تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860832138
![archive](https://vazeh.com/images/2archive.jpg)
![نمایش مجدد: باوجودچالشهاي پيشرو؛ معاون وزيررفاه:فعاليت مراكزمعين بيمهاي ازپزشك عمومي به متخصصان توسعه مييابد يك منتقد:هدف،نهادينهكردن دريافت فرانشيزازبيمهشدگان است refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
باوجودچالشهاي پيشرو؛ معاون وزيررفاه:فعاليت مراكزمعين بيمهاي ازپزشك عمومي به متخصصان توسعه مييابد يك منتقد:هدف،نهادينهكردن دريافت فرانشيزازبيمهشدگان است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: باوجودچالشهاي پيشرو؛ معاون وزيررفاه:فعاليت مراكزمعين بيمهاي ازپزشك عمومي به متخصصان توسعه مييابد يك منتقد:هدف،نهادينهكردن دريافت فرانشيزازبيمهشدگان است
![](http://207.176.218.145/Thumbnails/pics/1387/2/Health/wh120-22.jpg)
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
به گفته طراحان «تاسيس مراكز درماني معين بيمهاي» افزايش دسترسي بيمهشدگان به خدمات درماني باكيفيت، كاهش تراكم درمانهاي سرپايي، حمايت مالي از بيمه شده، افزايش درآمد پزشك، كاهش هزينههاي سازمانهاي بيمهگر و كمك به اجراي اصل 44 قانون اساسي با سرمايه بخش خصوصي از جمله اهداف طرح يادش شده است و اين درحاليست كه اين طرح، از زمان اجرا در واپسين روزهاي آبان ماه سال گذشته، با چالشها و انتقادات جدي مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، همچنين طبق تاكيد طراحان، چارچوب اصلي مراكز درماني معين، بر مبناي بكارگيري پزشكان آزاد، حق ويزيت400 توماني، پذيرش براي عموم بيمهشدگان و بينيازي به اخذ مجوزهاي لازم از سوي مراجع ذيصلاح است. به نظر ميرسد، اين موضوع عامل پارهاي اختلافنظرها شده باشد.
ايجاد مراكز درماني معين بيمهاي بار مالي سنگيني را متوجه بيمهشدگان ميكند
معاون پيشين حقوقي و امور مجلس سازمان تامين اجتماعي يكي از منتقدان اجراي اين طرح است كه در مورد دلايل مخالفت خود با اين طرح در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، گفت: ايجاد مراكز درماني معين بيمهاي، هرچند به ظاهر داراي انگيزههاي خدمتگذاري به بيمهشدگان و مستمريبگيران سازمان تامين اجتماعي است، اما در كنار اين اقدام بار مالي سنگيني را متوجه بيمهشدگان و مستمريبگيران سازمان ميكند.
محسن ايزدخواه افزود: هر چند اين سازمان، پس از تصويب قانون تامين اجتماعي، ملزم به ارائه خدمات به بيمهشدگان مراكز ملكي (متعلق به سازمان) و مراكز دولتي شد كه بر اساس آن، هيچگونه فرانشيزي از بيمهشدگان به هنگام مراجعه در بخش سرپايي و بستري دريافت نميشد، اما در زمان مسؤوليت وزراي اسبق وزارت كار و وزارت بهداشت، آييننامه قانون مذكور دچار تغيير شد و عملا مراكز دولتي، موظف به دريافت فرانشيز از بيمهشدگان شدند.
به گفته وي، نتيجه اين امر، فشار مالي و روي آوردن بيشتر بيمهشدگان به مراكز درماني ملكي (درمان مستقيم) سازمان تامين اجتماعي شد. بنابراين ايجاد محدوديت و دريافت فرانشيز در مراكز درماني دولتي، خود يكي از عوامل هجوم بيمهشدگان به مراكز درماني سازمان تامين اجتماعي است.
