تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از يا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848225177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درميزگرد تدوين نظام جامع تربيتي دردانشگاهها عنوان شد: جايگاه معاونت‌ فرهنگي دانشگاهها‌ بايد تقويت شود گسست بين نظامهاي آموزشي متوسطه ودانشگاهي بايد برطرف شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درميزگرد"تدوين نظام جامع تربيتي دردانشگاهها" عنوان شد: جايگاه معاونت‌ فرهنگي دانشگاهها‌ بايد تقويت شود گسست بين نظامهاي آموزشي متوسطه ودانشگاهي بايد برطرف شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي

رييس دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه تهران، با بيان اينكه بايد عقلانيت، معنويت و خلاقيت در نظام جامع تعليم و تربيت آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها حاكم شود، گفت: اين موضوع علاوه بر اينكه بايد در كتابهاي درسي متبلور شود، بايد در ذهن و مغز اساتيد و معلمانمان به عنوان شخصيت‌هاي ويژه‌اي از عطوفت و محبت، منطق و استواري پديدار گردد.

به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)؛ دكتر افروز در ميزگرد "تدوين نظام جامع تربيتي در دانشگاهها" كه با حضور جمعي از اساتيد و دانشجويان در سالن شوراي دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: تا زماني كه در دانشگاه معاونت دانشجويي با فرهنگي همراه است و تنها واژه فرهنگي در دانشگاه‌ها به يدك كشيده مي شود و معاونت دانشجويي تنها كارش تداركات است ما چه معنايي از تربيت مي توانيم داشته باشيم و در واقع معاونت دانشجويي كه تنها كارش تداركات است چه فايده اي دارد؟

وي ضمن ارائه پيشنهادي، تصريح كرد: شايسته است كه معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها با معاونت فرهنگي توام شوند و با اين اقدام موضوع به مديريت‌هاي گروه‌هاي آموزشي دانشگاه گسترانيده مي شود و در اين ميان مديران گروهها علاوه بر انجام فعاليتهاي آموزشي فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه را نيز بر عهده مي گيرند.

دكتر افروز در ادامه با بيان اينكه محتواي كتابهاي درسي ما از دبستان تا دانشگاه سه اشكال اساسي دارد گفت: غير كاربردي بودن، غير بومي بودن، و عدم ارزشمداري و مادي گرايي از عمده ترين اشكالات كتابهاي درسي به شمار مي رود، همچنين رگه‌هاي خلاقيت و پرسش زايي در كتابها بسيار كم مشاهده مي شود.

وي تصريح كرد: خوشبختانه شوراي بررسي متون روانشناسي بازنگري اساسي بر محتواي نظام تربيتي رسمي كشور از ابتداي دبستان تا دبيرستان انجام داد تا متون كاربردي شود چرا كه كاربردي نبودن فاجعه است.

وي با بيان اينكه ديپلمه هاي علوم انساني در آمريكا و اروپا مي توانند به رشته هاي پزشكي و مهندسي راه يابند گفت: ما بايد يك دانشنامه ديپلم عمومي و كالبدي به دانش آموزان خود بدهيم تا در اين ميان معلم معنا پيدا كند و علوم انساني نيز قرباني نشود.

دكتر افروز همچنين از تهيه پيش نويس منشور نظام تربيتي نيز خبر داد.

تاكيد بر هويت مشترك و ارتباط با ساير نهادهاي اجتماعي بايد در كنار آموزش تخصصي در دانشگاه ها مورد توجه قرار گيرد

همچنين حجت‌الاسلام دكتر صادق‌زاده، عضوهيات‌علمي دانشگاه تربيت‌مدرس نيز در اين نشست تربيت را در نگاه اسلامي به معناي جريان تعاملي زمينه ساز هدايت افراد جامعه به سوي رشد همه جانبه و متعادل و تكميل و تعالي هويت خويش بر اساس معيارهاي اسلامي بيان كرد.

وي با بيان اينكه مفهوم تربيت در نگاه اسلامي ناظر به عناصريست، گفت: يكي از مهمترين اين عناصر بحث هدايت است و هدايت به معناي جهت دهي حركت آگاهانه افراد در مسير اهداف مطلوب است.

دكتر صادق زاده با بيان اينكه در آموزش عالي و آموزش و پرورش، تعليم و تربيت در هم تنيده است، تصريح كرد: بحث تربيت حتي در نظام آموزش عالي نبايد جدا از بحث تعليم باشد.

وي با بيان اينكه در نظام آموزش عالي تكيه ما به تكريم پرورش هويت تخصصي و اختصاصي افراد است گفت: متاسفانه نظام آموزش عالي رابطه خود را با نظام هاي اجتماعي در تكريم تعالي هويت قطع كرده است و در اين ميان هر كس در فرايند شكل دهي جوانان ما از منظر خود تلاش هايي انجام مي دهد و اين ناهماهنگي ها و ناهمسويي ها منجر مي شود كه برآيند ما به سمت صفر كشيده شود .

وي در ادامه تصريح كرد: تاكيد بر هويت مشترك و ارتباط با ساير نهادهاي اجتماعي بايد در كنار آموزش تخصصي در دانشگاه ها مورد توجه قرار گيرد.

