واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در آستانه دومين سفر دولت به چهار محال و بختياري/ ۹۶درصد از مصوبات اولين سفر دولت اجرايي شده است (۲و آخر)
سياسي
در دومين روز از سفر هيات رسانه ايي به استان چهار محال وبختياري يكي ديگر از طرحهايي كه مورد بازديد خبرنگاران قرار گرفت ، طرح فرهنگسراي بزرگ شهر كرد بود.
اصغر مجيدي رييس مسكن و شهرسازي استان چهار محال و بختياري گفت: اين طرح از سال ۱۳۸۳شروع شده است اما به علت كمبود اعتبار روند اجراي آن با كندي مواجه بود تا اين كه در سفرهيات دولت به اين استان اعتبارات بسيار خوبي براي اجراي آن اختصاص يافت.
وي ميزان پيشرفت فيزيكي اين طرح را ۵۷درصد اعلام كرد وگفت : تاكنون ۲۲ ميليارد ريال براي اجراي اين طرح هزينه شده است و مبلغ ۳۲ميليارد ريال ديگر هزينه نياز است .
مجيدي با بيان اين كه فرهنگسراي بزرگ شهر كرد با توجه به وسعت و بزرگي آن تا يك دهه ديگر جوابگوي نيازهاي استان خواهد بود در خصوص مشخصات اين طرح افزود : سالن كتابخانه آن با مساحت ۵۴۰مترمربع ، فضاي باز نمايشگاه به مساحت ۵۰۰متر مربع و فضاي سالن نمايشگاه و مخزن به مساحت ۷۷۰متر (فضاي كل نمايشگاه ۱۲۷۰متر مربع در طبقه همفك )، فضاي آموزشي شامل كلاسهاي آموزش و فرهنگي و هنري و اطاق نشست داوران به مساحت ۷۶۵متر مربع در همكف ، قسمت اداري به مساحت ۲۱۷متر مربع در همكف، ورودي به قسمت اداري به مساحت ۸۳متر مربع در همكف، سالن بزرگ به ظرفيت هزار نفر و سالن كوچك به ظرفيت ۵۰۰نفر به مساحت كل ۳۴۳۵متر مربع در طبقه همكف و نيم طبقه همكف و طبقه اول و نيم طبقه اول است.
** بيمارستان ۳۲۰تختخوابي آيت الله كاشاني شهر كرد
بيمارستان ۳۲۰تختخوابي آيت الله كاشاني شهر كرد به عنوان بزرگترين بيمارستان اين استان از پروژههاي در دست اجراست .طرح بيمارستان آيت الله كاشاني شهر كرد با زير بناي ۲۱هزار و ۷۰۰متر مربع و ۳۲۰تخت از سال ۱۳۷۷آغاز و تا سال ۱۳۸۴تنها ۹درصد پيشرفت فيزيكي داشته است .
اين طرح با اختصاص ۴۰ميليارد ريال هزينه از محل اعتبارات دور اول سفر هيات دولت، ۷۶درصد پيشرفت فيزيكي داشته و در سال ۱۳۸۸به بهره برداري خواهد رسيد.
سيد مصطفي هاشمي مسول گروه فني و نظارت بر طرحهاي عمراني دانشگاه علوم پزشكي شهر كرد ، گفت : مردم چهار محال وبختياري براي استفاده از خدمات تخصصي و فوق تخصصي مجبور بودند كه به اصفهان مراجعه كنند اما با راه اندازي اين بيمارستان تمامي خدمات تخصصي و فوق تخصصي در آن انجام ميشود و ديگر نيازي به مراجعه مردم به اصفهان نيست .
به گفته وي ، با راه اندازي اين بيمارستان ۹۰درصد مشكلات درماني مردم استان حل خواهد شد.
** مجتمع فرهنگي و مصلاي امام خميني (ره ) شهر كرد
محمد مهديه مدير اجراي مجتمع فرهنگي ومصلاي امام خميني (ره) شهرستان شهر كرد گفت : عمليات اجراي اين طرح از سال ۱۳۷۶به پيشنهاد حضرت آيت الله ناصري نماينده ولي فقيه در استان در زميني به مساحت ۳۲هزار متر مربع آغاز شد.
