تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816417098




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در گشايش همايش عبدالقادر مراغي عنوان شد؛ فخرالديني: موسيقي غم و اندوه را قابل تحمل مي‌سازد


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در گشايش همايش عبدالقادر مراغي عنوان شد؛ فخرالديني: موسيقي غم و اندوه را قابل تحمل مي‌سازد
آفتاب: همايش بين‌المللي عبدالقادر مراغه‌اي با حضور استادان و علاقمندان موسيقي در مراغه گشايش يافت.

به گزارش سرويس هنر آفتاب و به نقل از روابط عمومي همايش عبدالقادر مراغي، اين پيشكسوت موسيقي كشورمان كه با الهام از نت‌هاي عبدالقادر، موسيقي معروف امام علي را ساخت و جاودانه كرد، طي سخناني موسيقي را يكي از نيازهاي مهم انسان برشمرد كه موجب تلطيف روح و نشاط مي شود.

وي متذكر شد: «موسيقي شيريني و لطافت خاصي به غم واندوه مي‌بخشد و آن را براي انسان قابل تحمل مي‌سازد. اين هنر قادر است گاه با لحن مصمم و جدي به انسان نيروي خارق‌العاده‌اي ببخشد».

فخرالديني با اشاره به اينكه موسيقي نقش مهمي در سلامت جامعه دارد: «برگزاري همايش عبدالقادر مراغي، مي‌تواند اين نابغه بزرگ موسيقي ايران را آن طور كه شايسته است به ايران و جهان بشناسند تا با تحقيق بر نظريه‌هاي اين هنرمند، حلقه‌هاي مفقوده موسيقي ايران شناخته و رمزگشايي شود».

وي افزود: «بدون شك با ادامه اين روند، ريشه‌هاي اصلي موسيقي ايراني و موسيقي دنياي اسلام، زنده مي‌شود و راه آينده موسيقي براي علاقمندان گشوده مي‌شود. همچنين در مقابل آموزش و تاثير فرهنگ دنياي مغرب زمين، فرهنگ شرق نيز با ذخائر نهفته و گنجينه‌هاي نهان به دنياي جوان آنها شناسانده مي‌شود».

دكتر حسن بلخاري، نماينده فرهنگستان هنر نيز همنشيني فقه و فن را مهمترين شاخصه عبدالقادر مراغي عنوان كرد و گفت: «هدف ما از برگزاري چنين برنامه‌هايي، نه تنها براي تصحيح و انتشار مجدد آثار، بلكه براي زنده كردن تاريخ حكمت هنر اسلامي ايران است. هنري كه بخشي از آن در زير غبارها مغفول مانده است» اين پژوهشگر ،‌توانايي عبدالقادر در هر دو زمينه علمي و عملي را بسيار ارزشمند دانست و به نقل از عبدالقادر، شرط ورود به دنياي موسيقي را همراهي علم، عمل وذوق عنوان و اظهار داشت: «اين هنرمند حافظ قرآن كريم بوده و به گفته خودش هدفش از آموختن موسيقي، صحيح و زيبا خواندن قرآن بوده است».

داريوش طلايي دبيرعلمي اين همايش، ابتدا به ارائه گزارشي از روند برگزاري همايش پرداخت و پس از آن فارابي را پيشگام در علم و موسيقي و بنيان‌گذار عرصه‌اي دانست كه مراغي پس از پانصد سال از آخرين رهروان آن است.

طلايي تصحيح كرد:‌«پس از فارابي مباحث علمي و تئوريك پيرامون علم و عمل موسيقي با دو رويكرد در مكتب مدرسي و منتظميه شناسايي و ادامه يافت كه از اين ميان مي‌توان به آثار ارزشمند صفي‌الدين ارموي، قطب‌الدين شيرازي و عبدالقادر مراغي اشاره كرد».

عبدالمجيد كياني ديگر هنرمند حاضر در جمع نيز ابتدا كتاب «مقاصد الالحان» مراغي را به عنوان مرجعي در موسيقي ايراني كه به تحقيق اهميت بسياري داده است عنوان كرد. كياني گفت: «در كتاب مذكور سه بخش پيرامون آداب مباشرين ذكر شده است. دراين كتاب نخست، فضليت دوم به صفات ناپسندي كه مباشران نبايد به آنها بپردازند، مثل غيبت، حسادت و .... پرداخته شده است و در بخش سوم نيز به نصيحت به عنوان ركن اصلي، اشاره شده است».

وي خاطر نشان كرد:‌«مراغي بيش از هر چيز به مسئله اخلاق توجه داشته است. پس من با تكيه بر تعريف او مي‌توانم بگويم: اگر نگارگري، خوشنويسي، معماري،‌ادبيات و ...تارهاي يك قالي باشند،موسيقي آن چيزي است كه همه آنها را به هم پيوند مي‌زند».

آيين گشايش همايش عبدالقادر مراغي، مزين به بداهه نوازي و بداهه خواني در دستگاه شور و نوا، با قطعاتي از اشعار حافظ و باباطاهر شد. اين برنامه توسط زمان‌خيزي لنگرودي، نوازنده‌ني و صداي علي سعيدي، به سرپرستي داريوش طلايي اجرا شد.

شايان ذكر است، محمود نعمتي، فرماندار شهرستان مراغه و حاج‌آقا محمدتقي پورمحمد، امام جمعه اين شهر، در ابتدا به ميهمانان خوشامد گفته و پيرامون شخصيت علمي و هنري عبدالقادر و سابقه فرهنگي شهر مراغه براي حاضران سخنراني كردند.
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 449]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن