صلاحيتهاي دوره قبل بودهاند.
هاشمي افزود: با توجه به انصراف 532 نفر از تاييد شدگان، نهايتا 3 هزار و 890 نفر در صحنه رقابت انتخاباتي باقي ماندند كه در مرحله اول انتخابات 205 نفر از نامزدها به مجلس هشتم شوراي اسلامي راه يافتند و انتخابات 3 حوزه داراي يك نماينده نيز باطل شد.
وي گفت: مرحله دوم انتخابات نيز در تاريخ 6 ارديبهشت ماه 1387 در سطح 54 حوزه و 17 هزار و 942 شعبه اخذ راي براي انتخاب 82 نفر از ميان 164 نامزد راه يافته به مرحله دوم برگزار شد كه از مجموع داوطلبان انتخابات 51 درصد داراي فوق ليسانس و دكترا بوده كه در مقايسه با انتخابات مجلس هفتم شوراي اسلامي 22 درصد رشد داشته است.
هاشمي با بيان اين كه تعداد زنان داوطلب انتخابات دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي 611 نفر بودهاند، خاطرنشان كرد: 308 نفر از اين تعداد در رقابت انتخاباتي شركت كرده و 8 نفر با انتخاب مردم به مجلس هشتم راه يافتند.
سرپرست وزارت كشور افزود: مردم با دادن 24 ميليون و 197 هزار و 66 راي ماخوذه مشاركتي 57 درصدي را رقم زدند كه 6 درصد بيشتر از دوره قبل بود.
وي با اشاره به اين كه مشاركت مردم در كلانشهرها شامل تهران، تبريز، اصفهان، مشهد ، شيراز و اهواز بيش از يك درصد و در مناطق اهل سنت 6/7 درصد رشد داشته است، يادآور شد: حضور بيش از 700 هزار نفر دست اندركار برگزاري انتخابات در سراسر كشور شامل عوامل اجرايي، نظارتي، بازرسي و انتظامي و اتصال همزمان بيش از 45 هزار نقطه در سراسر كشور به مركز شبكه رايانهيي در ستاد انتخابات كشور و حضور77 هزار نفر كاربر رايانه در كنار ساير دست اندركاران در يك روز انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي را به يكي از بزرگترين عمليات پر افتخار و دشمن شكن كشور تبديل كرد.
هاشمي افزود: بدون شك جز با عنايت الهي، رهنمودهاي مقام معظم رهبري، پشتكار و تلاش شبانهروزي و بي شائبه همه دست اندركاران به ويژه مسوولان سخت كوش ستاد انتخابات كشور و حضور پرشكوه و حماسه آميز مردم امكان پذير نبود.
وي گفت: اين تلاشهاي مخلصانه موجب شد براي اولينبار دقت سرعت و صحت عمليات اجرايي انتخابات به ويژه شمارش و تجميع آرا به حداكثر ميزان خود در مقايسه با دورههاي قبل رسيده به طوري كه نتايج انتخابات تهران در كمتر از 3 روز و سايرحوزههاي سراسر كشور در كمتر از يك روز اعلام شد.
سرپرست وزارت كشور خاطرنشان كرد: براي اولين بار كارت ملي و شماره ملي افراد در روز اخذ راي در سطح ملي مورد بهرهبرداري قرار گرفت و براي بيش از 98 درصد از واجدان شرايط تا روز انتخابات توسط ثبت احوال كشور كارت ملي صادر شد.