بر اساس عدالت، تامين اجتماعي در مناطقي كه مراكز درمان مستقيم ندارد، بايد امكاناتي فراهم كند تا بيمهشدگان از مزاياي پرداخت نكردن فرانشيز استفاده كنند
معاون پيشين حقوقي و امور مجلس سازمان تامين اجتماعي با بيان اين كه ارائه درمان مطلوب توسط سازمان تامين اجتماعي در مقايسه با ساير مراكز درماني و بالا بودن هزينههاي درمان در ساير بخشهاي خصوصي و دولتي، بزرگترين دليل بيمهشدگان در مراجعه به مراكز درماني اين سازمان است، عنوان كرد: به ويژه آن كه اين هزينه در بخشهاي پاراكلينيك گاه 70 تا 80 درصد هزينههاي بيمهشدگان را تشكيل ميدهد، لذا اگر هدف وزارت رفاه، رضايتمندي بيمهشدگان است، بايد دريافت فرانشيز در مراكز دولتي حذف شود، تا تعداد مراجعهكنندگان به مراكز ملكي سازمان تامين اجتماعي كاهش يابد. همچنين بر اساس قاعده عدالت، بايد در مناطقي كه سازمان قادر به ارائه درمان مستقيم نيست، امكاناتي فراهم شود، تا بيمهشدگان بتوانند از مزاياي پرداخت نكردن فرانشيز استفاده كنند.
وزارت رفاه بايد انگيزههاي ديگري در كنار طرح مراكز درماني معين داشته باشد كه در زواياي اين طرح به ظاهر جذاب مخفي مانده است
به اعتقاد ايزدخواه، وزارت رفاه بايد انگيزههاي ديگري در كنار طرح مراكز درماني معين داشته باشد كه در زواياي اين طرح به ظاهر جذاب مخفي مانده است. همچنين اگر هدف اين وزارتخانه انجام معاينات دقيق و صحيح است كه كسرت مراجعهكنندگان به مراكز درماني مانع از اين دقت ميشود، سازمان تامين اجتماعي را مكلف كند، تا با انعقاد قرارداد و بدون رابطه استخدامي با پزشكان و به كارگيري آنها در مراكز درماني، خود، اين كيفيت را بالا ببرد.
كدام پزشك متخصص و باتجربه حاضر است، با تعرفههاي پايينتر از مصوبه سازمان نظام پزشكي و هيات دولت بيماران تامين اجتماعي را ويزيت كند؟
قيمتگذاري وزارت رفاه با مخالفت سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت روبرو خواهد شد
وي با طرح اين سوال كه آيا آسيبشناسي شده كه سطح نياز بيماران براي چه سطوح تخصصي است و كدام پزشك متخصص و باتجربه حاضر است، با تعرفههاي پايينتر از مصوبه سازمان نظام پزشكي و هيات دولت، بيماران تامين اجتماعي را ويزيت كند؟ ادامه داد: چه تضميني وجود دارد، بيماران در چارچوب ضوابط علمي و اخلاق پزشكي مورد معاينه قرار گيرند؟ به ويژه آن كه قرار است، پايينتر از تعرفههاي رسمي پزشكي حق ويزيت پرداخت شود.
معاون پيشين حقوقي و امور مجلس سازمان تأمين اجتماعي افزود: اين قيمتگذاري قطعا با مخالفت سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي روبهرو خواهد شد. همچنين به احتمال قوي، مابهالتفاوت آن از بيمهشدگان اخذ ميشود و يا اين كه تعداد بيماران ويزيت شده، افزايش خواهد يافت.
اين طرح محلي براي معامله بيمار و پزشك و بهرهبرداري از اوراق دفترچهها و سوءاستفاده براي ديگران ميشود
با كاهش فعاليت مراكز درماني ملكي سازمان تامين اجتماعي و سوق دادن بيماران به مراكز درماني خصوصي، عملا دريافت فرانشيز رسميت مييابد
ايزدخواه اظهار كرد: قطعا پزشكان متخصص و باتجربه به اين طرح نخواهند پيوست و يا آن كه اين طرح محلي براي معامله بيمار و پزشك و بهرهبرداري از اوراق دفترچهها و سوءاستفاده براي ديگران ميشود.
گسترش و نهادينه كردن دريافت فرانشيز از بيمهشدگان و مستمريبگيران، از ديگر مواردي بود كه ايزدخواه با اشاره به آن گفت: اين موضوع از مهمترين انگيزههاي پنهان اين طرح است، به طوري كه با كاهش فعاليت مراكز درماني ملكي سازمان تامين اجتماعي و سوق دادن بيماران به مراكز درماني خصوصي، عملا دريافت فرانشيز به رسميت شناخته خواهد شد. در واقع پاشنه آشيل مراكز درماني معين به روي فرانشيز قرار گرفته است. يعني همان هدف پنهاني كه با الفاظ زيبا به منظور خدمت به بيمهشدگان پوشش داده شده است.
چه خوب است مسوولان وزارت رفاه با مردم صادقانه صحبت كنند
معاون پيشين حقوقي و امور مجلس سازمان تامين اجتماعي اذعان كرد: به نظر ميرسد، آنچه كه در عمل در درازمدت متوجه بيمهشدگان و به ويژه مستمريبگيران ميشود، سوق دادن آنها به سمت درمان غيرمستقيم، به دنبال آن، دريافت فرانشيز و تحميل بار مالي بيش از پيش هزينههاي درماني تحت عناوين گوناگون خواهد بود. اين در حاليست كه وزارت رفاه در چارچوب قانون ساختار رفاه و تامين اجتماعي بايد به سياستهاي كلان درمان كشور بپردازد كه متاسفانه تاكنون قدمهاي عملي در اين زمينه برداشته نشده و چه خوب است، مسوولان اين وزارتخانه با مردم صادقانه صحبت كنند.
به دنبال افزايش تعرفههاي پزشكي بخش خصوصي و روي آوردن بيمه شدگان به مراكز درماني تامين اجتماعي، طرح «ارتقاي كيفيت خدمات در مراكز ملكي تامين اجتماعي» مطرح شد
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه و تامين اجتماعي نيز در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، در پاسخ به انتقادات پيش روي طرح مراكز معين بيمهاي، گفت: به دنبال افزايش تعرفههاي پزشكي بخش خصوصي توسط سازمان نظام پزشكي در سال 83 و اختلاف فاحش آن با تعرفههاي دولتي در همان سال، هزينه خدمات سرپايي در بخش خصوصي، 100 درصد و بستري بيش از يك هزار درصد افزايش يافت. اين در حالي بود كه سهم سازمانهاي بيمهگر كمتر از 20 درصد افزايش يافته بود. در نتيجه سهم پرداختهاي مردم بابت هزينههاي درمان، به حدود 60 درصد افزايش يافت و در شرايطي كه بيمهشدگان سازمان تامين اجتماعي نميتوانستند، چنين هزينههايي را پرداخت كنند، جمعيت زيادي از بيمه شدگان به مراكز درماني سازمان مراجعه كردند و اين حجم عظيم، باعث كاهش كيفيت خدمات شد.
دكتر بنكدار ادامه داد: اين موضوع در ارائه كيفيت خدمات درماني توسط مراكز درماني تامين اجتماعي اثر سويي گذاشت، به طوري كه گاهي پزشكان از انجام يك معاينه دقيق و توجيه بيمار، محروم ميشدند. بنابراين از سال گذشته طرح «ارتقاي كيفيت خدمات در مراكز ملكي تامين اجتماعي» مطرح و مقرر شد، به بيمه شدهها، همانند يكي از اعضاي خانواده نگاه شود، اما اجراي اين طرح كه در آن به مسايلي چون معاينه نسبتا دقيق بيمار، حضور تنها يك بيمار و همراه او در اتاق معاينه، توجيه بيمار و يا همراه او نسبت به بيمارياش اشاره داشت، با بار مراجعات به اين مراكز در تضاد بود. از سوي ديگر سازمان تامين اجتماعي در برخي شهرستانها مراكز ملكي نداشت.
طرح «مراكز معين درماني» به ناچار و با دو انگيزه ايجاد شد
بر اساس اين طرح سهم پرداختي بيمهشدگان در سطح ويزيت پزشك عمومي از 2600 به 400 تومان كاهش يافت
به گفته وي، بنابراين طرح «مراكز معين درماني» به ناچار و با دو انگيزه ايجاد «مطب معين بيمهاي» در شهرهايي كه تامين اجتماعي در آن شهرها مركز درمان ملكي نداشت و الزام پزشكان به اجراي طرح ارتقاي كيفيت، مطرح و به صورت پايلوت اجرا شد كه بر اساس آن، سهم پرداختي بيمهشدگان در سطح ويزيت پزشك عمومي از دو هزار و 600 تومان به 400 تومان كاهش يافت.
كاهش تعرفه دريافتي توسط پزشكان عمومي طرف قرارداد باعث مراجعه تعداد بيشتر بيمار و در نتيجه افزايش درآمد پزشك ميشود
مراكز معين بيمهاي انحصاري هستند
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه و تامين اجتماعي افزود: به دليل كاهش تعرفه پرداختي توسط بيمار، تعداد بيمهشدگان بيشتري به مطبهاي معين بيمهاي مراجعه ميكنند؛ پس كاهش تعرفه دريافتي پزشكان عمومي طرف قرارداد بدين ترتيب جبران و حتي درآمدش از درآمد قبلياش بيشتر ميشود.