به آموزگار علم و معنا، نيازمنديم نه فردي كه تنها با محفوظات، ذهن دانشجو را پر كند

همچنين در اين مراسم دكترموسوي موحدي، معاون پژوهشي سابق دانشگاه تهران گفت: دربحث تربيت در واقع اولين دغدغه اي كه براي تربيت جوانان و دانشجويانمان بايد داشته باشيم اين است كه بايد به پرورش استاد باتقوا، پاك، پرهيزگار و مقيد بپردازيم، استادي كه توليد كننده دانش باشد و نه مصرف كننده.

وي فرق مدرسه و دانشگاه را اينگونه عنوان كرد كه در مدرسه علم مصرف مي شود اما در دانشگاه علم بايد توليد شود.

وي با بيان اينكه تربيت مسئله ظريفي است، تصريح كرد: اينگونه نبايد باشد كه هر فردي در سر كلاس درس حاضر شود و محفوظات ذهن دانشجو را پر كند، بلكه تربيت به اين معني است كه در ذهن دانشجو جرقه اي وارد شود و استاد به عنوان الگو براي دانشجو قرار گيرد.

وي با بيان اينكه دانشمندان ما بايد توليد كننده دانش باشند،گفت: مشكل ما اين است كه معلمان ما عضو هيات علمي هستند اما ما به آموزگار علم و معنا، نيازمنديم و در واقع بايد چنين اساتيدي پرورش و تكثير داده شوند.

وي تصريح كرد: در مسئله تربيتي دانشگاهي و دانش آموزي بايد به زاويه خانواده و جامعه نيز توجه داشت چرا كه يك استاد به تنهايي نمي تواند بخش تربيت را بر عهده بگيرد و بخشي از تربيت مربوط به خانواده و جامعه است.

وي تصريح كرد: بايد شخصيت هاي بزرگ و دانشمندان سرشناس ايران را كه تعدادشان زياد نيست را در بين اساتيد شناسايي كنيم و رهنمودهاي آنها را گرفته و به هر طريق آنها را جمع آوري كنيم. در واقع بايد در ابتدا اساتيد بزرگ را پشتيباني و تقويت كنيم و خداي نكرده سرپرستاني كه از آنها پايين تر هستند را بالاي سرشان نگذاريم و نبايد سرپرست هايشان كساني باشند كه از خودشان كوچكتر باشند و با اين افراد به جايگاه مورد نظر خود دست مي يابيم.

بين نظامهاي آموزشي متوسطه و دانشگاهي گسست وجود دارد

همچنين مهندس طاهري از كارشناسان حاضر در اين نشست با بيان اينكه يك نوع گسست در بين نظام آموزشي قبل از دانشگاه با نظام آموزشي دانشگاه وجود دارد، گفت: اين امربايد به نوعي برطرف شود و يك نوع ارتباط منطقي بين اين دو قله آموزشي صورت گيرد. اما متاسفانه اقداماتي كه تا كنون صورت گرفته است در جهت عكس اين موضوع بوده است، به عنوان نمونه اسم وزارت فرهنگ و آموزش عالي را به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تغيير داده‌اند.

وي با اشاره به مقوله حذف كنكور در سالهاي اخير، گفت: در اين زمينه به علت عدم استانداردسازي آزمون هاي دبيرستاني، وزارت علوم با اين امر موافق نيست و اين موضوع نشان دهنده اين است كه آنچه در مدرسه است اصلا مورد قبول دانشگاه نيست و اين شكافي است كه هرچه ادامه يابد گسستها افزايش پيدا مي كند.

همچنين دكتر نقشينه عضو هيات علمي دانشگاه نيز در اين مراسم با بيان اينكه فرافكني قدرت بايد در دانشگاه ها انجام گيرد، گفت: اگر نتوانيم اين كار را انجام دهيم اسم نظام آموزشي را هرچه بگذاريم فايده اي ندارد.

وي افزود: متاسفانه در دانشگاه‌ها يك نوع مقاومت از سوي دانشجويان نسبت به ارائه طرحهاي نو از سوي اساتيد وجود دارد.

نيازمند يك مهندسي فرهنگي هستيم

همچنين جهان فر از ديگر كارشناسان حاضر در اين نشست با بيان اينكه ما بايد در پرورش و تربيت فرزندان خودبه نحوي عمل كنيم كه معنويت در آنها ظهور پيدا كند گفت: بايد به فرزندان خود ياددهيم كه چگونه ارتباط خود را با جامعه، خانواده و حتي خدا تنظيم كنند و در واقع كليد اين ارتباطات بايد تنظيم شود.

وي همچنين تاكيد كرد: ما نيازمند ايجاد يك مهندسي فرهنگي هستيم.

فلسفه نظام آموزشي ما مشخص نيست

همچنين يكي از دانشجويان حاضر در اين جمع مشكل نظام آموزشي ما را فلسفه آموزشي عنوان كرد و گفت: فلسفه نظام آموزشي ما مشخص نيست و ما قبل از هرچيز بايد به فلسفه آموزشي خود بپردازيم چرا كه اگر فلسفه مشخص شود همه چيز جامعيت پيدا مي كند.

انتهاي پيام
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن