واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آلرژي به پروتئين شير گاو علت مدفوع خوني در كودكان سه الي چهار ماهه است
علت شايع مدفوع خوني در كودكان سه الي چهار ماهه كشورمان، آلرژي به پروتئين شير گاو است. به مادراني كه به كودك خود شير مي دهند براي افزايش شيرش توصيه مي شود كه حتما در طي روز از لبنيات استفاده كند .
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، غلامرضا خاتمي فوق تخصص گوارش اطفال در حاشيه سومين همايش بيماريهاي شايع گوارش كودكان گفت: بروز مدفوع سياه رنگ در كودكان مربوط به خونريزي معده و اثني عشر است كه ميزان اين خونريزي زياد نيست و گاهي اوقات نيز ممكن است علت قرمز بودن مدفوع مربوط به تغذيه كودك مانند مصرف آهن و اسفناج و لبو و ژله رنگي، گوجه فرنگي و... باشد.
رييس انجمن علمي گوارش كودكان ايران در ادامه اظهار داشت: اولين سئوال از والدين كودكي كه با مسئله خونريزي در مدفوع به پزشك مراجعه مي كند اين است كه آيا مشكلي در گذشته داشته يا خير؟ همچنين از لحاظ ابتلا به دل درد، آلرژي و داشتن جراحي در گذشته از مادر كودك سئوال مي شود؟ پزشك درحين انجام معاينه كودك پي به خونريزي در وي مي شود. به عنوان مثال اين خونريزي ها ممكن است بصورت لكه هاي خونريزي بر روي پوست خودش را نشان دهد كه پس از پي بردن به اين مسئله، بايد به علت آن رسيدگي كرد.
خاتمي اظهار داشت: علت شايع مدفوع خوني در كودكان سه الي چهار ماهه كشورمان، آلرژي به پروتئين شير گاو است. به مادراني كه به كودك خود شير مي دهند براي افزايش شيرش توصيه مي شود كه حتما در طي روز از لبنيات استفاده كند ( مادر شرده بايد سه تا چهار ليوان در روز شير بنوشد) كه پروتئين شير خورده شده وارد شير مادر مي شود و پس از مبادرت نوزاد به خوردن شير مادر، پروتئين شير گاو وارد معده و روده كودك شده و نوزاد علامت نشان مي دهد. علامت اين آلرژي در نوزاد شامل بي اشتهايي و كم اشتهايي به شير خوردن، دل درد و گاهي نيز مشاهده رگه هاي خون در مدفوع مي شود.
وي ادامه داد: توصيه ما به چنين مادراني اين است كه ابتدا از مصرف شير خودداري كرده و از گروه ديگر لبنيات استفاده كند كه تعداد زيادي از كودكان با اين كار مشكلشان حل مي شود. اما اگر با انجام اين كار توسط مادر باز مشكل نوزاد برطرف نشود مادر از خوردن مابقي گروه لبنيات ممانعت كند.
خاتمي خاطر نشان ساخت: مشكل شايع در كودكان بالاتر از دو سال پوليپ است كه باعث خونريزي در مدفوع شده اما كودك درد ندارد. يعني پس از هر بار دستشويي، چند قطره خون تازه در مدفوع كودك ديده مي شود كه اين مشكل با انجام كولونوسكپي تشخيص و درمان مي شود.
وي در خاتمه مشكل شايع ديگر در كودكان را يبوست دانست و تصريح كرد: مدفوع اگر سه الي چهار روز در روده بماند آبش جذب شده و مدفوع خشك و سفت مي شود كه در اين وضعيت، مدفوع هنگام عبور از مقعد خراشي در منطقه ايجاد كرده و باعث بروز خون در مدفوع مي شود كه بدنبال اين مشكل كودك درد زيادي دارد.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15481]