بنكدار با بيان اين كه با اجراي طرح مطبهاي معين بيمهاي تغييري در روش دريافت تعرفه ايجاد نشده است، تصريح كرد: اين مراكز انحصاري هستند و تا جايي كه مشكل بيمهشدگان رفع شود، اين مطبها را در مراكز شهرها ايجاد ميكنيم.
بيمه شده، پزشك و سازمانهاي بيمهاي هر سه از طرح مطبهاي معين بيمهايي منتفع و راضي هستند
چنانچه خريدار و فروشنده خدمت به صورت توافقي قراردادي كمتر از تعرفه مصوب بستند، خلاف نكردهاند
وي تاكيد كرد: اين گونه نيست كه با توسعه مطبهاي معين بيمهاي، مشكلي براي پزشكان ديگر ايجاد شود. از سوي ديگر در اين طرح، بيمه شده، پزشك و سازمانهاي بيمهاي هر سه به دليل ارتقاي كيفيت منتفع و راضي هستند.
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه و تامين اجتماعي گفت: برخي از همكاران انتقاد كردهاند، شما تعرفهها را رعايت نكرديد و اين خلاف قانون است، اما ميگويم، سازمان نظام پزشكي سقف تعرفهها را تعيين كرده است و اگر كسي بيشتر از سقف تعيين شده قراردادي را منعقد و يا تعرفهاي دريافت كند، متخلف از قانون محسوب ميشود. حال اگر كسي در جهت حمايت مالي از مردم تعرفه كمتري دريافت كرد، خلاف نيست و تداخلي در اين زمينه وجود ندارد و چنانچه خريدار و فروشنده خدمت به صورت توافقي قراردادي كمتر از تعرفه مصوب بستند، خلاف نكردهاند.
در جهت افزايش كيفيت خدمات و كاهش سهم پرداختي مردم، قراردادي امضا كردهايم، آيا براي اين بايد مجوز بگيريم؟
بنكدار ادامه داد: از همان منتقداني كه ميگويند، براي اجراي اين طرح، بايد مجوزي از ارگان و يا نهادي دريافت شود، در همين زمينه سوال كرديم، اما آنها پاسخ دادند كه براي انعقاد قرارداد با پزشكان در جهت افزايش كيفيت خدمات و كاهش سهم پرداختي مردم، احتياجي به كسب مجوز وجود ندارد.
مستنداتي دال بر اين كه اجراي طرح مطبهاي معين بيمهاي، مخالف سياستهاي وزارت بهداشت باشد، به وزارت رفاه اعلام نشده است
وزارت رفاه سياست يا خط مشي نوين و جديدي را ايجاد نكرده است
مطابق قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي، وزارت بهداشت سياستگذار اصلي سياستها و برنامههاي بخش سلامت كشور شناخته شده است و تبعيت از سياستهاي اين وزارتخانه از سوي وزارت رفاه لازمالاجراست كه بنكدار در اينباره نيز تصريح كرد: در مورد اين طرح، وزارت رفاه سياست يا خط مشي نوين و جديدي را ايجاد نكرده و مستنداتي دال بر اين كه اجراي اين طرح، مخالف سياستهاي وزارت بهداشت باشد، به وزارت رفاه اعلام نشده است، بنابراين طرح مراكز درماني معين در واقع در چارچوب اصلاح قرارداد ميان سازمانهاي بيمهگر با پزشكان يا مراكز درماني است.
وي مراجعه پزشكان شاغل در سيستم ارجاع از روستاها به شهرها براي فعاليت در مطبهاي معين بيمهاي را از ديگر انتقادات وارد شده به طرح مراكز معين بيمهايي خواند و در اين باره نيز به ايسنا گفت: اين حرف درست نيست، چرا كه مطب و شغل جديدي ايجاد نكرديم. همچنين نيامدهايم در يك شهر، 10 مركز ايجاد كنيم، تا فرد بخواهد از جايي به جاي ديگر بيايد، بلكه مطبي كه قبلا وجود داشته را با اصلاح قرارداد در راستاي ارتقاي كيفيت به كار گرفتهايم.
اين مطبها در شهرهايي ايجاد شده كه در آنها مركز ملكي تامين اجتماعي وجود نداشته و يا قادر نيستيم مركز ملكي خود را در همه شهرها توسعه دهيم
معاون هماهنگي و نظارت وزير رفاه در برابر اين كه آيا با اجراي طرح مطبهاي معين بيمهاي، دريافت فرانشيز از بيماران رسميت مييابد، خاطرنشان كرد: چنانچه بگوييم، مركزي احداث كردهايم و در اين مركز ملكي تامين اجتماعي بايد ريالي از بيمهشده دريافت شود، آري ميتوان گفت، مقدمهاي ايجاد شده براي دريافت فرانشيز.
