واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: روندهاسايه نفت 132 دلاري بر سر بازارهاي آسيايي
گروه بينالملل- بازار سهام ژاپن اولين روز هفته را زير سايه سنگين ضرر هفته گذشته به ويژه تنزل شديد والاستريت در روز جمعه آغاز كرد و بيشترين ضرر را در شش هفته اخير تجربه كرد. به گزارش آسوشيتدپرس، قيمت نفت در روز دوشنبه در آسيا افزايش يافت و به هر بشكه 73/132دلار رسيد و ارزش دلار در بازارهاي مالي در مقابل ين كاهش يافت. با اين همه بازارهاي آسيايي، به ويژه توكيو بيشتر تحت تاثير ضرر روز جمعه والاستريت و تعطيلي آن در روز دوشنبه بودند.
بازار سهام توكيو در واقع ادامه جريان والاستريت در بزرگترين اقتصاد شرق است كه به طور سنتي تحت تاثير آن عمل ميكند. تحليلگران بازار معتقدند، بازار در حال فكر كردن درباره وضعيت اقتصادهاي واقعي است. چين توانسته است تاكنون خود را با افزايش قيمت وفق بدهد، اما اقتصادهاي ضعيفتر و كوچكتر از افزايش قيمت نفت و كالاها آسيب خواهند ديد.
همچنين سرمايهگذاران در توكيو منتظر اخبار تورم در مورد منطقه يورو و ايالات متحده در هفته جاري هستند. در بازارها نگراني جدي و شديدي در قيمت بالاي انرژي (نفت) و ديگر مواد خام وجود دارد كه بر كمپانيهاي ژاپني از حيث افزايش هزينه توليد قطعا تاثير زيادي برجاي خواهد گذاشت. از طرف ديگر مصرفكنندگان هم از خريد به دليل افزايش هزينه انرژي اجتناب ميكنند. به اين ترتيب شاخص سهام نيكي صبح روز دوشنبه 312 واحد يا 2/2درصد تنزل يافت و به واحد 13700 رسيد. شاخص سهام توپيكس هم 29 واحد يا 1/2درصد ضرر كرد و به واحد 1348 رسيد، در روز جمعه شاخص توپيكس 2درصد از دست داد. ميزان معاملات در روز دوشنبه به دليل بسته بودن
وال استريت و احتياط سرمايهگذاران محدود بود. بزرگترين بازندگان روز دوشنبه توكيو سوني، تويوتاموتور و كانن بودند.
در چين شاخص اصلي شانگهاي 2درصد از دست داد و در كره جنوبي شاخص كوپسي 5/1درصد ضرر كرد و به پايينترين حد خود از 24 آوريل سالجاري تاكنون رسيد. و اما ارزش دلار در روز دوشنبه در مقابل ين 2/0درصد تنزل يافت و هر دلار به ازاي 15/103 ين معامله شد.
دلار در برابر يورو هم حدود 2/0درصد ارزش خود را از دست داد و روز دوشنبه در توكيو هر يورو به ازاي 5790/1 دلار معامله شد. به نظر نميرسد ارزش دلار جريان رو به پايين خود را ترك كند، اين در حالي است كه بسياري از خريداران قبلي دلار منتظر فرصتي هستند تا بتوانند آن را بفروشند. والاستريت كه روز دوشنبه را تعطيل بود، هفته را در حالي آغاز ميكند كه هفته گذشته يكي از بدترين هفتههاي خود را پس از دوران تنش و نوسانات شديد در ژانويه و فوريه سپري كرد.
دليل اصلي ضرر بازار، افزايش قيمت نفت با ركورد 135 دلار براي هر بشكه بود. نگراني بازار قطعا از گسترش و افزايش فشارهاي تورمي است كه بر اثر افزايش هزينههاي انرژي بر بودجه خانوارها و از طرفي هزينه توليد تحميل ميكند. مادامي كه فشارهاي تورمي وجود داشته باشد، بانك مركزي ايالات متحده بايد از ابزار كاهش نرخ بهره براي تحريك رشد اقتصادي صرفنظر كند كه اين خبر خوبي براي بازار به شمار نميرود.
كسادي اقتصادي با اين كه مقامات اقتصادي آمريكا در سخنان خود سعي در كمرنگ ساختن آن دارند، جدي است و اقتصاددانان و سرمايهگذاران برجستهاي همچنان از خطر كسادي ايالات متحده سخن ميگويند. پس از جورج سوروس، آلن گرين اسپن و حتي بن برنانكي رييس بانك مركزي ايالات متحده و ويليام وارن بافت هم از كسادي اقتصادي آمريكا سخن گفتند. مهمتر آن كه بسياري كسادي فعلي را با ركود بزرگ دهه 30 آمريكا مقايسه ميكنند و از شباهت ميان دو شرايط زماني ميگويند، هر چند بازار سعي كرده است به زيربناهاي بازار توجه كند و روزهاي آرام و منطقي در يك ماه اخير سپري كند.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]