واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبيرعلمي كنگره انجمن اورولوژي تاكيد كرد: مصرف زيادآب براي كاهش ابتلا به بيماريهاي ادراري و سرطان شيوع سنگهاي ادراري دراستانهاي جنوبي كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
دبيرعلمي يازدهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران با بيان اين كه كوچكترين تغييرات حجمي در پروستات مردان باعث بروز اختلال در ادرار ميشود برعدم استفاده زياد از پروتئينهاي حيواني و چربي به منظور كاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات و مصرف زياد آب جهت كاهش ابتلا به بيماريهاي ادراري و سرطان تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر سعيد شاكري طي نشستي با خبرنگاران، ناتوانيهاي جنسي و عقيمي را يكي از مشكلات اورولوژي در مردان عنوان كرد و گفت: يكي از شايع ترين علل مراجعه مردان بالاي 50 سال به پزشكان اورولوژي، مشكلات ادراري و ناتواناييهاي جنسي است.
وي ادامه داد: پروستات يكي از غدد جانبي در مردان است كه از نظر كاركرد آنچنان مهم نيست اما محل قرار گرفتن آن به گونهاي است كه كوچكترين تغييرات حجمي در آن منجر به بروز اختلال در ادرار ميشود.
دكتر شاكري با بيان اين كه سرطان پروستات بعد از سرطانهاي پوستي يكي از شايع ترين سرطانها در مردان است، ادامه داد: آمار سرطان پروستات در كشور ما نسبت به كشورهاي غربي كمتر است اما توصيه ميشود افراد بالاي 50 سال چنانچه تغييري در وضعيت ادرار خود مشاهده كردند به پزشك مراجعه كنند.
دانشيار گروه اورولوژي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، علاوه بر سن و جنس فاكتور ژنتيك را در ايجاد سرطان پروستات موثر دانست و تاكيد كرد: بيشتر سرطانها به ويژه سرطان پروستات با مواد پروتئيني حيواني زياد و چربي در ارتباط است. از سوي ديگر، ميوهها به دليل وجود آنتي اكسيدان به عنوان تغذيه سالم محسوب شده و براي جلوگيري از اين سرطان توصيه ميشود.
به گفته وي، سيگار، ترياك و مصرف بيش از حد داروهاي مسكن از پيش فاكتورهاي احتمال ابتلا به سرطان مثانه هستند. همچنين مصرف آب زياد در كاهش احتمال ابتلا به بيماريهاي ادراري و حتي بروز سرطان نقش موثري دارد.
دكتر شاكري با بيان اينكه بسياري از بيماريها از جمله ديابت، استرسهاي رواني و تيروئيد، علائم ادراري بروز ميدهند، ادامه داد: در صورتي كه دفعات ادرار در طي 24 ساعت از 8 بار بيشتر باشد بايد به پزشك مراجعه كرد. همچنين بيدار شدن از خواب شبانه در طي شش ساعت بدون علائم مزاحم به دليل ادرار، علامت غيرمعمول محسوب شده و بايد به پزشك مراجعه شود.
وي با بيان اينكه معمولا سنگهاي ادراري در مناطق كوهستاني و گرم بيشترشايع است، افزود: در اين مورد فاكتورهاي ژنتيكي هم دخالت دارند امروزه با بالا رفتن استانداردهاي بهداشتي و تغذيه بروز سنگهاي ادراري به ويژه سنگ مثانه در اطفال كاهش يافته اين در حالي است كه بروز سنگ در بزرگسالان اينطور نيست. به طور كلي در استانهاي جنوبي كشور سنگهاي ادراري از نظر آماري شيوع بيشتري دارند.
وي ادامه داد: جراحي سنگهاي ادراري تقريبا به هيچ وجه به روشهاي سنتي انجام نميشود. امروزه سنگهاي ادراري توسط روشهاي سنگ شكن يا روش سوراخ از روي پوست درمان ميشود. همچنين درصد زيادي از افراد براي جراحي نياز به بيهوشي ندارند.
دكتر شاكري در خصوص يازدهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران گفت: تاكنون حدود 300 مقاله از طريق سايت اين كنگره دريافت شده كه از اين تعداد حدود 120 مقاله به صورت سخنراني و 60 مقاله به عنوان پوستر پذيرفته ميشود.
وي در پايان امتياز بازآموزي اين كنگره را 15 امتياز براي متخصصان اورولوژي دانست.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 496]