بنكدار افزود: اين در حاليست كه اين مطبها در شهرهايي ايجاد شده كه در آنها مركز ملكي تامين اجتماعي وجود نداشته و در حال حاضر از نظر سطحبندي جمعيتي به سطحي نرسيده، تا درمانگاه ايجاد شود. همچنين قادر نيستيم، مركز ملكي خود را در همه شهرها توسعه دهيم؛ پس دو راه پيش رو داريم، يكي آن كه به بيمه شده بگوييم، ببخشيد نميتوانيم به شما كمك كنيم، چون شهر شما به سطحبندي جمعيتي نرسيده است!! و يا اين كه به بيمه شده با استفاده از بخش خصوصي و نگاه به اصل 44 قانون اساسي كمك كنيم، به طوري كه مركزي ايجاد كنيم، تا همراه با افزايش كيفيت، كاهش هزينه پرداختي مردم در آن لحاظ شده باشد. پس اگر بخواهيم حقي را حذف كنيم، بد است، اما اگر بخواهيم اقدام حمايتي از بيمه شدهها انجام دهيم، كار خوبيست كه هدف ما نيز همين است.
در نظر داريم مطب معين بيمهاي را از مطب پزشك عمومي به مطب پزشكان متخصص هم تسري دهيم
وي در ادامه اين گفتوگو با اعلام خبر تصويب ايجاد مطبهاي معين بيمهاي در شهرهايي كه مراكز ملكي تامين اجتماعي در آن شهرها وجود ندارد، در اين باره تصريح كرد: در حال حاضر با تصويب هيات مديره سازمان تامين اجتماعي، معاونت درمان اين سازمان موظف است، نسبت به ايجاد و راهاندازي مطبهاي معين بيمهاي در تمام شهرهايي كه سازمان در آنها مراكز ملكي ندارد، اقدام كند.
به گفته وي، در حال حاضر، سازمان تامين اجتماعي در بيش از120 شهر مراكز ملكي ندارد و اين سازمان در حال تدوين آييننامه اجرايي تسري مطبهاي معين بيمهاي در اين شهرهاست.
معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه و تامين اجتماعي اظهار كرد: فاز اول طرح مراكز معين بيمهاي شامل پزشكان عمومي بود كه فازهاي دوم شامل مطب پزشكان متخصص و سوم آزمايشگاهها و پاراكينيكها ميشود كه اين مطبها به جمع مركزهاي معين بيمهاي ميپيوندند و به اين ترتيب ميتوان گفت، طرح مراكز معين بيمهاي اجرا شده است.
بنكدار يادآور شد: در حال حاضر اين موضوع، تنها خاص مطب معين بيمهاي و پزشك عمومي است كه در نظر داريم اين را به مطب پزشكان متخصص تسري دهيم.
به گزارش ايسنا طبق اعلام مسوولان طرح، در مراكز درماني معين، بيمار آزاد و غيربيمه شده، ويزيت و پذيرش نميشود و اين مراكز مختص بيمهشدگان تمامي سازمانهاي بيمهگر است و كاهش تعداد ويزيت پزشكان از 25 بيمار به حدود 12 تا 15 بيمار در هر ساعت در مطبهاي درماني معين از ديگر مزاياي اين طرح معرفي ميشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]
صفحات پیشنهادی
باوجودچالشهاي پيشرو؛ معاون وزيررفاه:فعاليت مراكزمعين بيمهاي - واضح
26 مه 2008 ndash; باوجودچالشهاي پيشرو؛ معاون وزيررفاه:فعاليت مراكزمعين بيمهاي ازپزشك عمومي به متخصصان توسعه مييابد يك منتقد:هدف،نهادينهكردن دريافت فرانشيزازبيمهشدگان است خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: اجتماعي - خانواده به ...
26 مه 2008 ndash; باوجودچالشهاي پيشرو؛ معاون وزيررفاه:فعاليت مراكزمعين بيمهاي ازپزشك عمومي به متخصصان توسعه مييابد يك منتقد:هدف،نهادينهكردن دريافت فرانشيزازبيمهشدگان است خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: اجتماعي - خانواده به ...
-
گوناگون
پربازدیدترینها