وي تصريح كرد : ظرفيت مصلا براي انجام نماز جمعه ۱۳هزار نفر است و براي انجام سخنرانيها و اجتماعات با توجه به فضاي باز مصلا تا ۱۵هزار نفر هم گنجايش دارد.
مدير اجرايي مجتمع فرهنگي و مصلاي امام خميني (ره) شهر كرد افزود :
كتابخانه مصلا در ۲۲هزار متر زير بنا در سه طبقه و سالن اجتماعات هزار و ۵۰صندلي گنجايش دارد و پژوهشكده قرآني با سه هزار و ۵۰۰متر زير بنا در سه طبقه احداث شده است .
به گفته وي ، تاكنون چهار ميليارد و ۷۰۰ميليون تومان هزينه شده است و پيش بيني ميشود براي تكميل آن ۱۱هزار ميليارد تومان ديگر اعتبار مورد نياز باشد.
وي ميزان پيشرف فيزيكي اين طرح را تا قبل از سفر هيات دولت به استان ۳۰ درصد عنوان كرد وگفت : در زمان حاضر پيشرفت فيزيكي اين طرح به ۹۰درصد رسيده است .
مهديه اضافه كرد : بر اساس مصوبه هيات دولت از طريق ماده ۳۲ظرف مدت چهار سال ۱۱ميليارد تومان براي تكميل اين طرح عظيم در نظر گرفته شده است وي خاطر نشان كرد : ۹۰واحد تجاري در بيرون مصلا براي تامين هزينههاي جانبي و مصرفي مصلا احداث شده است ، اين مغازهها قابل خريد وفروش نيستند و تنها از طريق سر قفلي و اجاره، قابل واگذاري خواهند بود.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه چهار محال و بختياري هم گفت :
گنبد مصلا بسيار زيبا و در نوع خود در خاورميانه بينظير است .
آيت الله محمد رضا ناصري يزدي تاكيد كرد : تمام طرحها و معماري مصلا سنتي و توسط هنرمندان چهار محال و بختياري خلق شده است .
وي تصريح كرد : در اين طرح تلاش شده است با در كنار قرار دادن بازار اسلامي در كنار مصلا به سبك زمان صدر اسلام، شيوههايي از معماري اسلامي را به نمايش گذاشته شود.
وي سبك معماري اين بنا را بينظير خواند و گفت : ساخت و طراحي مصلا به نحوي است كه در برابر هشت ريشتر زلزله مقاومت خواهد داشت .
آيت الله ناصري با بيان اين كه در گذشته مكان مناسبي براي برگزاري نمازجمعه و مراسم مذهبي خاص در اختيار نداشيم ، تصريح كرد : خوشبختانه با ساخت اين مصلا يك مكان بسيار مناسب و منحصر به فرد در كشور ساخته شده است و نقش موثري در مشاركت مردم در نمازهاي جمعه دارد.
** طرح سالن اجتماعات مجتمع دانشگاهي رحمتيه دانشگاه علوم پزشكي شهر كرد طرح احداث سالن اجتماعات مجتمع دانشگاهي رحمتيه دانشگاه علوم پزشكي شهر كرد يكي ديگر از طرحهاي مصوب سفر استاني هيات دولت براي توسعه محيطهاي آموزشي و دانشگاهي در اين استان بود.
سيد مصطفي هاشمي مسول گروه فني و نظارت بر طرحهاي عمراني دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه علوم پزشكي چهار محال وبختياري با بيان اين كه ۱۳ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال براي اجراي اين طرح هزينه شده است، گفت : ميزان پيشرفت اين طرح تا قبل از سفر هيات دولت به استان ۳۵درصد بود كه در جريان سفر استاني دولت با اعتبارات خوبي كه در نظر گرفته شده ميزان پيشرفت فيزيكي اين طرح به ۱۰۰درصد رسيد.
وي ظرفيت سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشكي چهار محال و بختياري را ۵۵۶ نفر اعلام كرد و افزود : اين سالن ميتواند جوابگوي سيمنارها و كنفرانس هاي عملي و تخصصي دانشجويان باشد.