به گزارش خبرنگارايسنا، هاشمي در ادامه تاكيد كرد: در اين انتخابات براي اولين بار رايانه در سطح بسيار گسترده در مراحل مختلف انتخابات اعم از ثبت نام داوطلبان، ثبت نام راي دهندگان، شمارش آرا، تجميع نتايج آرا واتوماسيون اداري در كنار روش دستي مورد بهره برداري قرار گرفت، هم چنين براي اولين بار با تلاش فرهيختگان و حمايت و راهنمايي هاي علما و مراجع عظام تقليد منشور اخلاق انتخاباتي تدوين و به همت اصحاب رسانه واساتيد حوزه و دانشگاه مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت و ترويج شده است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در اين انتخابات براي اولين بار ستادهاي بازرسي انتخابات مجلس مستقل از ستادهاي اجرايي در مراكز استان ها و حوزه هاي انتخابيه بر روند اجراي قانون نظارت كرده و شاهد كاهش 50 درصدي شكايات و گزارش هاي تخلفاتي انتخاباتي نسبت به دوره قبل بوديم.
هاشمي تصريح كرد: در انتخابات گذشته براي اولين بار سن راي دهندگان از 16 سال به 18 سال افزايش يافت و هر چند تلاش دولت براي باز گرداندن آن به نتيجه نرسيد، اما درعين حال طبق بيان مقام معظم رهبري جوانان سهم بزرگي از اين مشاركت همگاني را به دوش گرفتند و با اين كه مراحل سن انتخاب 3 سال ارتقا يافت و چند ميليون نوجوان كمتر از 18 سال از شركت در انتخابات محروم شدند ، ميليون ها جوان زير 30 سال به سوي صندوق هاي راي شتافتند و با حضور شور انگيز خود نشان دادند كه پسران و دختران نسل بعد آماده تحويل گرفتن اين جمهوري مقدس هستند كه خون بهاي دهها هزار شهيد و محصول مبارزه سال هاي متمادي ملت ايران است.
وي افزود: براي اولين بار ميز احزاب علاوه بر ستاد انتخابات كشور در ستاد انتخابات استانهاي سراسر كشور نيز تشكيل شد و نمايندگان احزاب وتشكل هاي سياسي در تمام مراحل اجرايي انتخابات حضور فعال و موثر داشته و از نزديك درجريان امور انتخابات قرار گرفتند.
سرپرست وزارت كشور تصريح كرد: در هشتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي براي اولين بار ارتباط تنگاتنگ به روز و پرحجم اصحاب رسانه به ويژه صدا و سيما با انجام صدها مصاحبه كنفرانس خبري و گزارش ويژه، اخبار ستاد انتخابات كشور را به تمام نقاط دنيا مخابره كردند و تعامل ستاد انتخابات با رسانهها به اوج خود رسيد.
هاشمي در ادامه از شوراي نگهبان هيات هاي نظارت هيات هاي اجرايي، ستادهاي انتخابات استان ها، نيروهاي انتظامي، نظامي و بسيج و اعضاي شعب اخذ راي، بازرسان ، مراجع 4 گانه استعلام شامل وزارت اطلاعات، دادستاني كل كشور، ناجا و سازمان ثبت احوال كشور ،ستاد انتخابات كشور، استانداران ، فرمانداران و بخشداران سراسر كشور و اصحاب رسانه به ويژه رسانه ملي صميمانه تشكر كرد.
وي همچنين گفت: به پاس خدمات و به رسم انصاف از تلاش هاي دلسوزانه حجت السلام و المسلمين پورمحمدي وزير كشور وقت در برگزاري هر چه سالم تر و باشكوهتر انتخابات تقدير مي كنم.
سرپرست وزارت كشورهمچنين براي مجلس هشتم كه به تعبير مقام معظم رهبري مجلس آگاه، متدين، نخبه، ضد استكبار، مقتدر، درد شناس و مردم گرا است در انجام وظايف خطير و سنگيني كه بر عهده دارند آرزوي توفيق كرد.
وي افزود: بهترين پاداش دست اندركاران انتخابات رضايت مقام معظم رهبري است كه در بخشي از پيام 25 اسفند خود از مجريان و ناظران انتخابات كه با تلاش طاقت فرسا با ر اين مسووليت قانوني را بر دوش كشيدند و با صداقت و امانت آرا مردم را صيانت كردند صميمانه تشكر كردند.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 402]
-
گوناگون
پربازدیدترینها