** طرح پمپاژ آب از رودخانه زاينده رود به اراضي كشاورزي تعاوني عماني ساماني
حسن عبداللهي معاون شركت آب منطقهاي استان چهار محال و بختياري افزود :
هدف اصلي از اجراي اين طرح توسعه كشت بادام به وسعت يك هزار و ۶۰۰هكتار است چرا كه در زمان حاضر ۳۰درصد از بادام توليدي كشور در اين استان توليد ميشود و قرار است استان در چند سال آينده به عنوان قطب توليد بادام در كشور تبديل شود.
وي تعداد بهره برداران را يك هزار نفر اعلام كرد و گفت : قرار است با تامين آب مورد نياز از رودخانه زاينده رود سالانه ۱۵ميليون متر مكعب آب تامين و براي آبرساني به درختان بادام كاشته شده در اين منطقه مورد استفاده قرار بگيرد.
** طرح مسكن مهر
رييس مسكن و شهرسازي استان يكي از اهداف محوري دولت نهم را در استان چهار محال و بختياري توليد مسكن مهر ( ۹۹ساله) ناميد و گفت : قرار است در شهر كرد يك شهرك جديد و تازه تاسيس به نام منظريه در زميني به مساحت ۳۳هكتار احداث شود كه تاكنون دو هزار و ۳۰۰واحد آن به تعاوني سطح استان واگذار شده است .
اصغر مجيدي اضافه كرد : قرار است در سفر دوم هيات دولت به استان ساخت يك مجتمع ۸۰۰واحد با حضوري رييس جمهوري كلنگ زني شود .
وي اضافه كرد : در شهر كرد هر متقاضي زمين مسكوني ميتواند با مراجعه به تعاونيهاي مسكن به راحتي زمين مسكوني دريافت كند.
** شركت شير خشك نوزاد پگاه
علي رييسي معاون شركت شيرخشك نوزاد پگاه گفت : قطعات ساخت اين كارخانه از دانمارك وارد كشور شده و دانش فني آن نيز از كشور آلمان خريداري شده است .
وي تصريح كرد : طبق برنامه زمان بندي شده بايد كارخانه سال ۱۳۸۶به بهره برداري ميرسيد اما به دليل كمبود منابع مالي با تاخير مواجه شد.
رييسي با بيان اين كه حدود ۱۴۰ميليارد ريال تسهيلات از محل بنگاههاي زود بازده وام گرفتيم ، افزود : تاكنون ۴۲۰ميليارد ريال براي ساخت اين كارخانه سرمايهگذاري شده است.
وي ميزان پيشرفت فيزيكي اين طرح را ۷۶درصد اعلام كرد و گفت : اگر اعتبارات به موقع به دست ما برسد تا پايان سال جاري اين كارخانه به بهره برداري ميرسد.
معاون شركت شيرخشك نوزاد پگاه افزود : با راه اندازي اين كارخانه كل نياز كشور به وارادت شير خشك بر طرف ميشود.
وي ساخت اين كارخانه را در خاورميانه بينظير خواند و گفت : علاوه بر نياز كشور امكان صادرات توليد شيرخشك به كشورهاي منطقه نيز وجود دارد.
مدير كل صنايع و معادن استان چهار محال بختياري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، روند سرمايهگذاري دولت در استان را براي توسعه بخش صنعت و معدن مطلوب دانست و گفت : ساخت ۲۷شهرك صنعتي و ناحيه صنعتي در زميني به مساحت سه هزار و ۵۰۰هكتار در چندين نقطه استان آغاز شده و بسياري از اين شهركها به بهره برداري رسيده اند.
وي عمده فعاليت شهركهاي صعنتي در استان چهار محال و بختياري را در زمينه هاي صنايع فولادسازي ، مواد غذايي و آب معدني دانست و گفت : با توجه وجود منابع سرشار آب معدني در استان چهار شهرك صنعتي مخصوص آب معدني و بسته بندي آب معدني وجود دارد.
وي ميزان سرمايهگذاري صورت گرفته در شهر كهاي صعنتي را بالغ بر پنج هزار ميليارد ريال عنوان كرد و گفت : تاكنون ۸۵۰واحد صنعتي به بهره برداري رسيده است .
گزارش از : افشار دارابي
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 544]